תחנת הכוח ברצועת עזה // צילום: רויטרס // תחנת הכוח ברצועת עזה // צילום: רויטרס

קטאר: הוסכם על התקנת קו גז לרצועת עזה

השליח הקטארי, מוחמד אל-עמאדי, אמר בראיון שיש שני חוזים לרכישת גז ולהתקנת צינורות במימון אירופי • ההערכה: המיזם יארך כשנתיים מתחילת העבודות

השליח הקטארי לעזה, מוחמד אל-עמאדי, חשף היום (ראשון) פרטים חדשים על מיזם קו הגז לתחנת הכוח ברצועה. דברים אלה מגיעים על רקע הערכת אמ"ן לאחרונה כי רצועת עזה נמצאת עמוק בתהליך ההסדרה. 

בראיון לסוכנות הידיעות הפלשתינית "סווא", אמר אל-עמאדי כי ועדת השיקום הקטארית ערכה רצף פגישות בתקופה האחרונה, בין היתר עם נציגי תאגיד האנרגיה "שברון", אנשי הקוורטט (הרביעייה הבינלאומית הכוללת את ארה"ב, האיחוד האירופי, האו"ם ורוסיה) ושליח האו"ם החדש למזרח התיכון, תור ונסלן. פגישות אחרות התקיימו עם דיפלומטים מהאיחוד האירופי, מצרפת ומהולנד, בנוסף לשיחת טלפון שהתקיימה עם יו"ר רשות האנרגיה ברש"פ. לדברי אל-עמאדי, דיונים אלה שנסובו סביב מיזם קו הגז נשאו פרי. 

השליח הקטארי חשף כי יש כבר שני חוזים הנוגעים למיזם הגז. הראשון שבהם הוא חוזה לרכישת גז בין הרשות הפלשתינית לחברת דלק. ואילו השני הוא חוזה להתקנת צינורות הגז.

השליח אל עמאדי ברצועת עזה // צילום: רויטרס
השליח אל עמאדי ברצועת עזה // צילום: רויטרס

"הוסכם עם האירופאים על הקצאה של חמישה מיליון דולר להרכבת צינורות הגז מהגבול ועד תחנת הכוח, בעוד שקטאר תהיה אחראית להתקין את צינורות הגז בצד הישראלי", אמר אל-עמאדי. השליח גילה כי יוקם צוות עבודה של פקידים מוועדת השיקום הקטארית ומהרשות הפלשתינית שתעקוב אחר יישום שני החוזים בששת החודשים הקרובים. 

לדברי השליח הקטארי, תחנת הכוח ברצועת עזה תחסוך לרשות הפלשתינית מיליוני דולרים. הוא הסביר כי כיום הרשות משלמת 11 מיליון דולר על קו המתח המגיע מישראל, בנוסף ל-2.5 מיליון דולר המוקצים לתחנת הכוח. עבור תחנה זו קטאר בעצמה רוכשת דלק ב-7 מיליון דולר מידי חודש. אל-עמאדי הדגיש כי מיזם הגז יכפיל את אספקת החשמל ברצועה ל-400 מגה ואט, יפתור את משבר הצריכה שם, וכן יחסוך יותר מ-10 מיליון דולר כל חודש.

על פי הערכת השליח אל-עמאדי, המיזם יסתיים בתוך שנתיים או שנתיים וחצי, מרגע התחלת העבודות על צינורות הגז. 

בנוגע למענק הקטארי העומד על 30 מיליון דולר בחודש לאורך שנת 2021 (360 מיליון דולר סך הכל), גילה אל-עמאדי בראיון כי משכורות הפקידים יוגדלו במסגרתו מ-7 מיליון דולר ל-10 מיליון דולר החל מהחודש הנוכחי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...