אוקטוברפסט
מלצר, בית הבירה שבראשון לציון (בן גוריון 4), חוגג את פסטיבל האוקטוברפסט במהלך חול המועד (15-10.10, מ-12:00 עד 01:00). על סדר היום (ובעיקר הלילה): בירות גרמניות ייחודיות (פרנסיסקאנר, לוונבראו, מייזלס ובירה מיוחדת נוספת שבושלה במיוחד בשביל מלצר); מנות ספיישל שהולכות מעולה לצד המשקה (נקניקיית חצי מטר לחלוקה, פיש אנד צ'יפס, המבורגר רב-קומות); ותחרויות שתייה מסורתיות שיתקיימו מדי ערב (מי שישתה ליטר בירה בזמן המהיר ביותר יזכה בפרס שווה). בהצלחה.
לראשונה בישראל, מרימה בירת ווינשטפן אוהל אוקטוברפסט ענקי. חובבי המותג הגרמני מוזמנים לקפוץ לבקר, להתרשם ממגוון הבירות של החברה (כמו ויטוס, דונקל ופסטביר - בירה במהדורה מיוחדת המבושלת פעם בשנה לרגל הפסטיבל), לנשנש מנות מותאמות לבירה, וליהנות ממוזיקה טובה ומהופעות של להקת הקאברים "גברבנד" והזמרת קורל ביסמוט. כל זה יקרה בפארק התחנה בתל אביב בין 11 ל-13 באוקטובר. החגיגות ייפתחו, דרך אגב, בטקס נקירת חבית של בירת פסטביר על ידי שגריר גרמניה בישראל. רציניים שם בווינשטפן.
גם בביר גארדן שרונה (מתחם שרונה, תל אביב) מתכוננים לאוקטוברפסט. החגיגות יתקיימו השנה ב-19 וב-20 באוקטובר, החל מ-18:00. מגוון דוכני בירה יוצבו ברחבה המרכזית של מתחם שרונה (35 שקלים לחצי ליטר ו-27 שקלים למילוי חוזר), ויופעלו על ידי אנשי צוות בבגדי אוקטוברפסט מסורתיים. בנשנושים: נקניקיות מתוצרת פרנק בלחמנייה (30 שקלים) ופרצלים (15 שקלים) - ממש כמו במינכן. בחלק האמנותי: די.ג'יי, להקות צעירות והופעות של דודו טסה (ב-19.10) ומרסדס בנד (ב-20.10).
סוכות
סוכות בסטייל הודי. טאיזו של שף יובל בן נריה (דרך מנחם בגין 23, תל אביב) מציעה ארוחה הודית זוגית בצהרי ימי חול המועד (17-10 באוקטובר, למעט יום שישי, 14.10, שבו יוגש תפריט הבראנץ'). הארוחה, שבעצם מבוססת על מסורת ערבי ראשון ההודיים של המסעדה, כוללת פתיחים, מנות ביניים ומנות עיקריות בהשראת הטאלי ההודי המסורתי. תמצאו בו מטעמים מתובלים היטב דוגמת וינדאלו, באטר צ'יקן, לברק טנדורי, לחמניות מאודות וצ'אטני עגבניות. 398 שקלים לזוג.
אז מה אוכלים בסוכות בשוקרייה (דרך רמתיים 18, הוד השרון) של ניר שלמור? תפריט הספיישלים החגיגי כולל קבב דג (על לאבנה, עם עגבנייה צלויה ופיתה זעתר - 65 שקלים); כבד בריבת בצל (על פירה תפוח אדמה בתנור גחלים - 69 שקלים); פרגית בטריאקי (על אורז אדום עם סלט מלפפונים - 76 שקלים); ומעורב דג (מוסר ים בתיבול ירושלמי). תוסיפו לזה קנקני סנגריות צוננות ומרעננות ובכלל יהיה שמח.
המוסד הטבעוני הבינלאומי יקיים יריד שכולו מוקדש ליצרני בוטיק מהצומח במתחם פלורנטין וילג' בתל אביב. במקום יתארחו מותגים דוגמת יוכטי (גלידות צמחיות וטבעיות), ויגטינו (שוקולד בוטיק בעבודת יד), מור פודס (תחליפי בשר), פומרנץ (מאפים) ועוד.
צ'לנוב 22, תל אביב, 15:00-10:00
לרגל פסטיבל הקולנוע שיתקיים בחיפה במהלך סוכות, מסעדת דל מאר המקומית ששוכנת במרכז הכרמל (יפה נוף 99, בסמוך לאירוע הפסטיבל) מציעה כמה ספיישלים מהסרטים, שעליהם חתום שף עידו מלכין. שוברי הקופות הקולינריים כוללים בריוש עם איקרה טרייה, דג כבוש, ביצה עלומה, רוטב חמאה וטרגון; ועלי בטל ממולאים בבר ים וכפיר ליים, מטוגנים בטמפורה עם איולי בזיליקום. בקיצור, תשכחו מהפופקורן ומהנאצ'וס.
באסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, שמו להם למטרה להציל את השום הישראלי, המצוי בסכנת הכחדה בשל וירוסים שתוקפים אותו - והטענה כי המדינה לא מספקת משאבים לטובת מחקר ופתרונות. לפיכך, לאורך החג יגישו בקפה אסיף (לילינבלום 28, תל אביב) תפריט ספיישלים המבוסס על שום ועל מתכונים של בשלניות ושפיות, דוגמת קובנייה ברוטב שום של נועה לוי; ספגטיני שום ושומר של מיכל וקסמן; וקציצות דג ברוטב שום ועשבים של רינת צדוק.
כמו כן, במעדנייה של אסיף ניתן יהיה לרכוש צנצנות של שום קונפי, וב-14 באוקטובר יוצעו שם חלות שום טריות. דווקא כן מומלץ להתנשק אחר כך, לצורך הפגנת סולידריות עם השום, שזקוק לתמיכתכם.
מסעדות הפי פיש ורופטופ הכשרות למהדרין שבמלון ממילא בירושלים (שלמה המלך 11) מקימות גם השנה סוכות קונספט מפוארות, שבהן יוכלו להתארח אורחי המלון ומבקרים חיצוניים וליהנות מתפריטי ערב חג וחול המועד.
הסוכה של הפי פיש מעוצבת בקונספט הבריאה, ובחג יוגשו בה מנות כמו סביצ'ה דג ים (68 שקלים), מוסקה דגים (68 שקלים), פסטה נפוליטנית (58 שקלים) ומבחר רחב של דגים ומאזטים.
סוכת הרופטופ, לעומת זאת, מעוצבת בסגנון "כינור דוד" (מוזיקה כנענית אל מול הנוף של חומות ירושלים), ויוגשו בה צלעות טלה (קרפצ'יו חציל ובורגול, שושקה קלוי, גלדי בצל שרופים, פיסטוקים, טחינה וסילאן - 186 שקלים); שקדי עגל צלויים (קרם חצילים, תפוח אדמה וארטישוק קונפי, סלסת פלפלים, קלמנטה ולימון כבוש - 96 שקלים); ופרגית צלויה (קסולה פריקה, קרם דלעת, זוקיני צלוי ובצל ירוק שרוף - 96 שקלים).
מרכז המבקרים של יקב בנימינה פותח את שעריו בחול המועד ומציע סיורים וטעימות יין שיתקיימו בין 11 ל-13 באוקטובר, בשעות 10:00, 12:00 ו-14:00. סיור בן 45 דקות כולל ארבע טעימות יין, נשנושים (פלטת גבינות, לחם ושמן זית) והסברים מטעם שגריר היקב. 100 שקלים לאדם.
יקב הבוטיק שאטו דה גליליי ובר היין יין בחצר (נחלת בנימין 3, תל אביב) משיקים לרגל חגי תשרי ארוחת יין בת ארבע מנות וכוס יין לבחירה (של שאטו כמובן) בעלות של 150 שקלים לסועד.
בין המנות לבחירה: סשימי סלמון, קרפצ'יו סלק, קרפצ'יו חציל, ברוסקטות ספייסי טונה אדומה, סביצ'ה ממוסר ים, סלט קפרזה ואחרות, נוסף על פוקצ'ה חמה מהתנור.
ביינות: לבן חצי יבש, שרדונה ורוזה אנה.
טרי בראסרי שברחובות (הרצל 194) מציעה 25% הנחה על כל התפריט במהלך חול המועד - אבל בתנאי שתגיעו בין 17:00 ל-19:00.
פיצה סנטרל שבחולון (הרוקמים 26, מרכז עזריאלי) מפרגנת ב-1+1 על הבירות מהחבית של ווינשטפן ואסטרייה, נוסף על תפריט של ארוחה שלמה במחיר המנה העיקרית (סלט עם פוקצ'ה ושתייה במחיר הסלט / פיצה ושתייה במחיר הפיצה / פסטה ושתייה במחיר הפסטה).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו