החיסונים שהגיעו לרשות הפלשתינית, הבוקר // החיסונים שהגיעו לרשות הפלשתינית, הבוקר

2,000 מנות חיסון הגיעו לרשות הפלשתינית

מנות החיסון של חברת פייזר הועברו הבוקר במעבר ביתוניא בהתאם להמלצות הדרג הביטחוני • החיסונים מיועדים בעיקרם לצוותי רפואה ברשות הפלשתינית

המאבק בקורונה: 2,000 מנות חיסון של חברת מודרנה, מתוך 5,000 המנות שאושרו על ידי הדרג המדיני בסוף השבוע, הועברו היום (שני) כפעימה ראשונה לצוותי רפואה ברשות הפלשתינית. מנות החיסון הועברו הבוקר במעבר ביתוניא בהתאם להמלצות שר הביטחון בני גנץ ומתאם פעולות הממשלה בשטחים.

במהלך סוף השבוע האחרון דיווחנו "בישראל היום" כי השבוע יועברו מישראל לרשות הפלשתינית אלפי מנות חיסון נגד קורונה. הפרטים אודות העברת החיסונים לרשות אושרו על ידי גורם בכיר ברמאללה, שאמר כי הכמות המצופה היא של בין 5,000 ל-7,000 מנות חיסון המיועדות לצוותי הרפואה הפלשתינים.

החיסונים שהגיעו לרשות הפלשתינית, הבוקר
החיסונים שהגיעו לרשות הפלשתינית, הבוקר

כזכור, ברש"פ יש כמות מצומצמת של חיסונים בעקבות עיכובים שונים באספקת החיסון הרוסי ספוטניק 5. כזכור, משלוח החיסונים מרוסיה היה אמור להגיע כבר בשבוע שעבר לשטחי הרשות, אך בשלב זה, הגעת החיסונים מרוסיה נדחתה ועדיין לא ברור מתי הם יסופקו. 

כבר באמצע חודש דצמבר, הודתה המדינה כי היא העבירה 100 חיסוני קורונה של חברת פייזר לטובת צוותים רפואיים של הרשות הפלשתינית ו-100 מנות נוספות הועברו כמנה השנייה. ההודאה של המדינה הגיעה בתגובה לעתירה שמשפחתו של החייל הדר גולדין, שגופתו מוחזקת ברצועה בידי ארגון הטרור חמאס, הגישה לבג"ץ בבקשה שלא להעביר חיסונים לרשות עד אשר יתקבל מידע באשר לגופות החטופים המוחזקות בעזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...