75 הספרים שכל ישראלי צריך להכיר: מולכו, מאת א.ב. יהושע

קוראיו המסורים של א.ב. יהושע מתחלקים לשני מחנות: אלה הסבורים ש״מולכו״ הוא הרומן הטוב ביותר שלו, ומי שמעדיפים את ״מר מאני״ • אלה ואלה מוכנים להודות שמדובר בשתי יצירות מופת

לרגל מלאת 75 שנה למדינה, ביקשנו ממבקרי הספרות של ישראל היום לגבש רשימה של 75 ספרים זכורים ונשכחים, משפיעים ונידחים, אהובים ושנואים, שהספרות הישראלית לא היתה מכירה את עצמה בלעדיהם.

שם ספר: מולכו
מחבר: א. ב. יהושע
שנת הוצאה: 1987
הוצאה: הספריה החדשה
מספר עמודים: 346 

קוראיו המסורים של א.ב. יהושע מתחלקים לשני מחנות: אלה הסבורים ש״מולכו״ הוא הרומן הטוב ביותר שלו, ומי שמעדיפים את ״מר מאני״. אלה ואלה מוכנים להודות שמדובר בשתי יצירות מופת. ב״מולכו״, יהושע תוחם את העלילה לשנה אחת בלבד, שמתחילה באקורד דרמטי מאוד עם מותה של אשתו של מולכו, אחרי שבע שנות מחלה שבהן הוא טיפל בה במסירות.

הסוף, שהוא כמובן התחלה חדשה, דוחק בגבר הירושלמי המזרחי לחפש את שורשיו במרחבים החדשים הנפתחים בחייו, אלא שהוא אינו מסוגל להשתחרר מרעייתו היקית ומסעו, במהלכן של ארבע עונות השנה, רצוף מאבק מרהיב ומרגש בין הרצון לזכור והצורך לשכוח.  

להאזנה לספר

אורך גרסה מוקלטת במהירות רגילה: 14 שעות ו-30 דקות.

לרשימה המלאה>>

באנר 75 הספרים

מולכו, צילום: הספריה החדשה, הקיבוץ המאוחד
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...