חג האביב הוא סמל לשני דברים העומדים כניגוד מסויים – מסורת והתחדשות. ובכל זאת יש ברכה בשילוב בין השניים. הצמיחה וההתפתחות מתוך הקיים והידוע. מחשבה זו מלווה אותי במהלך שידורי העונה החדשה של "מאסטר שף", תוכנית הטלויזיה הקולינרית הנצפית והאהובה.
התוכנית כה מוכרת, ידועה ומבוססת ועם זאת, העונה הנוכחית מביאה עימה שינוי ומשב רוח רענן. זוהי עונה בה חומרי הגלם הם עיקר תשומת הלב, כמו גם כישרון הבישול והאפייה של המתמודדים. מוטיב הטבע והשדה מגיע עד לאולפנים והוא ההשראה הגדולה של העונה. הנבחרת שלוקטה ונבחרה בקפידה מבין מאוד מתמודדים שזרמו אל משרדי ההפקה לפני למעלה משנה – היא נבחרת רעננה, נשית ובלתי מתפשרת, וכולם היו ועדיין, בניי ובנותיי.
• סיר כאב: מחיים טראגיים ל"מאסטר שף"
• זה מה ש"מאסטר שף" גורמת לנו לעשות
לכבוד חג הפסח, הוזמנו ארבעה מתמודדים שאתם בוודאי כבר מכירים, לבשל איתי ארוחה ברוח חג הפסח והאביב. זוהי הפעם הראשונה בה אני משלבת פה במדור שלי את היותי היועצת הקולינארית של "מאסטר שף" ומזמינה אתכם ליהנות ממעשה ידיהם, להתפאר, של המתמודדים שלי.
גיא בימקה – בורמוליקוס, לביבות מצה וגבינה
רשימת חומרים לכ-8 לביבות:
1/2 בטטה מקולפת ומגורדת
1/2 בצל בינוני מגורד
4 מצות
1 ביצה
קורט מלח ופלפל שחור
1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
1/2 כוס גבינת קשקבל מגורדת
שמן קנולה לטיגון
להגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
עירית קצוצה
15 עגבניות שרי
1/2 לימון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מפוררים את המצות לקערה ומכסים במים למשך 10 דקות וסוחטים היטב.
2. בקערה מערבבים את המצות עם שאר החומרים. מעבירים למקרר לחצי שעה.
3. במחבת שמים שמן לטיגון חצי עמוק, יוצרים לביבות קטנות ושטוחות מהתערובת, ומטגנים 3-4 דק מכל צד.
4. מכינים ויניגרט עגבניות - סוחטים את עגבניות השרי לצלוחית, מוסיפים לימון שמן זית מלח ופלפל.
5. מגישים את הלביבות לצד שמנת חמוצה וויניגרט העגבניות, עם עירית קצוצה מלמעלה.

אסף דיי – דג עטוף מנגולד כמחווה לשולחן החג המסורתי
רשימת חומרים ל-4 מנות:
4 פילטים של דג ים לבן
8 עליי מנגולד (שומרים את הגבעולים בצד)
1 כרישה
4 כפות ג׳ינג׳ר
1 פלפל חריף
4 שיני שום
2 כפות גרגירי כוסברה כתושים
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חולטים את עלי המנגולד במי מלח רותחים, ללא הגבעולים, מקררים ומניחים בצד.
2. חותכים דק את הכרישה, ממליחים ומקפיצים בשמן זית
3. במכתש ועלי כותשים ג׳ינגר, פלפל חריף , שיני שום, מלח, פלפל וגרגירי כוסברה לכדי משחה חלקה. שומרים חצי מהכמות בצד.
4. מניחים את המנגולד על משטח עבודה, כך שגידי העלה כלפי מעלה והצד החלק כלפי משטח העבודה.
5. מניחים את הדג שהעור כלפי מטה מורחים שכבה נדיבה ממשחת התבלינים,ומעליה מסדרים את הכרישה וסוגרים את הדג כמו במעטפה
6. מטגנים ראשית על הצד של העור ואז על הצד השני, במשך כ-4 דקות מכל צד, תלוי בעובי הנתח.
לסלט ארטישוק ולימון:
4 תחתיות ארטישוק טרי
3 לימונים
אופן ההכנה:
1. חולטים במי מלח עם לימון חצוי בתוכם את תחתיות ארטישוק עד שיתרככו.
2. במקביל, מבשלים בקלחת נפרדת שני לימונים שלמים עד שיתרככו
3. מוציאים את הלימון מהמים הרותחים פותחים ומרוקנים את כל פנים הלימון מערבבים עם משחת התבלינים שנותרה מהדג לכדי רוטב לימוני חריף
4. מניחים את הארטישוק מעל הרוטב
סלט גבעולי מנגולד:
גבעולי מנגולד שנותרו
מיץ לימון טרי לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מלח לפי הטעםֿ
פלפל שחור גרוטס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חולטים את הגבעולים במי מלח רותחים , מבשלים עד שמתרכך.
2. מסננים ומצננים. מתבלים בלימון, שום, שמן זית מלח ופלפל.

איתיאלה היאט – סירות חסה במילוי דג פריך ואביבי
רשימת חומרים ל-4 מנות:
לחמוצים:
4 ס''מ שורש ג'ינג'ר
1 גזר
2 צנוניות
1 לימון
1 כפית שטוחה של סוכר
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות לגפרורים דקים מאוד
2. מערבבים עם הלימון הסוכר והצלחה ונותנים לשבת לפחות רבע שעה
לדג:
2 פילטים של דג לבן מוצק, מה שיש לדייג, ללא עור
מלח לפי הצורך
קמח טפיוקה לפי הצורך
שמן לטיגון לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. ממליחים את הדג לפחות חצי שעה לפני הטיגון
2. חותכים לקוביות בינוניות, מקמחים בקמח טפיוקה
3. מחממים שמן במחבת מטגנים את קוביות הדג וממליחים שוב ביציאה מהשמן
לסלט:
2 יח׳ אבוקדו קלוף חתוך לקוביות
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
1 צ'ילי אדום קצוץ
1 מלפפון מגורען קצוץ דק לרוחב
חופן עלי נענע מופרדים
חופן עלי כוסברה מופרדים
עלי חרדל קצוצים דק
כוס שקדים ירוקים פרוסים דק לרוחב
אופן ההכנה:
מערבבים הכל יחד
לסחוג שום ירוק:
1 כוס גבעולי ועלי שום
1 צרור כוסברה בלי גבעולים קשים
1/2 פלפל חריף
מיץ וגרידה מלימון שלם
מלח
אופן ההכנה:
1. טוחנים הכל יחד במעבד מזון
2. שמים בצנצנת ומטביעים בשמן זית
להגשה:
חסה אייסברג מופרדת לעלים שלימים
הרכבה:
1. מערבבים לתוך הסלט כף מהסחוג או יותר לפי הטעם, מתבלים בשמן זית לימון ומלח
2. ממלאים כל עלה חסה בסלט, קוביות דג ומסיימים בחמוצים
3. מכינים רוטב מהסחוג בקערות קטנה מערבבים סחוג ומיץ לימון אם צריך מתקנים מליחות.
4. מגישים את סירות החסה ליד הרוטב

מאיה דרין – קציצות עוף בטעם של פסח
רשימת חומרים ל-8 מנות:
½ קילו פרגית עוף טחון
250 גרם כבד עוף
1 כף גדושה ממרח תמרים
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
½ כוס קמח מצה
½ כוס שקדים טחונים
½ כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן =טחון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון
להגשה:
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
1 כרישה גדולה חתוכה לפרוסות -החלק הלבן בלבד)
שמן זית לפי הצורך
חופן עשבים קצוצים
חופן שקדים קלויים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מתבלים את נתחי הכבד ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומצננים.
2. קוצצים את כבד העוף, מערבבים את כל מרכיבי הקציצות למעט השמן לטיגון (אפשר במעבד מזון)
3. בידיים נקיות ורטובות מעט יוצרים קציצות עגולות ומטגנים במחבת בה טיגנו את הכבדים.
4. כשכל הקציצות מוכנות, מרוקנים שמן ולכלוך מהמחבת ומוסיפים שמן זית, מטגנים את רצועות הבצל להשחמה. מעבירים את הבצל המטוגן לקציצות וממשיכים ומטגנים בשמן זית את הכרישה.
5. מתבלים במלח ופלפל.
6. כשהכרישה זהובה מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לטגן עד שהנוזלים נספחים.
7. מוסיפים למחבת את הקציצות והבצל המטוגן ומערבבים יחדיו.
8. בהגשה, מקשטים בעשבים קצוצים ובשקדים קלויים.

בת שי עוז – עוגיות אלפחורס
רשימת חומרים לכ-30 עוגיות:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
3 ביצים
500 גרם קורנלפלור
1 ו-1/2 כוסות קמח תפוח אדמה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
למילוי:
1 צנצנת ריבת חלב
שקדים ואגוזים טחונים גס וקלויים
אופן ההכנה:
1. מעבדים במיקסר עם מטריפה את החמאה והסוכר לקרם חלק ותפוח.
2. מוסיפים ביצה, ביצה ומקציפים עד שהביצה נטמעת בקרם ורק אז מוסיפים ביצה נוספת.
3. מוסיפים תמצית וניל.
4. מחליפים לוו גיטרה, מנפים קמח תפוחי אדמה, קורנפלור ואבקת אפייה ומוסיפים לאט לתערובת תוך ערבול איטי. מערבלים רק עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת ותו לא.
5. מפזרים מעט קמח תפוח אדמה על משטח העבודה, מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים בעזרת חותכן.
6. מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך, 175 מעלות, במשך 8 בדיוק, רק עד שמתייצבות. הן אינן משחימות או מזהיבות.
7. מצננים את העוגיות וממלאים בנדיבות בריבת חלב ומגלגלים בשקדים הקלויים.
8. העוגיות טעימות במיוחד ביום למחרת.

רעבים? רוצים להמליץ לנו על מקום שאנחנו חייבים לכתוב עליו? מדור האוכל מחכה לכם באינסטגרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו