מניית אל על זינקה היום (שני) בבורסה בתל אביב ביותר מ-6%, לאחר הודעת החברה על הקדמת האפשרות לחלוקת דיבידנדים כבר משנת 2025, שנה אחת מוקדם ממה שתוכנן במקור. זאת, לאחר שהחברה השלימה את פירעון מלוא ההלוואות שהעמידה המדינה בהיקף כולל של 45 מיליון דולר.
על פי הודעת דוברות החברה, אל על הצליחה לפרוע את מלוא ההלוואות שקיבלה מהמדינה בתקופת משבר הקורונה, מהלך שאפשר את הסרת המגבלה על חלוקת דיבידנדים שנה מוקדם יותר. בהתאם להסכם החדש עם המדינה, החברה תוכל להתחיל לחלק דיבידנדים כבר מרווחי 2025, במקום 2026 כפי שנקבע בהסכם המקורי.
בהתחלה, נזכיר, אל על ניסתה בכל מיני טריקים ושטיקים לקבל הקלות מהמדינה כדי שהיא תוכל לקבל את ההקלות. אולם בסופו של יום החברה בחרה בדרך המלך, פרעה את ההלוואות וכעת היא משוחררת מכבלי ההתחייבות שלה למדינה.
על פי ההסכם החדש עם המדינה, אל על תוכל לחלק בשנת 2025 דיבידנד בשיעור של עד 30% מהרווח הנקי של אותה שנה. בשנים 2026-2028, תקרת חלוקת הדיבידנד תעלה ל-40% מהרווח הנקי.
עם זאת, החברה הדגישה בהודעתה כי "נכון להיום לא התקבלה כל החלטה בנוגע לחלוקת דיבידנד בגין רווחי שנת 2025", וכי אם תתקבל החלטה כזו, היא תפורסם באופן מסודר.
הצעד הנוכחי מסמל את ההתאוששות המרשימה של אל על ממשבר הקורונה, שפגע קשות בחברות התעופה בעולם. במהלך תקופת הקורונה, אל על נאלצה לקבל סיוע ממשלתי, לצמצם את צי המטוסים שלה ולפטר לא מעט עובדים כדי לשרוד את המשבר.
כאמור, השוק הגיב בחיוב להודעה, עם זינוק של יותר מ-6% במניית החברה. אנליסטים מציינים כי הקדמת האפשרות לחלק דיבידנדים משקפת את חוסנה הפיננסי שהלך והתחזק במהלך השנה וחצי האחרונות כשהמלחמה הביאה לכך שחברות תעופה זרות לא הסכימו לטוס לישראל וממנה וזה יצר לחברה כר רווחים לא מבוטל.
למרות ההתפתחות החיובית, אל על עדיין ניצבת בפני אתגרים משמעותיים. התחרות בשוק התעופה הישראלי מתעצמת, עם כניסתן של חברות תעופה זרות לנתיבים רווחיים והרחבת פעילותן של חברות לואו-קוסט.
בנוסף, המתיחות הגיאופוליטית במזרח התיכון ממשיכה להשפיע על תנועת הנוסעים לישראל וממנה, כאשר אירועים ביטחוניים יכולים להשפיע באופן מיידי על ביקושים.
עכשיו נציין כי חלוקת דיבידנדים לחברות מסוגה של אל על היא משמעותית מאחר ועד היום מניית החברה הייתה תנודתית ותלוייה בהודעות של חברות תעופה זרות אם ומתי הן חוזרות לישראל. באופן עקרוני, חלוקת דיבידנדים אמורה לפחות תיאורטית, לייצב את המניה ולאפשר למשקיעים המוסדיים להחזיק אותה לאורך זמן, לקבל תשואת דיבידנד נאה מבלי לממש את המניה כדי להיפגש עם הרווחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו