מתוך "ילדי בית העץ" | צילום: חורחה נובומנסקי - באדיבות כאן חינוכית

"תופעה מטורפת": סדרת הילדים האהובה חוזרת בעונה חדשה

לאחר שהגיעה ליותר מ-150 מיליון צפיות, "ילדי בית העץ" שבה בעונתה השישית • "השחקנים הצעירים הם הכוכבים האמיתיים, ואנחנו נוגעים שם בהרבה עניינים חברתיים שמדברים אליהם", משתף השחקן יניב ביטון

"ילדי בית העץ" היא תופעה. מה שהתחיל בפרויקט מוזיקלי של יאיא כהן אהרונוב (הדג נחש) ורן כהן אהרונוב, הפך לסדרת טלוויזיה מצליחה, שבמשך חמש עונותיה זכתה ב-12 פרסי אקדמיה לטלוויזיה והגיעה לשיא של חשיפה - עם יותר מ-150 מיליון צפיות.

היום (ראשון) תעלה ב"כאן חינוכית" העונה החדשה בבימויה של שירילי דשא, שגם כתבה את התסריט יחד עם רועי שגב.


האיום החדש על בית העץ גורם לרביעייה הצעירה להקים תנועת נוער בשם יב"ה (ילדי בית העץ). בין השחקנים הוותיקים בסדרה נמצא יניב ביטון, שמגלם את אפרים, שנותן לתנועת יב"ה את המשתלה הישנה של החורשה, שם מתקיימות הפעולות.

"אפרים הוא הפקח של החורשה של ילדי בית העץ. הוא דמות מקסימה של פעם. הוא מקפיד על עברית תקינה משום שמאוד חשובה לו השפה", מספר ביטון. "שירילי כל הזמן אמרה לי 'תחשוב יוסי בנאי, לשחק גדול כמו שהוא שיחק במערכונים'. מאז הדמות נשארה, וכל היום אני עושה ברכות יום הולדת בדמות הזאת", הוא צוחק.

אתה לא הכרת את הסדרה בהתחלה. כשנכנסת אליה - הבנת את גודל התופעה?
"ידעתי שיש סדרת ספרים של רן ושיש את השירים, אבל לא ראיתי את הסדרה, עוד לא היו לי ילדים בגיל המתאים. כשנכנסתי הבנתי איזו תופעה מטורפת זאת ועד כמה היא פופולרית. הילדים ממש מחכים לצפות בה לפני כל תחילת עונה.

"אני חושב שמה שהופך אותה למיוחדת הוא שהיא התחילה כפרויקט מוזיקלי של יאיא ורן. זה מאוד מדבר אל הצעירים. כמו כן, לצד השחקנים הבוגרים - הילדים הם אלו שמחזיקים אותה, הם הכוכבים האמיתיים. יש בה גם משהו מאוד אולד-פאשנד שאני מאוד אוהב, במובן הזה שילדים משחקים בבית עץ בחוץ. זה עולם שכמעט לא קיים היום לצערנו, ואני מרגיש שלא סתם ילדים נמשכים לסדרה. יש בה משהו שמלמד על אינטראקציות חברתיות במובן הכי בסיסי שלהן - משהו שהדור הזה קצת מתקשה בו".

יניב ביטון ב"ילדי בית העץ", צילום: חורחה נובומנסקי - באדיבות כאן חינוכית


דור שגדל עם מסכים ביד.
"נכון, ועובדה שזה מושך אותם. יש את הפנטזיה על בית עץ שאני חושב שהייתה לכולנו בילדות. יש בסדרה גם המון כנות ביחס לסיטואציות חברתיות שכולנו מכירים - כמו חרם, תסכול, התמכרות, חברויות שמשתנות - דברים שאני מרגיש שצריכים לקבל את הבמה הראויה. בניגוד להרבה סדרות אחרות, בית העץ היא לא צינית ויש בה אהבת אדם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...