עצמו עיניים ודמיינו את הסאונד: מתכון לשניצל קריספי במיוחד

מהו הסוד להכנת שניצל עסיסי עם קראסט פריך שמתפצח בפה? איך קרה שהשניצל הנמכר ביותר בישראל עשוי בעצם מצמח ומהו מקורה האמיתי של המנה? לכבוד יום השניצל הבינלאומי (כן, יש יום כזה) לפניכם מתכון מיוחד וגם כמה עובדות מפתיעות

שניצל קריספי, צילום: יח"צ

האם ידעתם שהיום הוא יום השניצל? גם המאכל הפופולרי מהמטבח האוסטרי, שעשוי בשר מטוגן או אפוי מצופה פירורי לחם או קמח, זכה ליום משלו ולא בכדי. השניצל על גרסאותיו השונות הפך למנה נפוצה במדינות רבות בעולם המערבי. 

לרגל יום השניצל, שחל בתאריך 23 בפברואר, הבאנו לפניכם שמונה עובדות מפתיעות על המאכל האהוב וגם מתכון סודי של המותג הקולינרי "מאסטר שף" להכנת שניצל עוף סופר קראנצ'י בחיתוך מיוחד. בזכות המתכון, השניצל יוצא קריספי מאוד, ממש כמו במסעדות. 

שניצל קריספי, צילום: יח"צ

מתכון להכנת שניצל קריספי

רכיבים ל-4 מנות:

2 נתחי חזה עוף שלמים (פרפרים), חצויים ל-4 מנות (ולא משוטחים)

1 כוס קמח

2 ביצים

1 כף רוטב סויה מאסטר שף

1.5 כוסות פירורי לחם מאסטר שף

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1.   מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, השנייה עם ביצים מעורבבות עם סויה, והשלישית עם פירורי לחם.
  2.   חורצים בכל נתח חריצים עמוקים לרוחב.
  3.   מקמחים את הנתחים ומוודאים שהקמח מגיע לכל החריצים.
  4.   טובלים בבלילה של הביצים ומעבירים לפירורי לחם לציפוי.
  5.   מחממים שמן לטיגון עמוק.
  6.   מטגנים עד להזהבה.
  7.   מגישים עם הממרחים.

להגשה:

חרדל מאסטר שף.

מיונז מסדרת המיונז הלחיץ של מאסטר שף, ביניהם: רגיל, שום, ספייסי, כמהין, וואסבי.

השניצל אומץ בכל בית בישראל, צילום: יח"צ
שמונה עובדות מפתיעות על שניצל:
  1. לפי המסורת, המנה הובאה לממלכת אוסטרו-הונגריה מאיטליה על ידי הפילדמרשל רדצקי בשנת 1857. 
  2. בשנת 1900 נטבע המונח שניצל וינאי על שם העיר האוסטרית, וינה.  
  3. את השניצל הביאו לישראל יהודי אשכנז, והוא נחשב לחלק מהמטבח היהודי. 
  4. רק בישראל הושאל השם "שניצל" גם למאכלים נוספים מטוגנים בציפוי פירורי לחם, כמו שניצל דג  או שניצל תירס.
  5. בגרסה הארגנטינאית, השניצל מכונה מילנסה (Milanesa) והוא מבוסס על בשר בקר עשוי דק, מועט שומן, שנאפה בתנור או מטוגן בשמן עמוק. 
  6. גרסה שוויצרית של שניצל היא "קורדון בלו" שפירושה "סרט כחול", השם ניתן לה מכיוון שהיא עשויה משני נתחי בשר שביניהם מילוי והם מצופים ומטוגנים. 
  7. שניצל תירס שהושק על ידי חברת טבעול בשנת 1993 הפך לשניצל המוכן הנמכר ביותר בישראל.
  8. ישנו דיון הלכתי סביב ברכתו של השניצל מאחר שהוא מורכב מבשר שברכתו שהכל ומציפוי שברכתו מזונות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר