חתן פרס ישראל לספרות ארז ביטון // צילום: ויקיפדיה, זאב גלילי // חתן פרס ישראל לספרות ארז ביטון

חתן פרס ישראל לשירה – ארז ביטון

ביטון, אחד היוצרים פורצי הדרך בשירה העברית יזכה לפרס היוקרתי • ועדת הפרס: "יצירה פיוטית רבת יופי"

משרד החינוך הודיע היום כי המשורר ארז ביטון הוא הזוכה בפרס ישראל בתחום השירה העברית. בנימוקי הוועדה, ציינו החברים כי "ביטון הוא משורר מרכזי ומקור השראה בולט במסורת השירה הישראלית. חמשת ספרי השירה שפרסם, מ'מנחה מרוקאית' ועד 'נופים חבושי עיניים', הם מופת של התמודדות אמיצה, רגישה ומעמיקה עם טווח רחב של חוויות אישיות וקיבוציות, במרכזן כאבי ההגירה, חבלי ההשתרשות בארץ וכינונה מחדש של הזהות המזרחית כחלק בלתי נפרד מהדיוקן הישראלי הכולל". 

התקדמות משמעותית בשיחות הגרעין

עוד הוסיפו חברי הוועדה: "ביצירתו הפיוטית רבת היופי, ולא פחות מכך ביסודו ובעריכתו של כתב העת 'הפיריון', פרץ ארז ביטון את הדרך לרבים, וקולו החם והחכם הוא מן הנוכחיות העמוקות והמשפיעות ביותר בתרבותנו". ארז ביטון נולד בשנת 1942 באלג'יריה. הוא עלה לארץ בגיל 6 עם משפחתו בשנת 1948. הוא הגיע עם המשפחה לרעננה ומשם ללוד. בגיל 11 איבד את ראייתו בתאונה. 

ההתמודדות עם העיוורון באה לידי ביטוי גם בשירה שהוא כותב. בספרו האחרון "נופים חבושי עיניים", שיצא בשנת 2013, באה לביטוי שירת העיוורון הייחודית שלו. פרסום שני ספריו הראשונים "מנחה מרוקאית" ו"ספר הנענע" נחשבים כציון דרך בשירה העברית. ביטון היה המשורר הראשון שנתן ביטוי, כבר בשנות ה-70, לכאב הדור השני של העלייה מארצות המזרח. שירו "זוהרה אלפסיה" נכתב בעקבות מפגש שלו כעובד סוציאלי עם הזמרת זוהרה אלפסיה כנזקקת סעד בשכונת עתיקות ג' באשקלון. שיריו היוו השראה עבור משוררים צעירים ואף תורגמו ל-15 שפות בארץ ובחו"ל. 

הכתבה הכי נקראת היום באתר: מה עושים כשנשיא ארצות הברית מאבד את הרסן?

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...