לפעמים המתכון הכי פשוט הוא זה שכולם אוהבים. ישי לוי מספר על מתכון כזה, שמכיל שבעה מרכיבים בלבד, ושאת רובם אפשר למצוא תמיד בכל בית.
אבל לא רק בגלל פשטות ההכנה ממשיכים בני משפחת לוי להכין את פשטידת הפטריות, אלא גם בגלל ערך נוסטלגי והעובדה שכמעט כל אחד, בכל גיל, יכול להכין אותה.
"זו פשטידה שבתי הבכורה בתאל למדה להכין כשהייתה בבית הספר", מספר ישי. "היא למדה להכין את השפטידה הזו בכיתה ה׳ בשיעור בישול, ומאז אותו יום אנחנו מכינים אותה בבית, כל פעם בתירוץ אחר".

מצרכים:
חבילת פסטה בורג או ספגטי
5 ביצים
חצי ק"ג גבינה בולגרית מלוחה
שתי קופסאות שימורי פטריות (אבל עדיף פטריות טריות!)
3 כפות שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את הפסטה עם מעט מלח ושלוש כפות שמן במשך חמש דקות.
2. מסננים את הפסטה ומקררים אותה קצת בקערה.
3. שוברים את הביצים לתוך הקערה ומפוררים את הגבינה ביד או במגרדת על החור הגדול ביותר.
4. חותכים את הפטריות לרצועות ומוסיפים אותן לתערובת.
5. מתבלים ברבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומערבבים.
6. מכניסים לתנור בטמפ' של 180 למשך שעה.
בתיאבון!
לכל המתכונים לחצו כאן!