קבוצת דלק שבשליטת איש העסקים יצחק תשובה פרסמה היום (רביעי) את הדוחות הכספיים לשנת 2024. קבוצת דלק, עם יתרות מזומנים משמעותיות מרגישה בנוח לחלק דיבידנד של 260 מיליון שקל שמעמיד את היקף הדיבידנדים השנתי שהיא חילקה למשקיעים על כמעט מיליארד שקל ואלה מספרים שמקובלים רק במערכת הבנקאית.
לפני שניכנס למספרים נספר לרגע את סיפורה של קבוצת דלק. בשיא משבר הקורונה נקלעה קבוצת דלק למשבר נזילות. שני דברים קרו באותו הרגע, בעל השליטה בחברה, יצחק תשובה, הכניס יד עמוק לכיס, מימש נכסים פרטיים והזרים את הכסף לקבוצה. המהלך השני היה מעניין לא פחות ואולי אף יותר.
תשובה התקשה למצוא מנכ"ל לקבוצה והוא הזעיק את עידן ולס שניהל עד אותו הזמן את עסקיו הפרטיים לתפוס את הפיקוד על ספינת הדגל שלו וזה יצא בשורה של מהלכים אסטרטגיים הובילו את הקבוצה לנקודה בה היא נמצאת כעת. רווחים שלכמעט 1.5 מיליארד שקל בשנה ותשואת דיבידנד מהגבוהות בישראל אם לא הגבוהה שבהן במונחים של חברות ענק שנסחרות במדד ת"א 35.
כך או אחרת, ולס הוביל את קבוצת דלק לפעילות רווחית מאוד במונחי טווח בינוני וקצר והוא מייצר מנועי צמיחה לשנים הבאות. מה הם מנועי הצמיחה האלה? בראש ובראשונה הוביל ולס את רכישת ישראכרט מה שמייצר לקבוצת דלק רגל פיננסית חשובה מאוד שכן ישראכרט היא חברת כרטיסי ה אשראי הגדולה בישראל, עם בסיס לקוחות משמעותי שעם ניהול נכון היא יכולה לנצל את ההקלות של בנק ישראל לחברות כרטיסי האשראי ולהפוך לבנק קטן ורווחי.
מנוע הצמיחה השני אליו הוביל ולס הוא למעשה שני מנועי צמיחה שיושבים על אותו סיגמנט. כאן הוביל ולס את רכישת מהדרין שמחזיק ביותר מ-30 אלף דונם של קרקעות בישראל. ולס לקח את הרכישה אותה ופיצל לשני מנועי צמיחה: מנוע הצמיחה הראשון הוא ברור: פיתוח הנדל"ן. אבל מנוע הצמיחה השני היה מפתיע והוא כניסה לעולמות האנרגיה המתחדשת, תהליך לא טבעי אבל כולל מבט נוקב ב"לבן של העיניים" לעתיד עולם האנרגיה.
צריך לזכור, קבוצת דלק מחזיקה בשליטה בניומד אנרג'י שמפעילה את מאגר לוויתן, אחד הגדולים בעולם. ניומד מחזיקה בשליש ממניות מאגר אפרודיטה שהוא אמנם לא בליגה של לוויתן אבל הוא מספיק גדול ופונה לעולמות היצוא כדי להיות מנוע רווחים משמעותי לקבוצה.
ולס קיבל החלטה: על הנדל"ן של מהדרין, שלא יעבור השבחה במונחים נדל"ניים, הוא יקים מערכות אנרגיה סולארית שיהיו רגל משלימה לעולמות הגז הטבעי ומטבע הדברים גם יהפכו למנוע צמיחה עתידי של הקבוצה.
עכשיו קצת מספרים:
ההכנסות של קבוצת דלק ברבעון הרביעי של 2024 גדלו והסתכמו בכ-3.9 מיליארד שקל, לעומת 3.1 מיליארד שקל ברבעון הרביעי של שנת 2023. הרווח הנקי ברבעון הרביעי של 2024 זינק לכ-350 מיליון שקל לעומת רווח של כ-79 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
ה-EBITDAX הכולל של הקבוצה לתקופת הדוח הסתכם בכ-8.2 מיליארד שקל. כאן צריך לציין את השלמת עסקת Eni-איתקה שהיא זרוע קידוחי הגז בים הצפוני של קבוצת דלק. כאן השלימה איתקה את עסקת מיזוג העסקים עם ענקית האנרגיה Eni למיזוג כל המאגרים של Eni בים הצפוני לתוך איתקה, מהלך שהביא לזינוק בתפוקה היומית הממוצעת, עליה בדירוג וחלוקת דיבידנד של חצי מיליארד דולר על שנת 2024 (מתוכם 200 מיליון דולר הוכרזו עם אישור הדוח הכספי הנוכחי).
בסך הכל בשנת 2024 חילקו חברות הבנות לקבוצת דלק, דיבידנדים בהיקף של כ-2.2 מיליארד שקל, כולל החלוקות שהוכרזו על ידי ניו מד ואיתקה לשנת 2024.
ועכשיו לסוכריות למשקיעים: בשנת 2024 הקבוצה חילקה לבעלי מניותיה דיבידנדים בסכום כולל של כ-940 מיליון שקל, לא כולל הדיבידנד בהיקף של 260 מיליון שקל שהכריזה הקבוצה היום. תשואת הדיבידנד של הקבוצה בשנת 2024 עמדה על 13.5%, הגבוהה במדד 35.
עידן וולס, מנכ"ל קבוצת דלק: "קבוצת דלק מסכמת שנה נוספת עם תוצאות חזקות, הכוללות רווח נקי של כ-1.4 מיליארד שקל, תשואת דיבידנד של כ-13.5% – הגבוהה מבין חברות ת"א 35 – וסך דיבידנדים בהיקף של כ-1.7 מיליארד שקל שהתקבלו מהחברות הבנות.
"השנה הושלמה עסקת Eni, שהביאה לזינוק בתפוקה היומית הממוצעת של איתקה, לשיפור דירוג האשראי שלה ולחלוקת דיבידנד של כחצי מיליארד דולר בגין שנת 2024. גם בפעילות האנרגיה בישראל נרשם גידול בהכנסות, ב-EBITDAX ובהיקף הייצוא למצרים. במקביל, אנחנו פועלים להרחבת פעילותנו בתחום האנרגיות המתחדשות באמצעות מהדרין, לצד מימוש פוטנציאל הצמיחה של החברה והרחבת פעילות הנדל"ן.
"בשנת 2024 קידמנו מהלכים אסטרטגיים, בהם מכירת החזקות הקבוצה בהפניקס וחתימה על הסכם השקעה לרכישת השליטה בישראכרט - חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל. אנחנו רואים בישראכרט השקעה אסטרטגית לטווח ארוך, עם פוטנציאל צמיחה בתחום הסליקה, האשראי הצרכני והעסקי, וגם באפיקים חדשים נוספים, שאנו מאמינים שלישראכרט יכולת להתרחב ולפעול בהם.
"השאיפה שלנו היא להפוך את ישראכרט לחברה המובילה מבין כל חברות כרטיסי האשראי, ואנו מאמינים שיש לה את הפוטנציאל להגיע לשם. קבוצת דלק פותחת את שנת 2025 עם נתונים פיננסים חזקים, שיעור מינוף נמוך, נכסי ליבה איכותיים, המציגים ביצועים עקביים וטובים, ועם יעד להשלמת העסקה לרכישת השליטה בישראכרט כבר במהלך הרבעון השני, והכל במטרה להמשיך ולהציף ערך למשקיעים, מהפעילויות השונות של הקבוצה, גם בשנת 2025".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו