החיבור בין האסתטיקה היפנית לזו הצרפתית הוא חיבור מתבקש. הוא נעשה לא מעט במטבחים עיליים, בעיקר בעיר האורות. ישנה הדדיות מפתיעה בין הדיוק הצרפתי המאופיין בטעם, בטכניקה ובמראה לבין ההקפדה היפנית שמספרת סיפור דומה למדיי אך בשפה אחרת לגמרי.
גם פטיסרי יפני שהפך לטרנדי עד מאוד בפריז לפני כמה שנים – נשען על תמהיל של שתי התרבויות והוא אינו יפני למהדרין.
מפגש משולש בין יפן, צרפת וישראל – זה כבר סיפור אחר לגמרי. את הסיפור הזה מספרת באלגנטיות רבה ובצניעות מתוקה, הקונדיטורית נורית צ׳יטיאת. נורית חלמה על מקום משלה המבטא את סגנונה היחודי. הוא מאופק, מוזיאלי, מהוקצע ומשדר שלווה וזן.
להיכל שלה קראה נורית The Pastry Box- והוא ממוקם בלב ליבו של מתחם יד חרוצים בתל אביב, הרחק מיפן, ארץ הולדתה של צ'יטיאת ומערש תרבות הפטיסרי – צרפת.
The Pastry Box הוא הגשמת חלומה של השף-קונדיטורית נורית צ'יטיאת. מה שהחל בימי הקורונה כמיזם של קופסאות מעוצבות, עם מגוון דברי מתיקה ומגדנאות בהתאמה אישית, מקבל לראשונה במה פיזית. מי שנולדה וגדלה ביפן והתחנכה על ברכי עולמות הפטיסרי והקונפיסרי הצרפתיים, משלבת בין קונדיטוריה קלאסית לבין טעמים ומרקמים יפניים. בירכתי המקום ניצב מטבח מודרני המוחלק לארבעה מדורים, בהמם מייצרים מידי יום: טארטים, ריבות, כריכים, שוקולד, קונפיסרי, לחמים ועוגיות מתוקות ומלוחות- חלקם בביצוע קלאסי ובחלקם ישובצו חומרי הגלם המזוהים עם המטבח היפני, כמו שומשום שחור, יוזו, אצות, מאצ'ה ותה, כדוגמת לחם קסטן מנומר, מרשמלו מאצ'ה, שזיפים ושומשום שחור.
צ'יטיאת, שנולדה והעבירה את רוב ילדותה ביפן, היא נצר להורים ישראלים ממוצא עיראקי אשר החליטו להגר ליפן. בהמשך חייה עסקה בתחום ההוראה, ובעשור הרביעי לחיה החליטה לשנות כיוון לתשוקה האמיתית שלה. לדבריה: "ב- The Pastry Box אני מבקשת, לראשונה, לצאת מהקופסא ולייצר תחת קורת גג פיזית את המפגש המרתק בין הקונדיטוריה הצרפתית לתרבות היפנית, החולקות הערצה לאסתטיקה, דיוק וחומרי גלם מעולים. עם הפתיחות שנוצרה ביפן למערב ועם התפתחות הפטיסרי גם מחוץ לצרפת מתקיים חילוף תרבויות מרתק שיבוא לידי ביטוי בחיבור בין דברי מאפה קלאסיים לבין שילובים יוצאי דופן. את אלה ניתן יהיה לחוות במקום או לרכוש במארזים בהתאמה אישית".
במקום היצע מגוון מעולמות הפטיסרי, שוקולטרי, קונפיסרי והבולנז'רי.
והתפריט בו משתנה מעת לעת:
בגזרת הלחמים והמאפים: לחם קסטן מנומר- בצק חיטה בשלושה צבעים (32 שקלים)
לחמניות מלון פאן יפניות- לחמניות 'ענן' רכות במעטפת בצק פריך מסוכר (14 שקלים)
חד קרן שוקולד ומאצ'ה – לחמניית חלב יפנית בצורת חד קרן במילוי קרם מוסלין שוקולד ומאצ'ה (17 שקלים ליחידה)
טארט ערמונים: קרם מוסלין מרסלה וערמונים מסוכרים - 350 שקלים
שוקולדים ומתוקים: פרלינים (משוקולד ולרונה) פרלין שומשום שחור:- גנאש שומשום שחור וקראנצ' שומשום שחור (9 שקלים ליחידה)
אגוזים מצופים: אגוזי לוז בציפוי יוזו ופטל (נמכר במשקל החל ממארזים של 30 שקלים)
כריכים: ג'וזרים- פחזניות מלוחות ממולאות בגבינה לבנה, קשקבל ובצל ירוק (10 שקלים)
כריך בקרואסון אצות: ריבת בצל ויין אדום, גבינת ברי, עלי רוקט ובזיליקום (27 שקלים)
ריבות וממרחים: ריבת אננס ולמון גראס, ממרח שומשום שחור מתוק, ריבת תות שדה ובזיליקום ועוד.
כתובת: ריבל 7 מתחם יד חרוצים תל אביב
טלפון: 054-800-8789
https://www.thepastrybox.co.il