אבל בעולם המסעדנות: הקונדיטורית והמסעדנית רביבה אפל נפטרה הבוקר (שבת) אחרי מאבק ארוך וקשה במחלת הסרטן. בת 72 הייתה במותה.
חובבי הקולינריה, ובכלל מי שאוהב מאפה טוב לצד הקפה שלו, הכיר את אפל שלא רק שהביאה את הפטיסרי הצרפתי לארץ שלנו, אלא שימשה כמנטורית להרבה מאוד שפים וקונדיטורים, ולימדה אותם את רזי המקצוע.
במהלך השנים פגשה אפל את הקונדיטורית סיליה רגב. ביחד הן פתחו קייטרינג ואף עבדו מהבית עד לפתיחת בית הקפה "רביבה וסיליה" ברמת השרון בשנת 1988. הפופולאריות הרבה שלה זכה בית הקפה הביאה לגדילת המותג עד למסעדה נוספת מעדניה ופיצריה במתחם G בת"א. במהלך השנים השתיים נפרדו, ואפל נותרה אחראית על המקומות. בשנת 2008 הוציאה אפל ספר הכולל יותר מ-100 מתכונים והפך לרב מכר.
כפי שנכתב אצלנו רק לפני כחודשיים: "בוויטרינת המתוקים המוקפדת מוצגים מדיי יום מתוקים מעודנים וצרפתיים כמו מבחר אקלריים ב-42 שקלים, טארטלט ליים ובזיליקום ב-39 שקלים, טארלט וניל ופירות יער ב-42 שקלים, מגה מאקרון פטל ב-42 שקלים ועוד שפע מאפים, עוגיות וממתקים".
ויטרינת הקינוחים ב"רביבה וסיליה" // צילום: לירון אלמוג
לפני כחצי שנה זכתה אפל בפרס מפעל חיים של המגזין "טיים אאוט", ורק לפני שלושה חודשים השף חיים כהן והאופה ארז קומרובסקי הוקירו לה תודה באירוע לכבודה.
עם ההודעה על מותה פרסם השף יונתן רושפלד פוסט ברשת החברתית: "הבוקר הלכה לעולמה רביבה אפל. עולמה הרי היה כאן, עולם מלא בתוכן מוקפד. עולם שעוטף אנשים ונותן להם שנים מה שאפשר לחלום ליד הקפה, מה שאפשר לחלוק עם אוהבים. אפל הלכה לעולמה כשהיא משאירה מסלול ברור של נפש מוצקה ברורה לעצמה וכך גם לאחרים, מלא בהשראה. רביבה אהובה את תמיד אתנו".