להזמין לכם מנת מישלן? ארוחת הטאפאס שתעיף אתכם לספרד

פסגת הקולינריה הספרדית מגיעה לבשל בישראל • מסעדת הדגים שאין בה דגים • שיתוף פעולה מפתיע חושף סודות מהכפר שמעבר לגדר • וגם: הבראנץ' בעיר הבירה שאסור לכם לפספס • מדור חדשות האוכל

טאפאס גורמה ספרדי, צילום: יח"צ חו"ל

ארוחה בשפה משותפת חושפת את רזי המטבח הסורי: השפית רמה בן צבי תארח במסעדה שלה "המטבח של רמה" בנטף את השף עלי מחמוד ח'טיב והקונדיטור אחמד ח'טיב, שנולדו וגדלו בכפר ע'ג'ר, לסדרת ארוחות, שמטרתן ליצור דיאלוג והכרות עם המסורת הקולינרית של הכפר השוכן בגבול לבנון.

לאחרונה עלה הכפר לכותרות עם פתיחתו לאחר שהיה סגור כמעט 23 שנים לכניסת ישראלים. הסצנה הקולינרית של הכפר, שקיים מזה 800 שנה, מפתיעה - שורשיה נטועים עמוק במסורת המטבח הסורי עם מנות מסורתיות, רכיבים וטכניקות שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר בארץ. השילוב עם "המטבח של רמה", שמשמר גם הוא מסורת קולינרית הנשענת על תוצרת מקומית וטכניקות בישול אופייניות לאזור, מעניין במיוחד.

הארוחות יתקיימו בתאריכים 16-17 בפברואר ויציעו תפריט מובנה במחיר 385 שקלים לאורח לארוחת ערב או 278 שקלים לאורח לארוחת צהריים. בין המנות המוגשות בהן יהיו: אקלייר קרמבל מלוח עם זרעי תבלין – ממולא בקרם אבוקדו, פלפל חריף מותסס ומעליו נגירי דג; מרק עלי חמציץ וזר עלי חמציץ טריים; שישברק – מטוגן וממולא בבשר טלה, ברוטב יוגורט עיזים חם.

כפר ע'ג'ר מגיע למטבח של רמה, צילום: יח"צ

הפסגה הקולינרית של ספרד מגיעה לישראל: שלושה שפים עטורי פרסים מספרד יגיעו בחודש פברואר לישראל ויבשלו יחד עם שפים מוערכים מהמטבח המקומי ארוחות המאפיינות את הקולינריה הקטלונית המודרנית.

השף ארתור מרטינז, שמסעדתו AÜRT מחזיקה בכוכב מישלן, יבשל יחד עם השף מוטי טיטמן במסעדת מלגו מלבר ארוחת "חגיגת טאפאסים בעיר הלבנה". השף אוריאל קסלאס, שנחשב לאחד השפים החדשניים ביותר במטבח הבאסקי העכשווי, יבשל עם השף הלל תווקולי במסעדת אנימאר ארוחת "טאפאסים חדשניים מול חופי תל אביב". השף אלאן גויארד, שנוהג להגיש בטאפאס בר הפופולרי שלו בברצלונה La Mundana תפריט נועז ועכשווי בהשפעות צרפתיות, יפניות וים תיכוניות, מתארח אצל השף חביב משה במסעדת מריפוסה בקיסריה, שם ירקחו יחד חגיגה כשרה וססגונית במיוחד של טאפאסים.

הארוחות יתקיימו בתאריכים 21-22 בפברואר 2023. מטרת הפרויקט, שמתקיים מזה שלוש שנים ברציפות מטעם בירה אסטרייה דאם, היא להעביר לסועדים בישראל חוויה ספרדית מלאה של צבעים, טעמים וניחוחות המכונה: "קומפלטו". אז לבריאות וסלוט! 

אם תגיעו בימי ראשון למסעדת הדגים הזאת - תמצאו רק ירקות: מסעדת "מרלוזה", שממוקמת בלב שוק הכרמל בתל אביב, ידועה כמקום שמגיש דגים וירקות עונתיים ממבחר ההיצע בשוק. עד כה, מדי יום ראשון היו דלתות המסעדה סגורות בגלל חוסר בדגה טרייה בתחילת השבוע.

בימים אלו מאמצת מסעדת הדגים מסורת חדשה - תפריט ללא דגים, שכולו על טהרת הצומח. מעתה, מדי ראשון בערב השף דור אבן יגיש מנות צבעוניות במנעד רחב של טעמים מירקות שוק טריים. בין המנות בתפריט יהיו: זוקיני בגריל, מרווה, סלסה חריפה, גבינת טולום ואגוזי מלך (44 שקלים); צ'יפס חציל, איולי לימון כבוש ונענע (42 שקלים); קרפצ'יו קולורבי, זעתר, סומק, פיסטוקים, גבינת טולום וצ'ילי (46 שקלים).

נועם פריסמן,

להוסיף לכם קצת כמהין? חגיגת הכמהין חוזרת למסעדת פאסטל. בחודש דצמבר האחרון החליטה מסעדת פאסטל, השוכנת ברחבת מוזיאון תל אביב, לציין את חגיגות סוף השנה בפסטיבל כמהין. לאור ההצלחה, החליט השף מעוטר כוכבי המישלן, גל בן משה, לקיים שוב אירוע חגיגי סביב הפטרייה שמככבת במסעדות הגורמה.

התפריט החגיגי מוגש בימים אלה עד גמר המלאי ומשלב Tuber melanosporum - פטריית הכמהין השחור, שמגיעה מחבל פריגור בצרפת, וגם פטריות כמהין לבנות מאלבה שבחבל פיימונטה שבאיטליה. בין המנות בתפריט אפשר ליהנות ממנת נודי (ניוקי ריקוטה) עם חמאה חומה, חוביזה וקרם בצל לבן (92 שקלים); ארטישוק ירושלמי עם קרם כרישה וערמונים בתוספת גרגר נחלים (76 שקלים); או קינוח של חלב ודבש סולת, ארל-גריי וכמהין (54 שקלים).

נודי עם כמהין, צילום: יח"צ

הארוחה המפנקת ביום מגיעה לסמטאותיה של עיר הבירה: מסעדת הביסטרו מונא, בניצוחו של השף מושיקו גמליאלי, פותחת לבראנץ' בסופי השבוע עד סוף חודש פברואר. המסעדה, ששוכנת בבית האמנים בירושלים, מציעה בראנץ' זוגי במחיר 300 שקלים בו אפשר יהיה להנות לצד כוס יין מפתיחים, כמו, סשימי טונה, אפונת שלג, צנונית ויוגורט; ועיקרית, כמו, פיצטה ארטישוק ירושלמי עם גבינת דליס דה בורגון וקינוח של פטיפורים. הבראנצ'ים מוגשים בימי שבת  בין השעות 12:00-16:30.  

בראנץ' במונא, צילום: רן בירן

מסעדת אונזה היפואית של קבוצת בארקה האוס, הממוקמת ברחוב רבי חנינה 3, חוגגת עשור עם ארוחות מיוחדות בציון העצמה נשית. שפית המקום, אולה פפר, תארח את השפית פריאל שבו בתאריכים 20-21 בפברואר ואת השפית דנה לי ברמן בתאריכים 26-27 בפברואר. זאת לאחר שכבר אירחה את השפיות מאיה דרין וסבינה ולדמן.

השפית פריאל שבו בת ה-24, בעלת דוכן התבשילים "בוטרגה" ומי שנחשבת היום למאמא הכי מרתקת בתל אביב, תגיש בארוחה הקרובה שתתקיים מנות כמו: סלט עשבים עם פרי של חורף על יוגורט, בצלים ממולאים בקסם של מלאכים, קובה חמוסטה במילוי זנב שור וקציצות ענן בזעתר על אורז צהוב.  

פריאל שבו מבשלת באונזה, צילום: אסף קרלה

מתחשק לכם נישנוש? חטיף דוריטוס של עלית ורשת המסעדות המקסיקניות "מקסיקנה" השיקו שתי מנות חדשות במהדורה מוגבלת תחת השם "דוריטוס קון טודו", ובתרגום מספרדית: "דוריטוס עם הכל". המנות, שמוגשות בתוך שקית דוריטוס, מורכבות מחטיפי דוריטוס בטעמי גריל או חמוץ-חריף ועליהן צ'ילי קון קרנה או ברבקואה (אסאדו מפורק) עם מבחר רטבי סלסה שונים: פיקו דה גאיו, איולי כוסברה, צ'יליפיניו, גוואקמולי ופלפלי חלפיניו.

המנות משלבות את המרקמים והטעמים המקסיקניים הקלאסיים והן נשנוש מושלם ופריך לבילוי עם האמיגוס או המשפחה. את המנות אפשר להזמין במסעדות הרשת בישיבה או ב- Take away וגם במשלוחים להרכבה עצמית. הן ללא גלוטן ומגיעות גם בגרסה טבעוניות.

מנת הדוריטוס החדשה במקסיקנה,

הרימו את הצ'ופסטיקס: "אוקינאווה" פותחת לעסקיות צהריים עם מנות יפניות ופרו אסייתיות חורפיים חדשות אותן יצר במיוחד השף רועי סופר. תפריט העסקיות יוגש בשתי המסעדות של אוקינאווה השוכנות בתל אביב ברחובות לבונטין 11 ושבזי 46 בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-16:00 ויכלול שלוש מסלולי עסקיות צהריים שכוללות ראשונה ועיקרית בטווחי מחירים של 74, 86 ו- 98 שקלים.

בין המנות ניתן ליהנות, למשל, לצד דרינק אלכוהולי במחיר מוזל, ממנת "מיאנג קאם" (ביס מגולגל) ראשונה של אטריות שעועית עם טופו מטוגן או רצועות עוף דקיקות בטמפורה עטופים חסה אייסברג, ומנת "סטייק טורי יאנג גאנג" עיקרית של סטייק פרגית צעירה במרינדת קארי אדום לצד סטיקי רייס קריספי , ירקות בגריל וסלט קולורבי מרענן עם עשבי תיבול.

מיאנג קאם, צילום: אמיר מנחם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר