חברת איתוראן העוסקת באיתור והשבת כלי רכב גנובים, מפרסמת מחקר חדש שלה על היקף פעילות גנבי הרכב בישראל ברבעון הראשון של השנה, הקובע שבימים שלישי ורביעי בשבוע יש בהם הכי הרבה גניבות רכב, וכ-52% מגניבות הרכב בוצעו בשעות 5-6 לפנות בוקר, ואם אתם תושבי ת”א וגוש דן, אז קחו בחשבון ש-50% מגניבות הרכב בוצעו באזור הזה.
עפ”י מדגם ארצי של 935,000 כלי רכב, קובעת איתוראן שבשל המחסור בחלקי חילוף ברכבים בישראל וחלפים לשימוש עצמי בשטחי הרשות הפלסטינאית, יחד עם ביקוש לרכבים גנובים בכלל, חל גידול נוסף של 22% בגניבות רכב לעומת התקופה המקבילה אשתקד, נתון אותו אנו מרגישים היטב בעלויות ביטוח הרכב שהתייקרו דרמטית בשנתיים האחרונות. לפי המחקר, ימי שלישי ורביעי היו הימים עם הכי הרבה גניבות רכב בשבוע ויום שבת הוא כנראה גם יום המנוחה של חוליות גניבת הרכב, עם הכי פחות גניבות. כ-52% מגניבות הרכב אגב, בוצעו בשעות בין 5-6 לפנות בוקר. מרבית המכוניות שנגנבו מגוש דן והמרכז עברו דרך פרצות בכביש 443 לשטחי הרשות הפלסטינאית במיוחד לרמאלה.

המדגם רחב ההיקף של איתוראן מראה כי בניתוח האזורים המועדפים על הגנבים, גוש דן ממשיך להוביל את טבלת הגניבות בישראל עם 50% מכלל אירועי הגניבה, ואחריו אזור השרון עם 20%, אזור הדרום עם 8%, אזור השפלה עם 10%, ירושלים ומודיעין עם 8%, אזור הצפון עם 3% ויו”ש עם 1%. סגמנט כלי הרכב בעלי שכיחות ניסיונות הגניבה הגדולים ביותר ברבעון הראשון 2025 : רכב פרטי – 31%, ג’יפים וג’יפונים – 51%, רכב מסחרי – 5%, משאיות – 1%, אופנועים –11% וכלי צמ”ה – 1%. עוד עולה ש-64% מגניבות הרכב ברבעון זה בוצעו באמצעות התחברות וקידוד לשקע ה-OBD, ב-12% מאירועי הגניבה ברשות הגנב נמצא מפתח הרכב. 12% מנסיונות הגניבה בוצעו בשיטת הפריצה האלימה ו11% מהגניבות בוצעו באמצעות גרירת הרכב או העמסת הרכב וגניבתו.
לדברי ניר שרצקי, מנכ”ל חברת איתוראן: “ברבעון הראשון של שנת 2025 הובילה חברת איתוראן למעצרן של 213 חוליות חשודים בגניבות רכב, גידול של 5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מעצרן של חוליות הגנבים ברבעון זה חסכו למשק הישראלי 1.1 מיליארד ₪”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו