את הימים האחרונים של חודש אוגוסט ביליתי בביתי הקריר, מתחת למזגן. הרחק מכל הילדים המעצבנים שמילאו את הקניונים, הפארקים ובתי הקפה. שבוע קודם לכן, המלצרית האדיבה בבית הקפה האהוב עליי רמזה באלגנטיות שהקינוחים לא מוכנים במקום, ושהיא ממליצה בחום להתרחק ממנת הוופל הבלגי. הקשבתי להמלצה, אבל נשארתי עם חשק עז מאוד לענן המתוק-מתוק הזה.
הקינוח האולטימטיבי, שתמיד טובע בהרים של גלידה וקצפת ומגיע עם תוספות מושחתות, מרגיש ממש כמו נחיתה על ענן – ויציאה מהצד השני כשאנחנו רכובים על חד קרן. אולי נסחפתי קצת, אבל הבנתם את הרעיון הכללי.
אז הפשלתי שרוולים, ופתחתי בחרישה על האינסטגרם והבלוגים המובילים ברשת בחיפוש אחר המתכון המושלם לוופל בלגי, שיביא את החשק שלי על מקומו בשלום – והרי דבר ידוע הוא שככל שחושקים במאכל מסוים יותר זמן, כך קשה יותר להשביע את הציפיות. אז לפני שהחלומות שלי יהיו מוגזמים מדי, מצאתי מתכון מבטיח של חסי סגל, שמבטיחה לנו וופל בלגי חלומי. אותי התיאור קנה. הזמנתי זוג חברים שיעזרו לי בזלילה, ויצאנו לדרך.
כמו שדורש הפורמט - נתחיל מהסוף.
מה חשבנו? הוופל יצא טעים ואוורירי, עם בלילה נוחה לעבודה. הטעמים מאוזנים, ובהחלט אפשר להגיש אותו עם תוספות מתוקות או מלוחות, לפי ההעדפה שלכם. הוופל עצמו לא מרגיש כבד, למרות המתבקש בפורמט.
רמת קושי: קלה. לא נדרשות יכולות קולינריות מרחיקות לכת, למעט הפרדת ביצים. יתאים להכנה גם עם ילדים.
מה צריך לקחת בחשבון: מכונה או מחבת ייעודית להכנת וופל בלגי. מדובר במתכון קליל יחסית, אבל כזה שדורש הפרדת ביצים ושתי קערות. הוא לא מתאים למי שמחפש מתכון במינימום מאמץ, אבל לטעמנו הוא שווה את ההשקעה.
זמן הכנה: הכנת הבלילה לוקחת חמש דקות, אבל צריך לקחת בחשבון מספיק זמן מראש להכנת הוופלים עצמם, בערך 4-3 דקות הכנה לכל זוג. מומלץ להגיש אותם חמים, כך שאם תכננתם אותם כקינוח לארוחה/זמן ספציפי, עדיף להכין את הבלילה מראש ולאחסן במקרר, ולהכין אותם בסמוך להגשה, או להכין את הוופלים כמה שעות מראש, ולחמם אותם בתנור עד שיהיו חמימים למגע.
החוויה שלנו: מדובר במתכון פשוט, שלא דורש יותר מדי הסברים נוספים. חשוב להקפיד על הטמפרטורות של המצרכים שמצוינות במתכון – ביצים וחלב בטמפרטורת החדר. מתחילים בערבוב עם מטרפה של המצרכים הנוזליים – חלב, חמאה מומסת וחלמונים. מוסיפים קמח, סוכר ואבקת אפייה. אנחנו הוספנו גם מחית וניל איכותית, וניתן להוסיף בשלב הזה גם מחיות בטעמים – כמו פיסטוק או פרלינה – להוספת טעם ייחודי. אל תוותרו על המלח, שמאזן את הטעמים. הקציפו בקערה נפרדת את החלבונים במשך כשתי דקות, עד שמתקבל קצף רך, ואחדו בין שתי הבלילות באמצעות מרית.
מחממים את המכונה/המחבת הייעודיים, אבל אל תשכחו לרסס לפני הנגלה הראשונה בספריי שמן. אם אין בנמצא, שימו מעט שמן על נייר סופג ושמנו באמצעותו (לפני החימום, כדי שלא תקבלו כוויה). אני אוהבת להשתמש במצקת קטנה על מנת למנוע לכלוך, אבל אפשר להשתמש בכף של גלידה או בכף רגילה. את הבלילה אני אוהבת לשים על רוב המשטח, ולהשאיר את הקצוות ריקים. הבלילה מתפשטת לשם מיד כשסוגרים את המכשיר. חשוב לא להעמיס יותר מדי בלילה, כי היא תגלוש לצדדים.
טיפ של אלופים: אם משתמשים במכשיר חשמלי – הניחו אותו על נייר אפייה/נייר כסף, כדי למנוע לכלוך מיותר וטפטוף של בלילה על השיש. בסיום פשוט מקפלים וזורקים. פותחים אחרי שלוש דקות, ואם הוופל זהוב כולו – מוציאים. מגישים כשהוופלים חמימים, ומוסיפים תוספות טעימות – קצפת, תותים, רוטב מייפל, אבקת סוכר, גלידות מושחתות וככל העולה על רוחכם.
לפניות ולהצעת מתכונים שתרצו שננסה עבורכם במדורים הבאים – advag@israelhayom.co.il
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוView this post on Instagram