הפסטיבל הבינלאומי הגדול בישראל לקולנוע דוקומנטרי, דוקאביב 2025, יוצא לדרך. הבוקר (שלישי) הוכרזו הסרטים מהארץ ומהעולם שיוקרנו בו.
במסגרת הפסטיבל, שייערך ב-22-31 במאי בסינמטק תל אביב וברחבי העיר, יוקרנו בבכורה יותר מ-100 סרטים דוקומנטריים מהארץ ומחו"ל ו-36 סרטים ישראלים מקוריים חדשים, וייערכו סדרת אירועים חווייתיים, מפגשים עם יוצרים מובילים והקרנות מיוחדות.
הפסטיבל ייפתח עם Holding Liat, סרטו של הבמאי האמריקני ברנדון קריימר. הסרט, שזכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל ברלין האחרון, ליווה את משפחתה של ליאת אצילי עד לשחרורה מהשבי.
13 הסרטים החדשים שיתמודדו בתחרות הישראלית הם: Know Hope, סרטו של עומר שמיר על אמן הרחוב הידוע "נו הופ" שנאלץ ליצור אמנות רחוב פוליטית ורגשית בעקבות מחלתו; אורנה ואלה, בבימויו של תומר הימן, המציג דיוקן של שתי נשים פורצות דרך והמסעדה המיתולוגית שהקימו בתל אביב; דייטריפ, סרטה של רוני אבולעפיה, המספר על ארבע נשים אפגניות שנמלטות מהטאליבן בעזרת עיתונאית ישראלית במבצע חילוץ יוצא דופן; הגברת הראשונה, סרטם של אודי ניר ושגיא בורנשטיין, על אפרת טילמה, מחלוצות הנשים הטרנסיות בישראל, היוצאת להילחם שוב על חירותה; המבריחים, בבימוי טוני קופטי ויניב ברמן, מסע קומי אקטיביסטי של בעל חנות ספרים ואחיינו, שנאלצים להבריח ספרים בערבית; הסתגלות לאפלה, סרטו של שי פוגלמן על סיפורו של ד"ר קצן-אלנבוגן, היהודי היחיד שהורשע כפושע מלחמה נאצי; מפרץ השמש, סרטו של עידו וייסמן על שלושה דיירי אתר קרוואנים ארעי באילת, המתמודדים עם הוויית הבדידות והאנושיות; ספק ילדה, ספק אישה, סרטה של אלה ארמוני, המקבלת מזוודה שחושפת את זהות אביה וסודות אמה - הזמרת דפנה ארמוני; עיר המתים, בבימויה של קרן אלכסנדר, על בית הקברות היהודי המרכזי בירושלים - מתחת להר, עמוק בבטן האדמה; פרח, סרטם של אנה ים ואיתמר רוז, על מפגש מקרי בין אנה לאיילין ניר, דרת רחוב עוצמתית המכונה "פרח", שמוביל את השתיים לצאת למסע מופלא ושובר מוסכמות בחצר האחורית האפלה של תל אביב; קישקה: מספר את עצמי, בבימויו של גד אייזן, על סיפור חייו הטרגיים של מישל קישקה המאייר שהופך לרומן גרפי בניסיון לרפא את פצעיו; רובינא - היה רע לתפארת, סרטה של סיגל ראש, המספר את סיפורן האגדי של מלכת התיאטרון חנה רובינא ובתה אילנה, דרך מורכבות יחסיהן; ושוטינג, סרטה של נטעלי בראון המספר שלושה סיפורים החושפים את הממד האתי האפל בקשר שבין הממסד הביטחוני לתעשיית הקולנוע בארץ.
עוד יתקיימו בפסטיבל אירועים מיוחדים בהם: ערב היילטס מהאינסטגרם בהנחיית אלכס פרפורי, אמנית ויוצרת בתל אביב, שתציע מבט אישי ואותנטי דרך הסטוריז וההיילייטס; סדרת אירועים חווייתיים המשלבים תרבות, קולנוע, מוזיקה ושיח של יוצרים מובילים מעולם הקולנוע והרשתות החברתיות; הקרנות "מחתרתיות", כמו הקרנה מיוחדת לרגל 20 שנה לסדרת המופת של ארי פולמן "החומר שממנו עשויה האהבה" ועוד. סרטים נוספים יתמודדו בתחרות מעבר למסך ע"ש אילנה צור, בתחרות עומק שדה, בתחרות הסרטים הקצרים, במסגרת פנורמה, במסגרת תרבות ואמנות ובתחרות סרטי סטודנטים.
השנה, לראשונה, הדימוי של דוקאביב מעוצב על ידי אמן ישראלי, אמן הרחוב DEDE BANDAID שעבודותיו פזורות ברחבי תל אביב, בעיקר בדמות הפלסטרים שהפכו כה מזוהים עמו. הדימוי של דדה לדוקאביב מביא את היונה, העשויה משברי עץ ואוחזת פלסטר בפיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו