אירוע הכניסה לבית האח הגדול. צילום: ערוץ 13

הלחץ הציבורי לא עצר את השקת "האח הגדול", אבל אולי הבעיה בכלל אצלנו

כבר במונולוג הפתיחה, השתנק המנחה גיא זו־ארץ כשהזכיר את אחיינו שנרצח בשבת השחורה, והבטיח: "ננסה לבדר אתכם בימים קשים אלה" • פרסומת אחת ומייד אחריה הכרנו את הגמד בחליפה הסגולה, את החייל שטחן חצי שנה של מילואים בעזה, את הרווקה שלא משתכנזת יותר ואת הדוגמן הפלרטטן עם הריבועים בבטן • "האח הגדול" חזרה לעונת מלחמה, ואין טובה ממנה כדי לשקף נאמנה את רוח התקופה - אז למה זה מרתיע אתכם?

האח הגדול 2024 - אירוע הכניסה | רשת 13, 21:15

אין קל יותר מלרכוב על "האח הגדול". קחו דוגמה שחוזרת על עצמה בערך אחת לשנתיים: האגודה למלחמה בסרטן מביעה דאגה גדולה מעישון הסיגריות בתוכנית; עושים על זה אייטם, מכנסים ועדה בכנסת ולפעמים עותרים לבג"ץ, אבל בסוף לא קורה כלום. פינת העישון היא עדיין המקום הכי חם בבית - אבל כבר 15 שנה אותו סיפור ואותה הסערה.

רוצה לומר, בכל עונה יהיו מי שימצאו איך לרכוב על "האח" כדי להרוויח חשיפה, כותרות או את עיצוב דעת קהל. השנה, כמתבקש, נפוצו לפני ההשקה קריאות לבטל את עליית התוכנית עד שתסתיים המלחמה ויוחזרו החטופים, אך בממלכת הריאליטי עסקים כרגיל; פרק פתיחת העונה אתמול (ראשון, רשת 13) היה חגיגי כהרגלו, צעק אסקפיזם ובעקיפין גם קרץ למצב.

בכל עונה יהיה מי שירכב, צילום: ערוץ 13

כבר במונולוג הפתיחה, השתנק המנחה גיא זו־ארץ כשהזכיר את אחיינו שנרצח בשבת השחורה, והבטיח: "ננסה לבדר אתכם בימים קשים אלה". פרסומת אחת ומייד אחריה הכרנו את הגמד בחליפה הסגולה, את החייל שטחן חצי שנה של מילואים בעזה, את התאומים הזהים מהדרום, את הרווקה שלא משתכנזת יותר ואת הדוגמן הפלרטטן עם הריבועים בבטן. שגרה זה רע?

בבית "האח" של שנת 2024 ישנים ביחד בת של עובדים זרים מדרום תל אביב לצד צפונבונית שלא מוכנה להיפרד מהאופר בבית הוריה, טיקטוקרית־זמרת שהיא לא האמילי קופר מ"אמילי בפריז" (אלא אמילי קופר מהדוקו־ריאליטי "להתחיל מאפס"), יחד עם נגן הדרבוקה של איתי לוי שצבע על שיער ראשו את סמל החטופים הצהוב. בסיום, הקדישו המנחים כמה רגעים כדי להיזכר בשני עובדי הפקה, שנרצחו במסיבת הנובה, והפצירו בצופים לחזור למחרת ולצפות בכניסה של עוד דיירים לקלחת.

שגרה זה רע? , צילום: רשת 13

ההמצאה על שתי דמויות שהומצאו בבינה מלאכותית נראית כמו טריק זול כדי להכניס פנימה שתולים של ההפקה ולעשות קצת בלאגן. תעודות הזהות ששודרו יצרו סקרנות ראשונית, הליהוק מבטיח והמפגש בין המשתתפים היה דביק ונרגש. כולם היו נחמדים, התחבקו ופרגנו. גישת ה"יחד ננצח", כמו שהיה כאן לפני שמונה חודשים. כידוע, ממחר הם יתחילו לצעוק ולריב, להשחיר ולתקוע סכינים בגב אחד של השני.

כי כידוע, אנו חיים בשגרת מלחמה שהממשלה לא מעוניינת לסיים, ואין טובה מ"האח הגדול" כדי לשקף את רוח הזמן. החטופים כלואים בכלובים במנהרות בעזה, דיירי "האח הגדול" נעולים באולפן בנווה אילן עד שהציבור יחלץ אותם משם. תושבי הצפון והדרום, כמו דיירי "האח", מתגוררים בבית חלופי ולא יוכלו לחזור הביתה עד שתסתיים עבורם עונת המלחמה. מדינת ישראל מבודדת מהעולם החיצון, וגם משתתפי הריאליטי מבודדים ולא יודעים מה אומרים עליהם מחוץ לחומה. יוקר המחיה בשמיים וגם בתוכנית יחיו על תקציב מינימלי; וכמובן, בזמן שהחיילים שקועים בבוץ של עזה, ימשיכו בבית "האח" לזרוק בוץ זה על זה.

בבית האח ימשיכו לזרוק בוץ, צילום: ערוץ 13

"האח הגדול" דוחפת לנו לפרצוף את ישראל 2024, ואם זה מרתיע אתכם - תסתכלו על עצמכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...