"מגדיר את עצמי דתי". טבוך | צילום: מאי סביר

כוכב "שעת נעילה" מוציא שיר ומכריז: "אפשר להיות גיי, דתי ושחקן ביחד"

שחר טבוך (22) התגלה בסדרה על מלחמת יום הכיפורים, אבל הוא בכלל רצה להיות זמר • בראיון הוא מספר על תחושת הכישלון כשלא עבר אודישן ב"הכוכב הבא" בגיל 17, על ההתקרבות לדת ועל השיר החדש, "פחדן", שמבוסס על בחור שעימו ניהל מערכת יחסים

אם ראיתם את הסדרה "שעת נעילה" בכאן 11, כנראה גם אתם התאהבתם בשחקן שחר טבוך - מי שגילם את דמותו של חייל המודיעין אבינועם שפירא, אשר מנסה לשווא להתריע כי עומדת לפרוץ מלחמה.

אלא שטבוך בן ה־22 בכלל רצה להיות זמר. בגיל 17 הוא השתתף ב"הכוכב הבא" ולא הצליח לעבור את האודישן. בצבא הוא היה בלהקה צבאית, ועכשיו הוא מוציא סינגל בכורה שאותו כתב יחד עם לי בירן. השיר נקרא "פחדן" ועוסק במערכת יחסים בין שני גברים.

"השיר מבוסס על סיפור אמיתי שחוויתי", מספר טבוך, "עם בחור מקסים שפשוט פחד ממחויבות. אמא שלי תמיד אמרה לי שהוא פחדן, ושאין מה לעשות, שלא משנה כמה ארצה ואוהב אותו - זה לא קשור אלי. וזה נכון, הוא היה פחדן. אני סקרן לדעת איך הוא יגיב לשיר. היום אנחנו כבר לא בקשר".
השיר "פחדן" מלווה בקליפ שעוסק בתופעת הגיימינג והופק בשיתוף סמסונג ישראל, ומשתתפים בו גם עדן אלנה, בר מיניאלי ועוד כוכבי נוער.

"אמא'לה, עם איזה אדרנלין מטורף קמתי הבוקר", אומר טבוך בהתרגשות, "מוזיקה זה הדבר שהתחלתי איתו. כשהייתי בן 11 קיבלתי קלידים והתחלתי לנגן, ואיכשהו בדרך החלום להיות מוזיקאי קצת נמעך. ניסיתי את מזלי ב'הכוכב הבא' לפני כמה שנים אבל לא עברתי את האודישן. המסך לא עלה.

"עכשיו אני מבין שכנראה לא הייתי בשל מספיק, אבל לקבל 'לא' בפריים טיים היה משהו מאוד קשה. זה גרם לי להבין שצריך לעבוד קשה לפני שדברים יקרו.

"מאז כתבתי שירים שנשארו במגירה, ביני לבין עצמי. בצבא קצת עלה לי הביטחון כי הייתי בלהקה צבאית. הייתי בלהקה של חיל חינוך שנקראת 'ארבע על ארבע' עם עדן אלנה. משם אנחנו חברים והיא גם מופיעה בקליפ. אחרי הצבא הגיעה 'שעת נעילה', שם הכרתי את לי בירן והתחברנו מאוד. יום אחד הוא אמר לי 'בוא אלי נעשה סשן', ובסשן הזה קרו דברים קסומים. הקדוש ברוך הוא היה איתי בחדר ואמר לי להיות אמיץ, וככה נולד השיר 'פחדן'".

"היה סשן קסום". לי בירן, דניאל קוממי

טבוך מזכיר הרבה את הקדוש ברוך הוא. מתברר שבמהלך הצילומים ל"שעת נעילה" הוא התחבר מאוד לאביב אלוש, שמתחזק מאוד, וכתוצאה מכך החל גם הוא להתקרב לדת. "אני מגדיר את עצמי דתי, לפחות לפי דעתי", צוחק טבוך, "אני שומר שבת ומסורת, הולך לבית כנסת, אבל כששואלים אותי איך זה מסתדר להיות דתי, גיי ושחקן - אני עונה שהוא ברא אותי כדי שאהיה מאושר.

"בכלל, אני מגדיר את עצמי אדם מוזר ומטורלל. כשהייתי בתיכון אנשים הסתכלו עלי וחשבתי שהם לועגים לי. היום כשמסתכלים עלי אני אומר שאולי זה ממבוכה, אולי מזהים אותי. אני לוקח את זה לכיוון החיובי, וזה עוזר לי להיות אמיץ יותר".

יש תפקידים שלא תיקח בגלל הדת?

"אני מודה שאפילו לא חשבתי על זה. אני מרגיש שאני עוד לומד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...