השפים התל-אביביים מגיעים לעפולה, וגם לכם כדאי

הכירו את פסטיבל "עפודיז" (הכשר!) שבמסגרתו יגיעו חיים כהן, ישראל אהרוני ועוד ויגישו מנות דגל כשרות ♦ מתגעגעים לנוף עתאמנה? תגיעו לפסטיבל דאנרא בבאקה אל גרבייה • וגם: פסטיבל קפה ומוזיקה ברהט ועוד שלל אירועים קולינריים שווים במיוחד לחול המועד סוכות

פסטיבל 'עפודיז' בפארק הרכבת בעפולה, צילום: יחצ

המאסטר שפית מגשימה חלום

פסטיבל דאנרא ("הבית שלנו", בתרגום חופשי מערבית), הוא פסטיבל קולינרי-תרבותי שיתקיים בין 13 ל-15 לאוקטובר (חמישי עד שבת) בבאקה אל גרבייה, ויספר את סיפורה של העיר מתוך כבוד לפולקלור שלה, לתרבות שלה, וכמובן גם לריחות ולטעמים שלה. את התכנים אצרה ד"ר נוף עתאמנה אסמעיל, זוכת "מאסטר שף", שהיא ילידת המקום ובעצם מגשימה פה חלום.
במשך כל שלושת ימי הפסטיבל יוצבו דוכני אוכל שיציעו מנות אותנטיות במחירים של עד 30 שקלים, לצד אירועים כמו שחזור של טקס חתונה ערבית מסורתית, סדנאות בישול, סנדאות אמנות, סיורים בכפר הישן של באקה, הצגות הילדים, הופעה של להקת נאיא אלג'ליל המקומית, ערב הקראת שירה, קונצרט של התזמורת הערבית ועוד.
הפסטיבל יתקיים בשני מוקדים מרכזיים: במגרש הכדורגל של באקה, ובמרכז העיר - ברחוב הראשי אלקודס. לפרטים נוספים.

פסטיבל תרבות וקולינריה בבאקה אל גרביה, צילום: אנס גנאיים

מסורת של קפה

תשבו, תשתו ותקשיבו. פסטיבל קפה ומוזיקה יתקיים ברהט בין 13 ל-15 לאוקטובר, ותעניק למבקרים אפשרות ליהנות מחוויה בדואית אותנטית ולהיחשף לתרבות מסורתית מרתקת. החגיגה תתקיים באוהלים שיוקמו בסמוך להיכל התרבות החדש של רהט, ולהלן חלק מהאטרקציות והפעילויות שמחכות לאורחים: גלריית אמנות לפריטי קפה, דוכני מכירת קפה, סדנאות פיסול, תערוכת אמנות, במת נגנים בדואים וגולת הכותרת: "אוהל האחווה", שבו יתארחו מנהיגים יהודים, מוסלמים ונוצרים אשר יקיימו שיח כנה ופתוח לכל המגזרים - על כוס קפה בדואי כמובן.
לפרטים נוספים: חפשו בפייסבוק "תפדלו - החוויה הבדואית ברהט".

פסטיבל הקפה ברהט, צילום: רגב כלף

אושפיזין של שפים בעפולה

איך קוראים לפודיז של עפולה? עפודיז, כמובן, והם מזמינים את חובבי הקולינריה מכל רחבי הארץ להשתתף בפסטיבל Afoodis הנוצץ, שיתקיים במשך יומיים רצופים בחול המועד סוכות (11 ו-12 באוקטובר), בפארק הרכבת שבעיר. השפים חיים כהן, ישראל אהרוני, גיא גמזו ואבי לוי יתארחו בבירת העמק ויפתחו בה סניפים של המסעדות ובתי האוכל המוכרים שלהם - בהם יוגשו מנות דגל כשרות.

כהן, למשל, יציע את הכנפיים המפורסמות של דיקסי ואת מנת הגירוס של יפו תל אביב. אהרוני יספק לסועדים את ההמבורגר של אהרוניס, גמזו יפגיז בלחמנייה המושחתת של NUNUNU, ולוי יפנק באוכל הרחוב של מסעדת המוציא. כמו כן יוקם בפסטיבל דוכן של מסעדת ארטישוק המקומית, שתציע פיצות ופוקצ'ות, לצד שדרת אוכל רחוב, פוד טראקס, מתחמי אלכוהול וקוקטיילים, מתחם למכירת תוצרת מקומית ומתחם בישול לילדים. בנוסף להיבט הקולינרי יתהדר הפסטיבל גם בפן אמנותי, עם הופעות של דודו טסה, נונו ואברהם לגאסה, וגם לחובבי הכדורגל אין תירוץ לא להגיע, שכן משחק ליגת האלופות בין מכבי חיפה ויובנטוס יוקרן בפסטיבל על מסך ענק. הכניסה בחינם.

פסטיבל 'עפודיז' בפארק הרכבת בעפולה, צילום: יחצ

צמחונים מתחת לסכך

מחלבות גד חברו לשישה שפים מובילים, שיגישו במהלך חול המועד (15-11 באוקטובר) במסעדות הבית שלהם תפריטים צמחוניים המבוססים על גבינות המחלבה, אולם עדיין שומרים על הפרשנות הקולינרית ועל הסגנונות היחודיים של השפים. המסעדות המשתתפות:
* אולה של אורן אסידו (שביל האטד 5, תל אביב), שתגיש בין היתר קולורבי על פחמים (זעתר טרי, צפתית, צ'ילי ושמן ארגן - 46 שקלים), וקאטייף אגוזים וקינמון (ריקוטה פרסקה ויוגורט כבשים - 58 שקלים).
* שיינע של אסף גבאי (אחד העם 19, תל אביב), שתציע פטריות מלך היער וירדן לצד רוקט בר וגבינת פקורינו (62 שקלים), וקממבר מטוגנת (צ'אטני ענבים סגולים וקרקר שיפון - 72 שקלים).
* הלנה בנמל של עמוס שיאון (נמל קיסריה), שתספק מאפה פידה במילוי עלי מלווח, קשקבל וחלמון ביצה (58 שקלים), וקרפלך במילוי לאבנה דרוזית (עלי שומר על עגבניות מרוסקות וסירופ חומץ שרי - 64 שקלים).
* ראסיף 33 של חמודי עוקלה (הנמל 33, חיפה), שתפנק עם קוסא מחשי גבינות (יוגורט עיזים, ויניגרט עגבניות, צנוברים וריקוטה פרסקה - 88 שקלים), וליאלי סמא (חלב מרוכז, סולת, מסטיקה, קציפת מסקרפונה, ליים, נענע וסירופ תאנים - 49 שקלים).
* מגזינו של עידו אדרי (דרך מנחם בגין 21, תל אביב), שתציג ניוקי זוקיני וגבינה כחולה עם אגוזי מלך (84 שקלים), ופיצת תאנים וגבינת סטרקינו (78 שקלים).
* צ'נה של תומר אגאי (הרצל 10 תל אביב), שתשגר מנאייש זעתר (כדורי לאבנה, סלסה של עגבניות מגי וצ'ילי ירוק חריף - 36 שקלים), וסופלי די ריזו (כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה על קרם עגבניות קר, שמן בזיליקום ובלסמי - 48 שקלים).

פסטיבל האוכל הצמחוני בהלנה בנמל, צילום: אנטולי מיכאלו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר