שלומי שבן | צילום: קוקו

תרגיל בהשראה: ההרפתקה המצוירת של שלומי שבן

שירים חדשים של איה כורם, ענת מלמוד, עינב ג'קסון כהן ומעיין הירשביין נוצרו מתוך מרוץ שליחים של יצירה, שהתחילה אצל שלומי שבן, המשיכה באיורים לשיריו והסתיימה ביצירותיהן החדשות של המוזיקאיות • או שמא מעגל ההשראה עדיין לא נסגר?

"אני מאד נרגש לקראת הערב המיוחד הזה", מודה שלומי שבן, שעומד בראש מופע מיוחד וחד פעמי במסגרת שבוע האיור של ירושלים, שמתחיל היום (ה'). המופע נוצר מתוך מעין מרוץ שליחים של יצירה – מאיירים שונים ציירו בהשראת שלושה שירים מוכרים ואהובים של שבן יצירות שלאחר מכן מוזיקאיות חיברו שירים בהשראתם, זאת מבלי לדעת שהאיורים הם לשירים של היוצר המוערך.

"המצרך הכי מבוקש וחמקמק הוא השראה, אנחנו כל הזמן מחפשים אותה, לרוב ללא הצלחה", מסביר שבן מה משך אותו לקחת חלק במופע החוויתי, שילווה בתערוכה מאיוריהם של ענת ורשבסקי, יזהר כהן, אלון בראייר, אולה גליקין, יונתן פופר, מורן ברק ועוד. "המחשבה ששירים שכתבתי די מזמן יולידו איורים ושירים חדשים ממלאת אותי שמחה אמיתית".

איה כורם, ענת מלמוד, עינב ג'קסון כהן ומעיין הירשביין הן ארבע המוזיקאיות שקיבלו השראה מהאיורים שצוירו על פי שיריו של שבן ויצרו שירים חדשים. שבן לא פוסל את האופציה להמשיך את מעגל ההשראה הזה, מארבע המוזיקאיות המוערכות – חזרה ליצירתו. "אני מאד סקרן לראות ולשמוע את החומר החדש ולקבל ממנו השראה בחזרה", הוא אומר. "מאד מסקרן אותי לדעת לאן נלקחו הטקסטים שנולדו בעקבות האיורים, האם משהו מהדנ"א של הטקסט המקורי יישמר, או שהכל נמחק. בכל אופן זה הולך להיות כיף".

פרט למופע המיוחד, במהלך הימים הקרובים יוצגו במסגרת פסטיבל האיור שלל תערוכות ואירועי תרבות ואמנות פתוחים לקהל הרחב, בגלריות ובחוצות העיר. למעלה מ-150 מאיירים ייקחו חלק ב-15 תערוכות אישיות וקבוצתיות בחללי תצוגה מגוונים. הפסטיבל ייחתם ב-12.7.18.


איור של יונתן פופר עפ"י "תרגיל בהתעוררות" (פרט)


איור של מורן ברק עפ"י "ניו אייג' וומן" (פרט)

 • חשיפה: צילומים מהפקת ענק של HBO בישראל

 • אילת מציגה: כך נתמודד על אירוח האירוויזיון

 • נטע TV: קמפיין ראשון לנטע ברזילי

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...