אחרי דואה ליפה ודה וויקנד, גם רייג' אגיינסט דה מאשין מגנים את ישראל. בפוסט שעלה הלילה (רביעי) בעמוד הפייסבוק הרשמי של הלהקה, לצד תמונה ובה נראה מסגד אל אקצא ולידו אדם מניף את דגל פלשתין, הביעו חבריה תמיכה בפלשתינים במערכה הנוכחית.
"האלימות והזוועות שאנו חוזים בהן בשייח' ג'ראח, מסגד אל אקצה ועזה הן המשך ישיר של כיבוש ישראלי אכזרי בן עשורים רבים בפלשתין", נכתב בפוסט. "אנו עומדים לצד העם הפלשתיני, בעוד הוא מתנגד לטרור הקולוניאליסטי בכל צורותיו". הפוסט, שזכה עד כה למספרים לא גבוהים יחסית של שיתופים ולייקים, נחתם בהאשטג הפופולרי במיוחד בימים אלה "FreePalestine".
ישראלים רבים התייחסו לדברים בתגובות בפוסט. "בחרתם דעה וצד מעניינים לתמוך בהם ביחס ללהקה שמתנגדת לאלימות", כתבה אחת המגיבות. "אתם לא יודעים דבר", כתב אחר, "רק מלבים את הזעם. תתביישו". בתגובה אחרת נכתב "אוהב את המוזיקה שלכם, אך אתם מעודדים את הקבוצה הלא נכונה". רבים נוספים טענו כי חברי הלהקה מתבטאים בנושא שהם לא לגמרי מבינים בו.
רייג' אגיינסט דה מאשין נחשבת ללהקה בעלת מודעות חברתית גבוהה במיוחד. לאורך כל שנות פעילותה, עסקו שיריה בעוולות חברתיות ובמלחמות כנגד שחיתות מוסרית. חרף התנגדותה להתנהלות הישראלית, היא הופיעה בישראל בתחילת שנות ה-90', שהיו שנות פריצתה, וכן בשנת 2000 בסינרמה בתל אביב, זמן קצר בטרם התפרקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו