אלדן כתינוק על גבי עטיפת האלבום של להקת נירוונה | צילום: ללא קרדיט

סו מי בייבי וואן מור טיים: התינוק של נירוונה תובע אותם בעוון ניצול מיני

ספנסר אלדן, המוכר כתינוק השוחה מעטיפת האלבום האיקונית של הלהקה המצליחה, דורש פיצוי כספי מחבריה הנותרים בגין פורנוגרפיית ילדים • הוא סיפר כי ניסה לתבוע בעבר ולא הצליח

ספנסר אלדן, המוכר בתרבות הפופולרית כתינוק השוחה מעטיפת האלבום "Nevermind" האיקונית של נירוונה, תובע את הלהקה בעוון פורנוגרפיית ילדים וניצול מיני. אלדן, היום בן 30, טוען כי התמונה המפורסמת שלו שוחה כתינוק עירום בבריכה, אשר צולמה על ידי צלם בשם קירק וודל, היא למעשה פורנוגרפיית ילדים, והוא לא יכול היה להסכים לשימוש בה. את התביעה הגיש אלדן כנגד הצלם וודל, כל חברי הלהקה שבחיים, וכן כנגד עזבונו של סולן נירוונה המנוח קורט קוביין ואלמנתו הזמרת קורטני לאב.

בכתב התביעה מוזכרים גם הארט דיירקטור של ההרכב, רוברט פישר, ולצדו גם הת'ר פרי והמפיק גיא עוזרי שמנהלים חלקית את עזבונו של קוביין. עוד מונה אלדן את חברות התקליטים שבה יצא האלבום כנוטלות חלק באשמה, בשל הפצתה של התמונה. בין היתר נתבעות החברות וורנר רקורדס, UMG וגפן רקורדס.

אלדן תובע סכום של 150 אלף דולר מכל אחד מהנתבעים, לצד תוספת של דיני נזיקין. על פי כתב התביעה, נירוונה "ניצלה מינית לצרכים מסחריים" את אלדן כאשר היה בן ארבעה חודשים. עוד נכתב בה כי "פישר יצר אימג' המתמקד באבריו המוצנעים של ספנסר, כדי להעצים את אלמנט ההלם שהתמונה יצרה. שמו של ספנסר וזהותו האמיתית לנצח כרוכים בניצול המיני המסחרי שחווה כקטין, ואשר הופץ ונמכר בכל העולם מאז שהיה תינוק ועד היום".

קורטני לאב וחברי להקת נירוונה הנותרים, דייב גרוהל וכריס נובוסליק, טרם הגיבו לדברים.

יש לציין כי עטיפת האלבום מהווה מקור לכעס רב עבור אלדן מזה תקופה ארוכה. ב-2016, כאשר מלאו לאלבום 25 שנים, הוא רואיין למגזין, "טיים", שם הביע תסכול על כך שהוא לא הרוויח כסף מהשימוש בדמותו. בכתבה סיפר כי ניסה לתבוע את גפן רקורדס אך "לא הצליח". לצד כך, בפוטושוט בו לקח חלק, הוא שחזר את התמונה המפורסמת שלו - הפעם כמבוגר.

"Nevermind" נחשב לאחד האלבומים החשובים בהיסטוריה של הרוק והוא נמכר בלמעלה מ-30 מיליון עותקים ברחבי העולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...