האם אהבנו טילון לרגישים לגלוטן?

הנסיינים "הלא רגישים" שלנו טעמו טילון עם ופל מקמח טפיוקה וניסו להבין מה עובר על הנמנעים מגלוטן וחולי הצליאק • חדש על המדף

הרגישים לגלוטן וחולי הצליאק יכולים למצוא היום יותר אפשרויות למזון שמותאם לצרכיהם מאשר בעבר. חברות המזון מבינות שמדובר בקהל שהולך וגדל עם השנים, ומשקיעות בפיתוח מוצרים חדשים בעזרת תחליפים מעניינים. בשאלת הטעם, הדעות כמובן חלוקות, האם הנסיינים שלנו החלטיים יותר? 

צילום: משה בן שמחון

טילון "Extreme Free" של נסטלה

חברת גלידות נסטלה משיקה את טילון אקסטרים Free עם ופל שעשוי מקמח טפיוקה.

 המוצר החדש, המצטרף לסדרת "Extreme" המוכרת - פותח לטובת ציבור הרגישים לצריכת גלוטן.

הטילון הופץ בעבר במהדורה מוגבלת וכשרה לפסח, אך לאור הביקוש הרב - הוחלט להשיקו כמוצר קבוע. 

לדברי גלית בר, סמנכ"לית השיווק של גלידות נסטלה: "קיבלנו פניות רבות ונרגשות להפוך את המוצר לקבוע והחלטנו להיענות לבקשה. מי שהתנסה במוצר הביע שביעות רצון גבוהה, ואנו שמחים על האפשרות לספק מוצר איכותי וטעים גם למי שלא זכה לכך עד היום". 

"Extreme Free" יוצע במאגדת שתכיל חמישה טילונים בטעם וניל. 

המחיר: כ-35 שקלים.

טילון עם ופל מקמח טפיוקה // צילום: סטודיו אסם

מפעל למוצרים מאפה ללא גלוטן

יאיר מלכה, מבעלי רשת קפה גרג ורשת ביגה, הקים מפעל המתמחה בייצור ושיווק מוצרי מאפה ללא גלוטן בהשקעה של 4.5 מיליון שקלים.

המפעל החדש, שהוקם יחד עם שותפו, רן בן דוד, מספק מוצרים, כמו: לחמים, עוגות, עוגיות, קרואסונים, פוקצ'ות, פיתות,לחמניות ועוד. כולם ללא גלוטן וכולם מיוצרים בסביבה סטרילית.

המפעל הכשר למהדרין, ממוקם באזור התעשייה בחיפה ומייצר מוצרי מאפה ללא גלוטן לרשתות שבקבוצה, לבתי מלון, מסעדות, בתי קפה, מסעדות ורשתות שיווק.

אחד המוצרים הייחודיים במפעל הוא עוגת גבינה קרה עם פירורים, ללא גלוטן, המכילה בין היתר קמח תפו"א וטפיוקה.

לדברי מלכה: "המטרה שלנו בהקמת המפעל  היא הורדת מחירי המזון ללא גלוטן למחירים נגישים ונוחים, המאפשרים לכל אדם לבחור את דרך החיים והמזון המתאים לו בעלות אפשרית. אנחנו פועלים תחת סטנדרטים בינלאומיים ובפיקוח משרד הבריאות".

המחיר לעוגת גבינה: 39 שקלים למשקל של 190-180 גרם.

עוגת גבינה פרורים ללא גלוטן // צילום: אסף לוי

סיידר תפוחים אלכוהולי 

מותג Strongbow משיק שני טעמים חדשים: סיידר תפוחים בתוספת דבש (Honey) ובתוספת פירות יער (Dark Fruit), בנוסף לטעם הקלאסי של תפוח Gold Apple.

מדובר בסיידר תפוחים עם 4.5 אחוזי אלכוהול, המיוצר מרכז תפוחים טבעי ואינו מכיל גלוטן.

Strongbow Gold Apple נמכר ברשתות בבודדים ובמארזי רביעיות, ואילו שני הטעמים החדשים ימכרו בבודדים בלבד. 

המחיר: כשבעה שקלים לבקבוק בודד ו-29 שקלים לרביעייה.

Strongbow פירות יער // צילום: יח"צ

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר