מתכון בוידאו - ממתק תמרים שילדים ממש אוהבים //צילום: מאיה דרין // מתכון בוידאו - ממתק תמרים שילדים ממש אוהבים

ט"ו בשבט טעים - גם לילדים

שפית הבית מאיה דרין התלבטה כיצד לגרום לילדיה להתעניין בחומרי הגלם, המרתיעים לרוב, שמציע חג האילנות • הפתרון הוא ממתק תמרים מפתה וטעים

ט״ו בשבט התמים והמסורתי הוא יום חג מלא קסם המקדש את הטבע. הציפייה לקראתו היא בדרך קשורה למנהג נטיעת העצים והיצאה אל המרחבים והחוצות. זהו אינו באמת חג קולינארי, ומטעמיו פחות מפתים את הקהל הצעיר שבנינו, למה שמישהו ישמח למראה חופן צימוקים כשאפשר לזלול M&M's? מדוע להסתפק בשזיפים חרושי קמטים וכהי מראה כשהתותים עכשיו בשיאם?

ובכל זאת, מסורת היא מסורת, וכה נעים וטעים לכבדה. אז הנה ממתק תמרים טעים להפליא, שאינו בהכרח חטיף בריאות, אלא בהחלט פינוק ראוי שילדים ממש אוהבים.

משה בן שמחון

ממתק תמרים שילדים ממש אוהבים

חומרים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית:

200 גרם חמאה

20 תמרים מזן מג׳הול, מגולענים וקצוצים גס

200 גרם ביסקוויטים מפוררים

4 כפות קקאו

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

אבקת קקאו

או

50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל המרכיבים, התערובת לא צריכה להיות אחלקה אלא עדיין גבשושית.

משטחים בתבנית.

אם רוצים מכינים ציפוי שוקולד: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על פני קוביות השוקולד, מערבבים לקרם חלק ומבריק ויוצקים על פני שכבת התמרים.

שומרים במקרר למשך כשעה ואז חותכים לקוביות ומאחסנים במקרר בקופסה אטומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...