צילום: עודד קרני // מקל. "המקרה שלי יכול ללמד שיעור"

גל מקל סובל מסיבוך של קורונה: "לא לזלזל בנגיף"

קריש דם התפתח בריאותיו של הרכז בן ה-32 לאחר שנדבק בווירוס וגם סבל מקוצר נשימה • השחקן עובר טיפול במדללי דם וייעדר מהמגרשים בחודשים הקרובים • מקל: "מצבי יכול היה להיות מסוכן הרבה יותר"

גל מקל, קפטן נבחרת ישראל ושחקנה של מלאגה הספרדית, סובל מסיבוך של נגיף הקורונה שהוביל לקריש דם בריאות.

לפני כחודש, בעודו מחלים משבר בכף היד, נמצא מקל חיובי לקורונה ועמו נדבקו אשתו ובנו הקטן. בעקבות כך, נכנסו השלושה לבידוד במשך שבועיים. לאחר מכן החל מצבו להשתפר והשחקן אף חזר לפעילות קלה כחלק מהליך השיקום מהפציעה.

באחד הימים הרגיש קוצר נשימה קל ומיד עבר בדיקות שגילו כי כתוצאה מהנגיף התפתח אצלו קריש דם, ולכן החל מיידית טיפול תרופתי במדללי דם, טיפול שימנע ממנו לשוב למגרשים בחודשיים הקרובים לפחות.

גל מקל קפטן נבחרת ישראל, יחמיץ את חלון הנבחרת בחודש הבא בפולין. מקל שנדבק בקורונה לפני מספר שבועות, סובל מסיבוך של המחלה ויעדר מהמגרשים בחודשיים הקרובים.

"אני מרגיש הרבה יותר טוב, חוזר לפעילות גופנית בהדרגה בדרך להחלמה מלאה בקרוב", אמר מקל, "בהתחלה הבשורה הזו מצאה אותי מאוכזב מאוד כשהבנתי שלא אוכל לשחק בתקופה הקרובה עם קבוצתי וכמובן בחלון הקרוב עם הנבחרת, אבל בראייה רחבה יותר, התופעה בה נתקלתי יכלה לסכן את הבריאות שלי בצורה חמורה וטוב שהצלחנו לעלות על הדברים מבלי לגרום כל נזק. אני צפוי לחזור לפעילות מלאה לקראת השלבים האחרונים של העונה וכמובן לנבחרת ישראל בפעילות הבאה שלה". 

"המקרה שלי יכול ללמד שיעור שגם אני, בן 32, בכושר גופני גבוה ובמצב גופני תקין לחלוטין עלול להסתבך עם וירוס הקורונה ולכן חשוב מאוד שכולנו נדע לא לזלזל בנגיף ובתוצאותיו בתקווה לסיים עם המגיפה בהקדם האפשרי", סיים הגארד הוותיק.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...