משרד הכלכלה מפרסם היום (שלישי) את רשימת הזוכים במכסות פטורות ממכס ליבוא גבינה צהובה לשנת 2025. המחיר לצרכן יעמוד על 3.2-3.5 שקלים ל-100 גרם – כמעט חצי מחיר מהמותגים המובילים.
וועדת המכסות במשרד הכלכלה והתעשייה חילקה 5,592 טון מכסות יבוא פטורות ממכס, עם בונוס מוגדל של 35% (1,958 טון נוספים) ליבואנים , מהלך שנועד להגדיל את ההיצע ולהוזיל את המחירים. יתרה על סך 308 טון גבינה במעדנייה, תחולק בהמשך בין הזוכים.
היבואנים שהתחייבו למחירים הנמוכים ביותר לצרכן, זכו במכסות יבוא בשני מסלולים – גבינה פרוסה במעדנייה וגבינה ארוזה על המדף.
בתחום הגבינה הפרוסה במעדניות זכו:
יורו מחלבות בהיקף של 600 טון ומחיר של 3.2 שקלים ל-100 גרם.
רמי לוי זכה בהיקף של 400 טון ומחיר זהה. של 3.2 שקלים ל-100 גרם.
חברת גלובל ריטייל זכתה ב 60 טון ו 3.2 שקלים ל-100 גרם.
מ.ש.א קייטרינג זכתה ב 550 טון ו 3.3 שקלים ל-100 גרם.
בתחום הגבינה הארוזה על המדף זכתה חברת יורו מחלבות עם 800 טון ו-3.3 שקלים ל-100 גרם.
חברת מרב מזון זכתה ב 900 טון ומחיר של 3.4 שקלים ל-100 גרם.
רמי לוי זכה ב 217 טון , במחיר של 3.5 שקלים ל-100 גרם.
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: "הפחתת יוקר המחיה היא יעד מרכזי. בזכות ההליך הייחודי, בו היבואנים מתחרים ביניהם על המחיר הזול לצרכן, הצרכנים בישראל יוכלו ליהנות מגבינה צהובה איכותית במחירים הוגנים. לצרכנים יש כח משמעותי והשפעה על יוקר המחיה – השוו מחירים ובחרו לקנות רק ממי שמציע לכם/ן מחיר הוגן ומשתלם".
דני טל, יו"ר וועדת המכסות מסר כי "אנו מצפים כי סיום ההליך התחרותי בעת הזו יאפשר לצרכנים לרכוש כבר בתקופה הקרובה, גבינות צהובות במחירים זולים משמעותית ביחס למותגים המובילים המקומיים ובפריסה ארצית נרחבת. ההליך מתמקד במחיר לצרכן ומצליח מדי שנה להביא להפחתת מחיר הגבינות הצהובות להן קיים ביקוש גבוה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו