נשיא איטליה, סרג'ו מטרלה, השביע היום (שבת) את ראש הבנק המרכזי האירופי לשעבר, מריו דראגי, כראש ממשלת האחדות החדשה.
כל המפלגות הגדולות באיטליה למעט אחת, הביעו אמון בדראגי. הקבינט שלו כולל מחוקקים מכל גווני הקשת הפוליטית במדינה, כמו גם טכנוקרטים בתפקידים מרכזיים, בהם שר האוצר.
הרבה מונח עכשיו על כתפיו של דראגי: מוטל עליו לתכנן את התאוששותה של איטליה ממגפת הקורונה ולהתמודד עם המיתון הגדול בארץ המגף. איטליה שקועה בשפל הכלכלי הגדול ביותר שהיה בה מאז מלחמת העולם השנייה. בנוסף, מאות אנשים עדיין מתים מקורונה בכל יום, ומסע החיסונים מתנהל בקצב איטי מאוד.
איטליה אמורה לחזור לקלפי רק בעוד שנתיים, אך כלל לא בטוח שדראגי יוכל לשרוד כה הרבה בראש קואליציה הכוללת מפלגות בעלות דעות מנוגדות באופן קיצוני, בנושאים מהותיים כמו הגירה, משפט, תשתיות, פיתוח ורווחה.
ממשלת דראגי היא הממשלה ה-67 שנכנסת לתפקיד מאז 1946, והשביעית בעשור האחרון בלבד.
ראש ממשלה חדש הושבע באיטליה
מריו דראגי, ראש הבנק המרכזי האירופי לשעבר, זכה לאמון רוב המפלגות במדינה • הוא יתמודד עם משבר כלכלי ובריאותי חמור, ועם קבינט שחלוק בדעותיו
Load more...