חברת אובר העולמית הסתירה פריצת ענק למאגר המידע שבו היא מחזיקה, שבמהלכה נגנב מידע אישי של 57 מיליון משתמשים, כך הודה מנכ"ל אובר החדש, דארה קוסרשאהי.
את הפריצה ביצעו שני האקרים, שהשיגו שמות, כתובות דואר ומספרי טלפון של לקוחות אובר ונהגיה. בתגובה לפריצה נדרשה אובר לשלם כופר עבור מחיקת המידע, דרישה שנענתה בחיוב.
האחראים למשבר, שאירע לפני כשנה באוקטובר 2016, פוטרו לאחרונה, כאשר נודע לקוסרשאהי על אודות הפריצה. השניים הם ג'ו סאליבן, קצין הביטחון של החברה, וכן קרייג קלארק, האחראי לאכיפת החוק באובר.
קוסרשאהי פרסם בתגובה לפרצה פוסט בבלוג באתר החברה: "זה לא היה צריך לקרות, ואני לא אציג תירוצים. אני לא יכול למחוק את העבר, אבל אני יכול להתחייב בשם כל עובדי החברה כי אנו לומדים מהשגיאות, אנו משנים את האופן שבו אנו עושים עסקים ומציבים את היושרה בלב ליבה של כל החלטה שאנו לוקחים. אנו עובדים קשה כדי לזכות באמון לקוחותינו". בכך הצהיר קוסרשאהי על ניקוי אורוות שהוא מבצע בחברה מאז כניסתו לתפקיד באוגוסט האחרון, לאחר עזיבתו של מייסד החברה טראוויס קלאניק. בעקבות הפריצה פתח התובע הכללי של ניו יורק, אריק שניידרמן, בחקירה נגד החברה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו