שר החוץ הגרמני, הייקו מאס, נאם היום (רביעי) בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי שבאוניברסיטת תל אביב, והתייחס למרוץ ההתחמשות של איראן: "ההתנהגות חסרת האחריות של טהרן בשבועות האחרונים הבהירה עד כמה חשוב לעצור את איראן מלהשיג אי פעם נשק גרעיני. הכלי הטוב ביותר לשם כך הוא הסכם הגרעין מאחר והסכם זה מאפשר שקיפות גדולה ביותר. בנוסף לטיפול בנושא הגרעיני, יש לטפל בתכנית הטילים ובהתבססות האגרסיבית של איראן באזור".
על הסכסוך הישראלי-פלשתיני אמר: "אנו רואים כיצד הסיכויים לפתרון שתי מדינות מתערערים בשל אלימות והקריאה לאלימות, אך גם בשל המשך הבנייה בהתנחלויות בגדה המערבית. אנו קוראים להפסקה של כל פעילות בגבעת המטוס. יש להבטיח שאפשרות הסיפוח לא תחזור לשולחן, ללא קשר לתוצאות הבחירות העתידיות בישראל. על מנת להביא לחידוש המו"מ יש להימנע מצעדים חד-צדדיים הפוגעים בתהליך ולהתחיל בשיתוף פעולה יחד עם הפלסטינים במערכה משותפת בנגיף קורונה".
"הסכמי הנורמליזציה מהווים הוכחה כי פיוס ושיתוף פעולה - הינם ברי השגה. אך לשם כך, נחוץ אומץ. המטרה אליה יש לשאוף הינה שלום ושיתוף פעולה בין ישראל לשכנותיה. אולם, שלום ושיתוף פעולה מלאים עם העולם הערבי לא יתממשו בלי פתרון לסכסוך הישראלי-פלשתיני. הסכמי הנורמליזציה, הממשל החדש בארה"ב והבחירות העתידיות בישראל וגם בשטחי הרש"פ - כולם קוראים לחשיבה מחודשת".
שר החוץ הגרמני גם התייחס למבצע החיסונים בישראל: "המאבק נגד נגיף קורונה רחוק מלהסתיים אבל מבצע החיסונים המוצלח בישראל מהווה השראה לעולם כולו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו