אילון מאסק (מימין) וג'ף בזוס (שמאל) | צילום: אי.פי

כבש את הפסגה: מאסק הוא האיש העשיר ביותר בעולם

לפי מדד "בלומברג", העלייה במחיר המניות של חברת כלי הרכב החשמליים "טסלה" סייעה למאסק להדיח מהמקום הראשון את מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס

בעלי חברת "טסלה", אילון מאסק, הפך היום (חמישי) לאיש העשיר בעולם עם שווי שמוערך ב-185 מיליארד דולר, כך על פי מדד המילארדרים של "בלומברג". בזכות עלייה במחיר המניה של  "טסלה", מאסק הדיח את מנכ"ל "אמזון", ג'ף בזוס, שהחזיק בתואר במשך שלוש השנים האחרונות.

יצוין כי בזוס עדיין נושא בתואר האיש העשיר בעולם לפי כתבי העת הכלכליים שיצאו לאור בשבועות האחרונים. לפי מדד "בלומברג" הונו של בזוס מוערך כיום ב-184 מילארד דולר - מילארד אחד פחות ממאסק.

מדובר בזינוק מטאורי מבחינתו של מאסק, שפתח את השנה שעברה עם שווי של 27 מיליארד דולר, ודורג אז בין 50 האנשים העשירים בעולם. אלא שבשנה האחרונה מניות חברת "טסלה" זינקו באופן משמעותי, מה שהגדיל מאוד את הונו.

לפני כחצי שנה מאסק כבר עקף את איל ההון וורן באפט והגיע למקום השביעי ברשימת עשירי העולם. לפני כחודשיים הוא עקף אפילו את ביל גייטס וטיפס למקום השני. כאמור, עכשיו הוא הדיח גם את בזוס.

מאסק בן ה-49 ייסד חברות כמו "PayPal",‏ "בורינג קומפני" ו"טסלה" - חברה המוכרת כלי רכב מבוססי הנעה חשמלית, טכנולוגיה שהולכת וצוברת פופולריות.

מלבד היותו האדם העשיר בעולם, מאסק הוא גם טיפוס צבעוני בעל פה גדול, שלא מהסס למתוח ביקורת על אנשי עסקים נחשבים וגופים גדולים. גם תעשיית הבידור אינה זרה לו. בשנת 2016 הוא יצא עם השחקנית אמבר הרד וכיום הוא נשוי לזמרת גריימס. לאורך השנים הוא אף התארח בתכנית המצוירות "משפחת סימפסון" ו"ריק ומורטי". אפשר רק לנחש שהעלייה שלו למקום הראשון ברשימת עשירי העולם, תגדיל גם את הפופולריות שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...