פסטיבל הלימון במסעדת התרנגול הכחול
מסעדת התרנגול הכחול בניצוחו של השף שאול בן אדרת חוגגת את הלימון תקיים בפסטיבל טעמים וניחוחות השם את פרי ההדר הנפלא במרכז הבמה.
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 11-15 במרץ, ויציע תפריט ייחודי על טהרת הלימון, החל ממנות ראשונות ועד קינוחים, כשכל המנות עושות שימוש מקורי בפרי.
הפסטיבל יתקיים כמחווה לפסטיבל הלימון המסורתי בצרפת, ששמו הולך לפניו בעולם כולו. פסטיבל הלימון בצרפת הינו פסטיבל ייחודי, מרהיב וצבעוני של דמויות שונות העשויות מפירות הדר, הוא מתקיים מדי חודש פברואר בכל שנה בדרום בצרפת ומציין כבר 80 שנים להיווסדו. את האירוע החגיגי מקיימים בעיירה מנטון שבריביירה הצרפתית והוא נחשב לאחד הפסטיבלים הגדולים והשמחים בדרום צרפת עם יותר מ-250 אלף משתתפים מדי שנה.
בתפריט:
ראשונות: מרק לימון ועשבי תיבול, חומוס וקציצת טלה וסולת | מרק לימון- ציר עוף תאילנד ארומטי וכיסוני דלעת יפנית | סביצ'ה לוקוס על גוואקמולי ,קויאר לימון וסלסת לימון וצ'ילי | סלט קיסר בויניגרט לימון, פלחי לימון, תפוז ואשכוליות, זיתי טאסוס פריכים, אנשובי צלפים וקרוטוני עוגת לימון
עיקריות: שרימפס, קלמארי, אספרגוס, זוקיני ודפי לימון בטמפורה על איולי לימון, סלרי וג'ינגר | מוסר במרינדת כורכום ולימון ופסטה טרופייה רוסטיקלה בקרם חמציצים וליים | אסאדו בבישול ארוך עם רוטב של צ'ילי ,לימונים, תפוזים וקלמנטינות | סי-בס עטוף בקשקשי לימון ותפוח אדמה, לימון כבוש וקרם יוגורט לימון פרסי | חצי עוף בגריל עם לימונים, שום, טראגון ושומר צלוי
קינוחים: עוגת מרנג לימון על קרם פטיסייר לימוני וקליפות תפוז מסוכרות | מקרון לימון תפוז על בראוניז שוקולד מנדרינה | קרם ליים מנטה על סברינה ברום תפוז גרנד מריינייר
מחיר: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח 199 שקלים.
מסעדת 'רוטנברג' משיקה תפריט חדש
מסעדת רוטנברג היא שכיית חמדה קסומה וצפונית. היא שוכנת במתחם פסטורלי ששימש כתחנת ביקורת של רכבת העמק, שעברה שם בראשית המאה ה-20 בדרכה מחיפה לדרעא שבסוריה ואל מדינה בערב הסעודית. מחלונות מסעדת "רוטנברג" נפרשים נופיה יוצאי דופן של בקעת הירדן, עמק המעיינות וממלכת ירדן.
המסעדה מתמחה במטבח אישי, מקומי ועונתי. יזהר סהר, השף והבעלים של מסעדת "רוטנברג" שבעמק המעיינות, משיק תפריט חדש המבטא את המסע הקולינרי שעברו הוא ובת זוגו, הילה רונן סהר, בחבליה של ירדן, בהתמקדם בחומרי הגלם, טכניקות הבישול, הטעמים והניחוחות של הממלכה השכנה. בין השאר, יציע התפריט, שהושק בחודש מרץ, מנסף בדואי, טחול טלה ממולא בעשבים שלוקטו בעמקים ואפילו קינוח של גבינה ויערת דבש בזעתר.
שורשיו של המטבח הירדני כוללים שימוש נרחב בכבישה, שימור וייבוש. המטבח שם את בשר הטלה במרכז הבמה, כמו במנת המנסף המפורסמת. כמו ישראל, גם ירדן הייתה במשך מאות שנים תחת שלטון עותמאני ובתקופה זו גם זלגו למטבחה מתכונים רבים מהפסיפס הקולינרי העשיר של לבנון, סוריה וטורקיה, שהיו כולן תחת השפעת אותו שלטון, וביניהן הקבב השאמי, השינקליש - מאכל העשוי מיוגורט או גבינת לבּנה חמצמצה ומתובל בתערובת תבלינים והמקאנק, הנקניקיה הלבנונית החרפרפה. לכל אלו, נוסף במאה ה-20 רובד נוסף, המטבח הפלסטיני המקומי, שהביא את חכמת עשבי המאכל המקומיים לתוך המארג.
התפריט החדש הוא תוצר של חודשים של מחקר ויצירה, בהם בני הזוג רונן סהר קראו, למדו, ליקטו וטעמו והוא מבטא את הקשר הקולינרי המיוחד שיש לשתי המדינות השכנות - ישראל וירדן. במהלך השנה האחרונה, ביקרו בני הזוג מספר פעמים בירדן, בהתמקדם בעמאן, ובחוות החקלאיות ויצרני הבוטיק של מחוז אירביד הפורה, שגבולו נושק למסעדתם בעמק המעיינות הצפוני.
בתפריט החדש שבמסעדה תמצאו מגוון מנות שלוקחות השראה מכל אלו ונותנות פרשנות אישית ויצירתית למטבח השכן.
נזיד עדשים, חצילים, יוגורט וסומאק 27 שקלים.
טחול טלה ממולא בעשבי ליקוט ותבלינים, עם חריפות עדינה 48 שקלים.
מנסף בדואי- מנסף טלה עם אורז בחמאה וחרדל בר ויוגורט עזים קר 120 שקלים.
בטן טלה בצלייה קצרה עם סומאק, מוגש עם תבשיל פריקה ועשבי בר בציר טלה 125 שקלים.
קינוח של גבינת וולנסיי ממחלבת ברקנית בתנור, זעתר טרי מהגינה, יערת דבש, קרקר שיפון וזרעים 42 שקלים.
רוטנברג, חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 053-9443272
מסעדת רוטנברג // צילום: אפיק גבאי
לראשונה: תפריט ארוחות בוקר בבית קפה מסעדה שותא
המסעדה הגרוזינית והשמחה החלה את דרכה לפני כ-6 שנים בגליל המערבי וצברה קהל לקוחות נאמן מקומי ומכל הארץ. לאחרונה החליטה להיענות לבקשות ההולכות ונשנות של לקוחותיה להגיש ארוחות בוקר.
בימים אלה משיקה המסעדה תפריט ארוחות בוקר עשיר ויחודי השואב השראה מאגן הים התיכון ואירופה. לדוגמא ארוחת "שותא קאן" עם קריצה למטבח הצרפתי, המורכבת מטוסט בלחם בריוש עם ממרח בזיליקום, גבינת מוצרלה ועגבניות או עם גבינת שמנת וסלמון בעישון ביתי.
כמו בתפריט המסעדה, גם בתפריט ארוחת הבוקר יש מענה לצמחונים וטבעונים בכל אחת מהמנות, ובנוסף ישנה מנה המתאימה לרגישים לגלוטן, "שותא ספרדית עלומה", המורכבת מפולנטת קמח תירס עם חמאה, פטריות מוקפצות וביצה עלומה.
כל המנות מוגשות עם לחם הבית, סלט ירקות, ירקות אנטיפסטי, גבינות, חמאה וקונפיטורה ביתית, ולמי שבא לנשנש יש את"שותא בקטנה" המורכבת מחצ'פורי שותא עם כוס קפה או תה.
ארוחות הבוקר פועלות בימים שני עד שבת בין השעות 9:30-13:00.
שותא גרוזיני: חצ'פורי אצ'רולי במילוי גבינות, ביצה עלומה וחמאה, או חצ'פורי אצ'רולי במילוי תרד ועשבי תיבול (טבעוני). 48 שקלים.
שותא "קאן": טוסט מלחם בריוש עם ממרח בזיליקום, גבינת מוצרלה ועגבניות או טוסט מלחם בריוש עם גבינת שמנת וסלמון בעישון ביתי. 52 שקלים.
שותא רוסי: פילמני (חינקאלי) גבינות ברוטב שמנת חמוצה, בצל ירוק. 48 שקלים.
שותא ים תיכוני: שקשוקה על מחבת, 2 ביצי עין וטחינה מוגש עם לחם הבית. 48 שקלים.
שותא ספרדית עלומה פולנטת קמח תירס עם חמאה, פטריות מוקפצות וביצה עלומה 48 שקלים.
שותא, קיבוץ שמרת (כביש עכו נהריה)
04-8219208 | www.shota.rest.co.il
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו