חגיגה נשית במטבח: כשהשפית הוותיקה חנכה את דור העתיד

אביבית פריאל מארחת שלוש מסעדניות צעירות, עתיד הקולינריה הנשית בישראל • אז מה דעתן על הערב המיוחד, מה החלומות שלהן – ואיך זה לעבוד עם שפיות נוספות?

פסטיבל המטבח הישראלי // כתבת: מאיה דרין, צילום: משה בן שמחון

אחד האירועים המסקרנים ביותר בפסטיבל המטבח הישראלי, שכבר יצא לדרך ושיסתיים ב-30 בנובמבר, יהיה זה שטומן בתוכו חגיגה נשית של שפיות בולטות מהארץ.

במשך שני ערבים, השפית אביבית פריאל תארח שפיות צעירות - העתיד של הקולינריה הישראלית. דנה לי ברמן, מיכל מוטיל וברברה צליל-אבי יצטרפו אליה, ויכינו את המנות שלהן בשני סבבים בכל ערב, כל אחד מהם כולל 25 אנשים – ובסך הכל 50 סועדים לערב.

במסגרת הארוחה יקבלו הנוכחים כ-8 מנות, שהן תוצר של חממה יצירתית ודיאלוג בין המסעדניות, שכל אחת מהן מביאה למנה את הטאץ' הייחודי שלה. נוסף על כך הן גם יספרו על הדרך שלהן, על ההשראות ועל החלומות שמלווים אותן.

דנה לי ברמן (בר א וין, פיינליסטית ״המסעדה הבאה של ישראל״) תציג ארוחה בהשפעות
איטלקיות-צרפתיות בפרשנות מודרנית. עם מנה כמו "הפתעות מן הים" בגלייז הדרים על תבשיל שעועית לבנה סוגת עם מח עצם, ריבולטה סטייל ועוד מעדנים פרי מטבחה.

ארוחות הדור הבא, בשיתוף סוגת, צילום: דנה מאירסון

מיכל מוטיל הפיינליסטית הטרייה של עונת העשור של ״מאסטר שף״, מעצבת אופנה ומנות,
תגיע לארוחה צבעונית מאוד, בדגש על טעמים אסייאתים. עם מנה כמו ברוסקטה גבינת רוקפור טבעונית, חמאת שזיפים, בלסמי מצומצם, מיקרו בזיל ופרחים ומנות נוספות עזות צבע.

ברברה צליל אבי (נבחרת ״משחקי השף״, בורק) בביקור מולדת מברלין, תבשל ארוחה
שהיא פיוז׳ן של מזרח תיכון ואירופה עם חומרי גלם עונתיים. עם מנה כמו כיסוני דלעת מקומית, בצל ירוק ומיסו ועוד קשת רבה של טעמים מעשה ידיה.

שפיות בארוחה מיוחדת בפסטיבל המטבח הישראלי, בחסות אמריקן אקספרס, צילום: משה בן שמחון

ובנימה אישית, אני רוצה להאמין שיש יותר משלוש כאלה, אך יודעת עד כמה מועט הייצוג הנשי בתחום, ועל כן שמחה על כל יוזמה החוגגת ומקדמת שפיות. בנוסף, מברכת כל מעטפת קהילתית ותרומה לזולת המתלווה לפעילות בתחום האוכל, כן ירבו.

10% מהרווחים של הארוחות יועברו לתוכנית "סלעית" של משרד הרווחה המופעלת על ידי עיריית תל אביב יפו, המסייעת לנשים לצאת ממעגל הזנות, תוך מתן מענה טיפולי אישי וליווי תעסוקתי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר