מאז שהתפרסמה בתוכנית "הכוכב הבא", ואלרי חמאתי ממשיכה לפתח את הקריירה המוזיקלית שלה, והיום (ראשון) היא משחררת את "לילה", שיר שמדבר על חייה לפני שהגשימה את חלומה והפכה לזמרת.
"זה שיר שמציג שתי ישויות שונות, לפעמים מנוגדות, שנמצאות באדם אחד ויוצרות מין קונפליקט בין המציאות, לחלומות ולרצונות. השיר מספר על אישה בשם לילה, הפורחת בלילה וכשכל העולם משתתק ועוצר מלכת, היא מגשימה את עצמה. השיר נפתח בהקלטה של סבתא שלי ששמה לילה והיא מסמלת עבורי את כל מהות חיי האישיים-רגשיים והחברתיים-תרבותיים".
ועכשיו אני מניחה שהישות הכפולה הזאת כבר לא קיימת בתוכך.
"נכון, עכשיו יש משהו אחד, יציב ושמח. יחד עם זאת, תמיד יש לנו עוד חלומות ודברים שלא תמיד מתאפשרים במציאות היומיומית".
נוסף על עיסוקה במוזיקה, חמאתי מתחזקת קריירת משחק עם תפקיד ראשי בסדרה "מדרסה" בכאן 11 בבימויו של גורי אלפי, ותפקיד ראשי נוסף בסדרה "תלאתה" שתעלה בחודש הקרוב בהוט. על
"אני חיה בעולם הבמה מגיל קטן והוא מאוד טבעי לי. אומנם רק בגיל 16 גיליתי שאני שרה אבל בתור ילדה הייתי בלהקת מיומנה שזה תיפוף ומשחק, והייתי ברימון בקורס מחזות זמר - שם למדתי את יסודות המשחק. אני חושבת שזמרת טובה היא גם קצת שחקנית כדי להגיש טקסט בצורה מרגשת כמו מונולוג".
איך מגיבים בחברה ובקהילה שהרימו גבה כשבחרת בעולם המוזיקה?
"באופן טבעי כשרואים אדם מצליח אנשים פחות מפקפקים. כבר יש תוצאות אז אין מקום לזלזל בחלום שהוגשם. היום תומכים בי ומפרגנים לי. יש את האחוז הקטן שעדיין רואה דברים אחרת אבל זה בסדר, אני שלמה עם עצמי ומאושרת, ההורים שלי איתי ומאחוריי - וזה מה שחשוב".
את "לילה" כתבו והפיקו חמאתי, אלנתן שלום, אוריאל וינברגר, דורין דנאי, תמר אופיר ועדי רותם.