לקראת הסדרת החזית הצפונית, נרשמת אופטימיות בקרב המשקיעים. השקל מתחזק בשיעורים משמעותיים של 1% מול המטבעות הזרים, מה שמשקף את הפוטנציאל של הכלכלה הישראלית לקראת התחלת השיקום של ישובי הצפון והדרום.
אם כן, הדולר נחלש בשעה זו בכ-0.8% ויורד מתחת לרף ה-3.65 שקל. האירו יורד ב-0.7% לרמה של 3.827 שקל והלירה שטרלינג יורדת ב-0.8% לרמה של 4.581 שקל.
היום הותיר בנק ישראל את הריבית ללא שינוי, שנשארה ברמה של 4.5%, כשהבנק פרסם את הניתוח המעודכן שלו לכלכלה הישראלית. מהניתוח הזה עולים שני נתונים משמעותיים. הנתון הראשון הוא שבנק ישראל מזהה ירידה בפרמיית הסיכון של הכלכלה המקומית, אם כי הפרמיה הזו עדיין גבוהה מהרמה שנצפתה לפני המלחמה. כמובן, מדובר בנתון טבעי מאוד, ואף מתקבל על הדעת, בתקופת מלחמה.
הנתון השני הוא שבנק ישראל מזהה ירידה בלחצים האינפלציוניים, אם כי אלה עדיין שברירים מאוד. משמעות הדבר היא שבטווח של שנתיים, בנק ישראל צופה אינפלציה שתתכנס לגבול העליון של יעד יציבות המחירים (1% עד 3%). מדובר בנתון שברירי, ולחצים של האוצר להעלות מיסים כדי לממן את הגירעון עלולים להביא את האינפלציה לחרוג שוב מהיעד שהוגדר.
כרגע, קונצנזוס התחזיות נותר ללא שינוי, והוא מדבר על כך שהריבית תתחיל לרדת במחצית השניה של השנה הבאה, כשבבנק הפועלים מעריכים שהריבית תהיה בסוף השנה הבאה ברמה של 4.1%. בדיסקונט מדברים על הורדת ריבית אגרסיבית יותר בשנה הבאה כך שזו תגיע עד לסוף השנה לרמה של 1%.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו