הניגה תחת שכרות היא אחד תחומי האכיפה בולטים של משטרת התנועה, בעיקר בסופי שבוע ובימי חג כמו חג פורים שיחל בשבוע הבא. בסקר ארצי שנערך לאחרונה התגלה כי 52% מהנשאלים דיווחו כי נהגו תחת השפעת אלכוהול ברמה כזו או אחרת, כאשר 47% מהנשאלים סבורים כי איכות ורמת נהיגה אינה נפגמת תחת השפעת אלכוהול.
לצד פרסום הנתונים המדאיגים הללו, החלה חברת GB פארמה לשווק בימים האחרונים את “טסט&דרייב” – ערכות חד-פעמיות לבדיקת אחוז האלכוהול בדם. הערכות, אשר ישווקו בחנויות הפארם הגדולות, פועלות באמצעות נשיפה ומספקות תוצאות לאחר מספר דקות, כשהן מיועדות לנהגים הרוצים לבדוק את רמת האלכוהול בדם לפני תחילת הנהיגה ולדעת אם היא אינה חורגת מהמותר בחוק.
לדברי עומרי עופר, מנכ”ל GB פארמה “נתוני הסקר מצביעים על הנחיצות בבדיקה חד-פעמית כדי למנוע סכנה של עבירה על החוק וסיכון בני אדם”. עלות הערכה הכוללת שתי בדיקות היא 20 שקלים.
צילום: איה ווינד
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו