"עוגות גבינה הן בדרך כלל מאוד טריקיות, אבל יש לי מתכון מנצח לעוגת גבינה – אין דבר כזה שמכינים אותו לפי ההוראות והוא לא מצליח", אומרת מנחת הטלוויזיה דנה רון, המשתתפת בעונה הנוכחית של "הישרדות VIP". אנחנו בכלל בית שחולה על שוקולדים, ממש מטורף על שוקולדים. אני אופה נון-סטופ, אבל העוגות היחידות שהבן שלי, תום, אוכל, הן עוגות גבינה. אז כל הזמן הייתי במרדף אחר המתכון המנצח לעוגת גבינה, ויש כל מיני – עוגות גבינה אווריריות, עוגות גבינה ללא אפייה. חיפשתי המון וניסיתי הרבה, עד שהגעתי למתכון הזה, שהוא באמת מתכון מנצח".

מתכון לעוגת גבינה חלומית עם קרם לימון:
לחמם את התנור ל-160 מעלות.
לבסיס:
150 גרם פתי בר טחון לפירורים
80 גרם חמאה
60 גרם שקדים טחונים
לערבב הכל לעיסה, לשטח בתחתית תבנית בגודל 24 ולשים במקפיא.
למלית:
להקציף שישה חלבונים מקציפים עם כוס סוכר ושתי יחידות סוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים:
שישה חלמונים, חצי כוס סוכר, 500 גרם גבינה לבנה 9%, 225 גרם גבינת שמנת (נפוליאון), ארבע כפות קורנפלור, חמש כפות אבקת פודינג וניל וגרידת לימון מחצי לימון.
מאחדים בין שתי העיסות ומעבירים בתנועות קיפול את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא. מבחוץ עוטפים את התבנית בנייר כסף ויוצרים שוליים גבוהים של כחמישה ס״מ. שופכים את המלית על תחתית הביסקוויטים.
אופים שעה ורבע, עד שהעוגה שחומה מעט למעלה ומעט רוטטת. פה הקונץ:
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים מבלי (!) לפתוח את דלת התנור למשך שעה וחצי. אחרי שעה וחצי. מוציאים את העוגה לעוד חצי שעה, ורק כשהיא מגיעה לטמפרטורת החדר מצפים אותה בכל קרם שאוהבים. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר למינימום שש שעות. עוגה חלום. תיהנו!"
ציפוי מומלץ ביותר: קרם לימון מושלם לעוגת גבינה חלומית
להקציף:
מיכל וחצי שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
4 כפות סוכר
להוסיף לקצפת:
חצי מיכל שמנת חמוצה
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ לימון מחצי לימון
לערבב יחד ולמרוח על העוגה.
לעוגות משגעות נוספות, דנה רון מחכה לכם באינסטגרם: danaron7, או 'דנה רון' בעברית.
לכל המתכונים לחצו כאן!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו