אלפי גבינות בינלאומיות התמודדו בשבוע שעבר בתחרות יוקרתית על תואר הגבינה הטובה ביותר בעולם. המנצחת? גבינה שווייצרית מיושנת שהצליחה להדהים את השופטים.
4,434 גבינות, 1,900 מחלבות, 250 שופטים בינלאומיים, 42 מדינות - וזוכה אחת (וככל הנראה גם הרבה-הרבה קרקרים): כל אלה התאספו בשבוע שעבר בוויילס כדי להשתתף ב-World Cheese Awards, תחרות פרסי הגבינה הטובה בעולם המתקיימת מדי שנה בלוקיישן אחר, וכוללת גם שוק גבינה ססגוני והפנינג חלבי מטורף.
לא ניתן לכם להעלות עובש – ונעדכן אתכם כבר כעת בתוצאות: גבינת הגרוייר המיושנת של היצרנית השווייצרית Vorderfultigen ו-Gourmino, הידועה כ-Le Gruyère AOP Surchoix, כבשה את בלוטות הטעם של השופטים, וזכתה במקום הראשון הנחשק.
"זו גבינה מעודנת מאוד עם הרבה מאוד טעם וניחוח, שיוצרה בעבודת יד ונמסה בפה ושמתהדרת בתווים מדויקים של עשבי תיבול ופירות", הסבירו השופטים, שבחרו בגבינה המנצחת לאחר שהביאו בחשבון פרמטרים קריטיים כמו מרקם, ארומה, גוף, מראה, וכמובן גם טעם.
ואילו ג'ון פרנד, מנהל התחרות מטעם המארגנת The Guild of Fine Food, התמוגג והכריז: "איזה גמר! בהחלט מגיע ל-Le Gruyère AOP surchoix להיות אלופת הגבינה של השנה. השופטים ומומחי הגבינה שלנו מכל רחבי העולם פשוט נדהמו מהאיכות של הגבינה הזו ומהמסירות של העומדים מאחוריה".
לצורך הפרוטוקול נציין כי למקום השני והמכובד הגיעה גבינת גורגונזולה משובחת של היצרנית האיטלקית דה מאגי (De Magi), וגם שמה-זה מתחשק לנו עכשיו טוסט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו