מיקונוס פינת הירקון. מסעדת יאסו, היוונית התל-אביבית (הירקון 105), חוגגת עשור באירוע מיוחד. שף המסעדה, אבי ביטון, מארח את שף חיים כהן לסוף שבוע ברוח מיקונוס שבו יוגשו, נוסף על תפריט המסעדה הרגיל, מנות ספיישל שרקחו השניים כמו טרטר דג ים (חלב שקדים ועשבים ירוקים); מחבת שקשוקה טלה (קציצות טלה, עגבניות, חצילים, ביצה וטחינה); וגם קינוח הפתעה (היינו מפרטים עליו קצת יותר, אבל אסור). החגיגה תתקיים בין 7 ל-10 בספטמבר, ויובהר כי הסועדים מתבקשים לא לשבור צלחות על הרצפה, למרות האווירה המרימה.
מכירים את הבייקרי-גלסרי "שטפן" בתל אביב? יופי, עכשיו יש לכם עוד סיבה שווה במיוחד להגיע לשם, כי הם מכניסים לתפריט, וסביר להניח שלראשונה בישראל, את ה"אייס קנודל". גרסה קיצית ו"גלידתית" לכופתה האוסטרית המסורתית. בגדול, מדובר בכיפה עגולה של גלידה ממולאת ומצופה במגוון טעמים, מעין הומאז' למאפה האוסטרי האהוב. בתפריט הקנודלים נמצא, בין היתר: אייס מרלין קנודל עם מחית משמש מתוקה ואגוזי לוז, מוצארל קנודל עם מחית שקדים, יער שחור, אייס פיסטוק, קינדר לילדים ופינה קולדה.
פסטיבל "שף אנד שואו" של קבוצת זאפה חוזר וכמיטב המסורת ישלב בין שפים מוכרים לזמרים מוכרים לא פחות, לערב שלם של קולינריה ומוזיקה. זה יקרה לאורך שישה ערבים בששת מועדוני הזאפה. השף שנבחר הפעם להוביל הוא עומר מילר (פרזנטור חברת "טירת צבי", אחת מנותנות החסות באירוע", שהתאים תפריט מיוחד לכל מופע. ולפניכם הרשימה המלאה:
13.9 שלישי - זאפה ת"א - מארק אליהו
15.9 חמישי- זאפה באר שבע – נינט – מופע עמידה (דוכני מנות שף)
22.9 חמישי - זאפה חיפה - דיקלה
23.9 שישי צהריים - זאפה הרצליה –כנסיית השכל
6.10 חמישי – זאפה באר שבע- גיא ויהל
27.10 חמישי – זאפה ירושלים- רד בנד
ההמבורגר הגבעתיימי (יש מילה כזאת) "מרלן" סגר זמנית לשיפוצים את סניף האם, וכתחליף מציע פופ אפ בביתן 119 במתחם שרונה. זאת, כמובן, לצד הסניף החדש שנפתח לפני מספר חודשים ברחוב מלכי ישראל 6 בתל אביב. בפופ אפ תמצאו, גם במשלוח, את כל ההמבורגרים, הנאגטס, נקניקיות העגל והקינוחים של המקום.
בר האוכל התל אביבי צ'נה יארח את יקב LUERIA בכל יום שני לאורך חודש ספטמבר, בהם יוצע תפריט אלכוהול מיוחד ומותאם לתפריט של שף המסעדה תומר אגאי (שופט משחקי השף, סנטה קתרינה). במהלך הערב, גידי סיידא מכרם לוריא יסתובב בין הסועדים לצד סומלייה מסעדת צ׳נה ויציעו את היין המתאים ביותר לכל מנה ויענו לשאלות הסועדים.
מדי יום שלישי מתארחים בטרי בראסרי שברחובות (הרצל 194) שפים ואנשי אוכל מהסביבה, וחודש ספטמבר שייך לבני בז'ה - שף פרטי לאירועים ובעבר שף הטרי בראסרי, מו מו ורפאל. בערבים המיוחדים יגיש בז'ה כמה ממנות הדגל שלו, ובהן סופט טאקו (סשימי טונה ודג ים, אבוקדו, סלסת מנגו, ליים חלפיניו ואיולי שום); טרטר סלמון (אורז סושי צרוב, בצל ירוק, ספייסי מיונז יפני וטוויל גזר); וסשימי דג ים (קרם אבוקדו, שומר בסו וויד, שמן שמיר, שמנת חמוצה ולימון כבוש). כל זה לצד מגוון יינות רוזה שהובאו גם הם במיוחד.
ג'וני ג'וני קאם... בק? Johnnie’s Highball Truck, הבר הנייד של מותג הוויסקי ג'וני ווקר, חוזר לסיבוב נוסף ברחבי הארץ ויציע בנקודות שבהן יעצור מגוון דרינקים מבוססי ג'וני ווקר בלק לייבל בכוסות הייבול גבוהות. צמד דוגמאות: Boker Walker (בלק לייבל, חמוציות ותפוחים) ו-Soda & Caramel (בלק לייבל, סודה ומונין קרמל). הסיבוב יצא לדרך ב-1 בספטמבר ויימשך כחודשיים, ומומלץ להתעדכן ברשימת חנויות האלכוהול והברים המשתתפים בעמודי הסושיאל של ג'וני ווקר ישראל (@johhniewalker_il).
בייליס, מותג האייריש קרים והקונדיטור המוביל מורן גיל מגיעים לפסטיבל הקפה של ישראל שיתקיים במתחם התחנה בתל אביב, בתאריכים ה-13-15 בספטמבר. יחד הם יפתחו את BAILEYS TREAT BAR בו יוגשו מגוון קינוחים ומשקאות ייחודיים מבוססי בייליס שתוכננו ויוצרו על ידי הקונדיטור, שכזכור פתח לפני שבועות ספורים את ה"קייקרי" ברחוב אלנבי בת"א.
בר איטליה של שף שחר ברנע (קהילת צפת 1, נתניה) מתחדש בתפריט ספיישלים עונתי בסגנון ארץ המגף. בהיצע: סשימי תאנים (שמן בזיליקום, בלסמי לבן, קציפת מסקרפונה וצ'ילי - 78 שקלים); קרפצ'יו אינטיאס (סלסה ורדה, זרעי עגבניות ופלפל אורפה - 78 שקלים); סלט ברי פחם ותאנים (מבחר חסות, שאלוט, צנונית ופקאן - 74 שקלים); וקינוח קוני ג'לטו (פיסטוק, מנגו, פסיפלורה, פירות יער ווניל מלבי - 52 שקלים).
שיגעון הפיסטוק נמשך. אוהד רוח, אחד המוחות מאחורי הקראנץ' פיסטוק, חובר לרשת "מקס ברנר" לטובת מארז מסקרן. מחיר המארז 189 שקלים והוא זמין בכל הסניפים ברחבי הארץ. הוא כולל מגוון מוצרים מבית הרשת שכולם בעבודת יד כחול לבן וכמובן, על טהרת הפיסטוק: ממרח פיסטוק, קוביות שוקולד לבן עם קרם פיסטוק מלוח, פרליני פיסטוק עם קרם נוגט ושברי שוקולד לבן ועוד.
ממשיכים בפיסטוק, והפעם הוא מגיע גם לגזרת הקרמבו, ואם המשפט הזה הדליק אתכם, אתם מוזמנים לעזוב הכל ולסור ל-קאבום, בית הקרמבו שבשוק מחנה יהודה בירושלים (האשכול 3). קרמבו הפיסטוק המפתה מורכב מטארטלט במילוי גנאש שוקולד לבן, פיסטוק, עוגת פיסטוק, קרם וניל, פיסטוקים קלויים מלמעלה וציפוי שוקולד לבן, ומחירו 25 שקלים. אתם עדיין כאן?
מהיום אפשר להשיג את מוצרי רידיפיין מיט להכנה ביתית גם ב-50 סניפי רשת am:pm. טרם ניסיתם אותם ואתם מעוניינים לדגום? אין בעיה, אתם קוראים את האייטם הנכון. ב-13.9 יתקיים אירוע טעימות של רידיפיין מיט במתחם הבורסה ברמת גן, וב-15.9 ייערך אירוע דומה בבית חנה בתל אביב. האירועים פתוחים לקהל הרחב, הטעימות, השתייה והמוזיקה על חשבון הבית.
איש הדגים אפי אללוף משיק חנות דגים חדשה וכשרה ברמת אביב. החנות החדשה, ברחוב יאשה חפץ 9 בשכונת נופי ים, תכלול שלל סוגי דגים איכותיים אותם ניתן להזמין גם במשלוח ולפי סגנון מועדף: שלם, מפולט, עם או בלי עור, טחון, קצוץ ובמשקל. בהזמנה מעל 250 שקלים המשלוח חינם.
האלכימאי הוא בר קוקטיילים חדש מבית פארוק, הממוקם בשוק הפשפשים שביפו (נחמן 4). המקום, שחרט על דגלו לרקוח חוויות מיקסולוגיות וקולינריות שונות בנוף הישראלי, מתהדר בעיצוב ייחודי: קירות הבר, למשל, מלאים בתמציות, בעשבי תיבול ובכלים עתיקים של אלכימאים, ואילו שולחנות הזכוכית מעוטרים בזהב ומוארים במנורות מרוקאיות. ומה לוגמים? Fire Monk - "מתכון סודי של נזירי האש" שמכיל ליקר שרטרז ירוק, למון גראס, טקילה מילגרו, צ'ילי, נענע ולימון; Nirvana - קוקטייל טרופי מלימונצ'לו וילה מסה, מנגו, פסיפלורה, למון גראס, ליצ'י, אננס וקוקוס; ו-Chocolate Martini - ברנדי שעובר שטיפה בשוקולד לבן, אמרטו דיסרונו, קרם דה אוטום, ביטר שוקולד, מוקה וחלב.
בגזרת הנשנושים: פיצת כמהין, ברוסקטת סלמון, טרטר מוסר ים, סלט סלק וגבינת שברה ועוד.
תארזו את עצמכם וחושו ל-Mooshoo, בר הקוקטיילים הכשר בסגנון אסייתי (פרישמן 77, תל אביב), שמשיק תפריט שכולו על טהרת האורז. אז מה מתגלגל? רולMaki סינטה (סינטה, חיטה מעושנת, בצל כבוש, איולי ווסאבי, קרמל סאקה, נורי - 54 שקלים); רול Ginseng (דף אורז טרי, אורז סושי, טופו ואננס בקרמל טקילה ופנדאן, קרם מסקרפונה-אריסה טבעוני, נורי - 59 שקלים); ניגירי Foie Gras (מדליון כבד אווז צרוב בסוכר פיקנטי, קיווי ועלי חרדל - 77 שקלים), ומנות נוספות.
מקסיקו תחגוג ב-15.9 את יום הולדתה ה-212, וזו אחלה סיבה להרים לה מנת ספיישל ברשת מקסיקנה. ואכן, השף מיכאל סיידוב יצר כמחווה לארץ הסומבררו מנה של שלושה בוריטוס בצבעי דגל מקסיקו: טורטייה אדומה (מחיטה עם סלק ובמילוי צ'ילי קון קרנה), טורטייה ירוקה (מחיטה עם תרד ובמילוי נתחי עוף) וטורטייה לבנה קלאסית (במילוי ארטישוק). המנה תוצע החל מ-11.9 למשך שבוע ימים, ומחירה 145 (אפשר לחלוק אותה בכיף בין שלושה סועדים). על הדרך גם תוכלו להתארגן על שלוש בירות של מותג הבית של מקסיקנה ב-59 שקלים.
לומדים להכיר את ירוחם - דרך הבטן. בכל יום שישי של ספטמבר יתקיימו בירוחם סיורי מאפיות מודרכים, שמלבד הטעימות המתבקשות, תוכלו לקבל בהם הצצה לראשית ימיה של העיר המדברית. בני הזוג אללוף יכירו לכם את המאפייה המיתולוגית שלהם; מאפיית "אבירים" קרויה על שם הפסוק בספר תהילים; מאפיית "לחם זה" היא למעשה קואופרטיב שיתופי, ואסור להתעלם מה"פרנות", תנורי האבן שנבנו על הגבעה מתחת למעברות, כשכל משפחה היתה יורדת עם מגשים שהכינה האם ואופה לפי התור. הסיורים, שמתקיימים בשעות הבוקר, הם ללא תשלום, אך יש להירשם אליהם מראש. לפרטים לחצו כאן
NG נווה צדק (יהודה החסיד 15, תל אביב) מציינת 19 שנות פעילות בשרנית, ולכבוד החגיגות מוזמנים הסועדים להתפנק על שתי מנות חדשות: קילו נתח טומהוק (נתח אנטרקוט על עצם, שיושן מעל 50 יום, במחיר 80 שקלים למאה גרם - תעשו את החשבון לבד); ופרחי קרפצ'יו (קרפצ'יו פילה בקר מגולגל כפרחים עם רוקט, פרמזן ופניני בלסמי - 72 שקלים). המנות יוגשו בין 11 ל-14 בספטמבר, לא לשכוח לאחל מזל טוב.
מעכשיו גם תושבי הקריות יכולים לסגור פינה עם התפריט המהודק של Moses Shop, האחות הקטנה של רשת ההמבורגרים הידועה מבית BBB. מדובר למעשה ב"מטבח רפאים" שמצטרף לעשרת סניפי מוזס שופ הקיימים, וזה אומר שהסניף החדש מציע משלוחים בלבד לכל אזור הקריות ואין בו מקומות ישיבה. להזמנות:moses-shop.com ובטלפון *9904.