מהשדה לצלחת? נסו מהבמה לצלחת

אירוע הסטוריטלינג הקולינרי "שמאלצי", שהפך ללהיט בניו יורק יגיע בשבוע הבא לישראל וישתתפו בו חיים כהן, יוני בלוך ועוד • וגם: בראנץ' חדש שאתם חייבים לנסות, סיור קולינרי חדש ומותג גלידות טבעוני ומסקרן • חדשות האוכל

אירוע "שמאלצי" במרכז קולינרי אסיף, צילום: טל סיון ציפורין

ארגון " Jewish Food Society" מביא לישראל, יותר נכון למרכז הקולינרי "אסיף" בתל אביב את "שמאלצי", אירוע סטורטלינג שכבש את ניו יורק. איך זה עובד? נועה רוזין תנחה את הערב, בו יקחו חלק אורחים כמו חיים כהן, לייזה פאנלים, דקלה קידר, יוני בלוך ולוסי איוב, שישתפו את הקהל בסיפורי האוכל האישיים שלהם. בחלקו השני של הערב אותן ארוחות מהסיפורים יגיעו לשולחן ויוגשו לאורחים. מחיר כרטיס 180 שקלים. להזמנות לחצו כאן 

אירוע "שמאלצי" במרכז קולינרי אסיף, צילום: טל סיון ציפורין

הכירו את "גלידת גן עדן", מותג גלידות טבעוני חדש שכובש לו אט אט את ישראל. מדובר במיזם ישראלי חדש של אדם זיו, אחד מהיזמים מאחורי גלידת "בוזה" והמנכ"ל עד לא מזמן, וגולת הכותרת שלו היא גלידה טעימה, מן הסתם, אך גם כזו שתהווה אלטרנטיבה בריאה ו"נקיה" לגלידות האחרות בשוק.
הטעמים הזמינים כרגע למכירה הם וניל (שעשוי ממקלות וניל אמיתיים), שוקולד, פיסטוק, "ריבת חלל" (ריבת חלב טבעונית), אגוזי לוז עם פאדג' שוקולד וקרם קוקוס ופסיפלורה. כל פיינט יימכר במחיר של בין 35 ל-39 שקלים. לפרטים נוספים

מותג הגלידה הטבעונית "גן עדן", צילום: תמוז רחמן

הכרמים האקולוגיים של יקב תבור חוגגים עשור, ואין דרך טובה יותר מלציין את המאורע בהרמת כוס (או חמש), ובהשתתפות בסיור קולינרי-אלכוהולי ייחודי. מדובר בשיתוף פעולה בין יקב תבור, אתר אונטופו ואיש התוכן עמית אהרונסון ("מדבר מהבטן"), שייקח את המשתתפים לביקור בחמש מסעדות מובילות בתל אביב: וויס, פרונטו, פרא, שיינע ופופינה (אל דאגה, כולן במרחק הליכה זו מזו - גם בהליכה מתנדנדת).

בכל מסעדה תוגש למבקרים מנה מיוחדת, לצד יין תבור שהותאם לה. תוסיפו לזה הסברים, סיפורים מאחורי הקלעים של המסעדות והצצה לא מצונזרת לחייו של מבקר המסעדות אהרונסון, ותחזרו הביתה שבעים, סמוקים וחכמים יותר.

הסיורים יתקיימו שלוש פעמים בכל יום ב', ב-31 באוקטובר, ב-7 בנובמבר וב-14 בנובמבר. 400 שקלים לאורח (המחיר כולל חמש כוסות יין, חמש מנות שף וסיור מודרך של אהרונסון).
לכרטיסים: ontopo.co.il ובאפליקציה.

בר היין וינונה פוראבר (שלמה המלך 2, תל אביב) מתארגן לשעון החורף ומקדים את שעת הפתיחה שלו בימים א' עד ה' ל-17:00. מה אתם מרוויחים מזה? אפרטיבו של 20% הנחה על תפריטי היין והאוכל עד 19:00 (הזמנות יתקבלו עד 18:30), זה מה.
עוד שני עדכונים מהבר: ב-23.10 תגיע נטלי שפריר, מלכת היינות הטבעיים, למזוג יינות פרא, ואילו ב-24.10 אלעד שוהם, איש היין של וינונה, ימזוג יינות בסימן סתיו. ערבי המזיגה יחלו ב-17:00, יהיו כלולים בהנחת האפרטיבו, והמוזגים אף ינעימו את זמנכם בסיפורים ובהסברים. לחיים.

אפרטיבו בוינונה, צילום: רן בירן

הבר הקולינרי DEPI (דה פיג'וטו 23, תל אביב) רוצה שתגיעו אליו לא רק בלילה אלא גם בצהריים, או ליתר דיוק - בבוהריים. לכן הרימו שם בראנץ' לתפארת עם תפריט לא שגרתי בעליל, המוגש בימים שישי ושבת בין 12:00 ל-16:00.
השפית מזי חלבי וזוגתה ג'נה ריץ' שאפו ליצור מטעמי בראנץ' שהכי לא מזוהים עם בית קפה רגיל, אלא שאבו השראה מהחמארות של הים התיכון. ואכן, איפה עוד תמצאו מנות כמו בורקס פתוח עם פורל מעושן, עגבניות חריפות וביצה רכה (42 שקלים); מליטות מטוגנות עם צזיקי קישואים וזעתר (52); וקינוחים דוגמת מלבי קוקוס שמעליו קרמבל שמן זית וענבים קפואים, וברד פודינג משודרג במסקרפונה ופירות יער. וכן, הבר פתוח גם בצהריים. אל תדאגו.

הבראנץ' החדש של הדפי, צילום: נטע אביסער

מוזה הוא בר יין חדש שנפתח במלון רות צפת (מרשת מלונות דן). המקום חרת על דגלו להעניק במה ליקבים מאדמת הגליל והגולן (לורייא, הר אודם, אבוהב, דלתא, רקנאטי, כרמל ועוד), וגם מציע אלכוהול ממזקקות מקומיות.
ואם כבר באתם לשתות, אולי כדאי שגם תאכלו משהו. כמה דוגמאות מתפריט האוכל (הגלילי, כמובן): חציל כנעני (חציל בלאדי שרוף עם יוגורט מתובל בשום, נענע ופטרוזיליה); מקל הסולטן בייברס (עלה בצק מטוגן, מלא בגבינות מתובלות בזעתר); וליאלי ביירות (קינוח לבנוני על בסיס חלב, שמנת מתוקה, פיסטוקים ואגוזים).

שף שחר שבתאי יתארח ב-27.10 בלולי מקבוצת נוקס (חוף גורדון, טיילת תל אביב), לערב קולינרי חד-פעמי, וירים תפריט ששואב השראה מחופים אקזוטיים ברחבי העולם. המנות יוגשו בין 18:30 ל-22:00 (יש להזמין מקום מראש), וביניהן מחכות להם סביצ'ה בוגוטה (דג ים, פנקייק תירס קוקוס, בננות, צ'ילי, טקילה יוזו ונענע); מוסר בלאדו בטאבון (עגבניות, אדממה וברביקיו יפני); ופורל חמאה שבורה (אצטרובל, כרשה, הולונדז מיסו וקרם פרש). למנה אחרונה: עוגות, בקלאווה ומאפים מיפו לצד תה מדברי.

שף שחף שבתאי, צילום: אסף קרלה

פסטיבל הבירה ה-3 יתקיים בנמל עין גב, ממש על הכינרת, ביום ה', 27 באוקטובר, בין 17:00 ל-23:00. על סדר הלילה: מבחר מבשלות בירה ישראליות שיציגו את מרכולתן; מתחם פודטראקס; הופעה של להקת פול טראנק (כולל השיר "סתלבט בקיבוץ"); גיבוי מלא של די.ג'יי וכמובן נוף עוצר נשימה - כולל פינות ישיבה מול הימה.

פסטיבל הבירה בעין גב, צילום: יעל שביט

אוכלים לבחירות. חצי הגמר של תחרות "יאנג שף אקדמי סן פלגרינו" ייערך ב-8 בנובמבר בקרואטיה, ואתם מתבקשים להשתתף בהצבעה לפרס הרשתות החברתיות - שהוא אחד הפרסים שלפיהם ייבחר הזוכה שיעלה לגמר התחרות. מתלבטים למי להצביע? אולי כדאי שתדעו שבחצי הגמר מתחרה השפית הישראלית אולגה פפר עם מנה המכונה Where Israel and Ukraine Meet - גרסה אישית של פפר לבורשט, הכוללת שלושה כיסנים, פרוסות מח עצם, בשר ראש דג פורל בקונפי חמאה, חוטי סלט ודמי גלס סלקים. להצבעה (אנונימית)

מנת התחרות של אולגה פפר, צילום: פרטי

מסעדת ארמון סהרה שבכניסה לקיבוץ דוברת מזמינה את אורחיה לקפוץ וליהנות מארוחת מלכים - או ליתר דיוק מארוחת סולטנים - סעודה מלאה בת תשע מנות במחיר 200 שקלים לסועד (מינימום שני סועדים). בין המנות המוצעות בארוחה: שיפודי שקדי עגלה במחבת עם בצל ועגבניות; מדפונה (אוסובוקו טלה על מצע אורז); צלע טלה על מצע פריקה מעושנת; מעשוקה (קבב על מצא חומוס); מבחר מאזטים ושיפוד כנאפה או קרם מלבי לקינוח. הסולטן אמר את דברו. משוחררים.

שמח בפתח תקווה. Segev Bar & Lounge, הבר החדש והכשר של משה שגב (תוצרת הארץ 3), מקיימת הפי אוור כפול בימים א' עד ה' בין 19:00 ל-20:00. לא רק שיש 1 +1 על הקוקטיילים, תקבלו גם קינוח להמתקת האווירה (עוגת לימון וקוקוס / צ'וקולדה קראנץ' קייק / לייום ברולה). יש לכם שעה אחת ביום לשחק אותה עם ההטבה הזו, אז נא לדייק!

הבר לאונג' החדש של שגב משה, צילום: אסף קרלה

רשת לה גופרה מציגה טעם גלידה חדש וחורפי: קרמבו קראנץ'. מדובר בגלידה בטעם וניל בשילוב קרמבואים טחונים וקצת קראנצ'יות, ויש דיבור, תחזיקו חזק, על השקה עתידית של גלידת קרמבו בטעם מוקה. אל תצאו ביסקוויטים, בואו לטעום!

גלידת קרמבו, לה גופרה, צילום: יחצ

בחרנו לא למלא את הפה שלנו מים ולחלוק איתכם את המידע הבא: אתר הדגים הטריים "שוק הדגים" מציע מבצע 4X4 לכבוד תחילת החורף. לא, לא מדובר בדיל משתלם על רכב שטח, אלא בדיל משתלם לא פחות שיעניק לכם ארבעה פילה לברק, ארבעה פילה דניס וארבע פרוסות סלמון נורבגי ב-319 שקלים, כולל משלוח ותבלין אורגני מתנה. להזמנות: shukadagim.co.il

סניף חורב של רשת ביגה (חורב 12, חיפה), שהוא סניף נטול גלוטן, מציע תפריט פסטות חדש. מוסרים ד"ש מאיטליה: פוזילי פונטסקה (המון ירקות בשמן זית ורוטב עגבניות - 59 שקלים); פסטה לימונית (ספגטי ברוטב חמאת לימון - 64 שקלים); וניוקי ערמונים ופטריות (62 שקלים). שיהיה בון אפטיטו.

קצביית הבוטיק משק לגזיאל משיקה סניף חדש, הרביעי במספר של הרשת. תמצאו אותו במרכז דוד - המרכז המסחרי החדש שבהוד השרון (הנשיאים 1), והקרניבורים שביניכם יוכלו להעמיס בו נתחים כמו אנטרקוט עגלה (220 שקלים לקילו), צלעות טלה (240 שקלים לקילו), סינטה עגלה (180 שקלים לקילו) והמבורגר במתכון הבית (88 לקילו). עוד בקצבייה: תבלינים, סלטים, רטבים, אקססוריז למטבח ופינוקים בשריים אחרים.

שלום גניש, משק לגזיאל הוד השרון, צילום: יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר