העונה של בית"ר ירושלים עד כה היא ללא ספק אחת הגרועות שלה בשנים האחרונות. האצבע המאשימה, כמובן, מופנית כלפי סלובודן דראפיץ' ושי ברדה, אבל מבט מעמיק בבעיות של הקבוצה מגלה שלא בטוח שצמד המאמנים הוא האשם המרכזי במצב.
המשחק מול הפועל חיפה במוצ"ש (20:00, ספורט 1) הפך קריטי עבור המאמנים, שמבינים שהפסד לקבוצה של חיים סילבס עשוי להוביל באופן מיידי לסיום תפקידם. בסיטואציה מסוימת (ניצחון של הפועל כפ"ס על הפועל ת"א) הפסד לחיפה יכול להוריד את הירושלמים אל מתחת לקו האדום, כך שמדובר במשחק קריטי גם לקבוצה, ומד הלחץ בהחלט בשמיים.
"סלובו ושי עוברים תקופה לא קלה", הודו בסביבת המאמנים, שעיקר הטענות של הבעלים משה חוגג כלפיהם הוא שהקבוצה לא מתקרבת למיצוי הפוטנציאל שלה. צודק חוגג - בשום סיטואציה בית"ר הנוכחית לא היתה אמורה לדשדש בתחתית, אבל באותה נשימה גם הבעלים הבין עם הזמן שהקבוצה הזאת, שבתחילת העונה הציפיות היו שתתמודד על האליפות, היא לא יותר מקבוצת פלייאוף עליון.
בחזרה לסיבות מדוע דראפיץ' וברדה לא האשמים המרכזיים במצב, למרות שאנחנו לרגע לא מסירים מהם אחריות. בשנים עברו הצליח הצמד להנחית בארץ זרים ברמה הכי גבוהה שיש - חסוס רואדה, עלי מוחמד, דושאן מאטוביץ', ניקו אולסק, פאטוס בצ'יראי ועוד. כמה זרים הם הביאו העונה לבית"ר? נאדה.
אוקאמפוס ומתאוסיניו היו סגורים בקבוצה על ידי חוגג, וכאשר המאמנים הגיעו הובהר להם ששני הזרים הצעירים הם חלק ממדיניות חדשה של הבעלים, שרוצה למכור אותם בעתיד.
זה לא שחוגג לא אפשר לדראפיץ' ולברדה להביא זרים, ממש לא. השניים היו קרובים לצרף חלוץ זר, אבל בשל ענייני הקורונה והסגר בארץ הגעתו של אותו שחקן לא התאפשרה והמאמנים היו צריכים להתפשר - להחתים את ירדן שועה או להישאר ללא חלוץ, והם נענו לרצון של חוגג להחתים את שועה.
המסקנה ברורה - בית"ר כלל לא נבנתה על ידי דראפיץ' וברדה, והאחראים לבניית הקבוצה הם משה חוגג והצוות המקצועי הקודם. "דראפיץ' וברדה לא הביאו שחקן אחד", הודו במועדון, "השאלה היא אם תהיה לבעלים הסבלנות כדי שהם יעשו את השינויים שהם רוצים".

"חייבים להביא נקודות"
והקבוצה, כך עושה רושם, לא נבנתה מספיק נכון. מה המשותף למיכאל אוחנה, אלירן עטר, עידן ורד, ירדן שועה ומתאוסיניו? מלבד העובדה שמדובר בשחקנים מוכשרים ובעלי איכויות אישיות גבוהות, כל אחד מהם אוהב את הכדור ברגליים שלו ופחות לרוץ לעומק ולשטחים פנויים.
השחקן היחיד בהתקפה שפחות צריך את הכדור ברגליים שלו הוא האסלביינק, שחזר לשחק לאחרונה אחרי היעדרות של יותר מחודשיים בשל פציעה.
בעונה שעברה משחק האגפים של בית"ר היה הנשק הקטלני שלה, עם שני סילונים דוגמת פרדי פלומין (שישה שערים) ולוי גארסיה (חמישה שערים ושלושה בישולים). העונה לא הגיעו מחליפים לשניים, ובגלל סוג שחקני ההתקפה הקיימים, בית"ר לא מקבלת תרומה מהצדדים.
אגב, הירושלמים איבדו בקיץ את שלומי אזולאי, שכבש בשנה שעברה תשעה שערים והוסיף ארבעה בישולים, והמחליף שלו שועה הגיע אחרי שמיעט לשחק עונה קודם, כבש שני שערים בלבד ובבירה הוא עדיין לא מספק את המספרים המצופים ממנו (מצא את הרשת רק פעם אחת).
על הנייר, ההתקפה אמורה היתה להיות החוליה הקטלנית ביותר של בית"ר, אבל בפועל המצב שונה לחלוטין. אוחנה חזר לשחק אחרי יותר משנה בלי כדורגל ולא ניתן להעמיס עליו; מתאוסיניו הגיע עם הר של ציפיות וטרם שיחק בגלל פציעה; האסלביינק אולי פוטנציאל, אבל עדיין מדובר בשחקן בלי הרבה ניסיון שהגיע מהליגה השנייה בקפריסין; ושועה, כאמור, עדיין לא נותן את המספרים שנתן אזולאי.
הפתרון של המאמנים הוא להביא שחקן או שניים שמספקים מספרים כמו עומר אצילי, וגם מאפשרים לקבוצה לשחק יותר לעומק, ובד בבד להמשיך בעבודה על ביטחון של שחקנים בירידה.
השורה התחתונה היא שלבית"ר יש לא מעט בעיות מקצועיות, וזה מבלי להזכיר את הרעש מסביב לקבוצה. למרות זאת, כל מאמן כדורגל יודע שבסופו של דבר הוא ישלם את מחיר הכישלון, ולכן דראפיץ' וברדה "חייבים להביא נקודות", כפי שאמרו במועדון, אחרת הם בעצמם יהיו בבעיה.

"אסור לנו להתייאש"
"אנחנו בהחלט צריכים להביא את היכולת שלנו מהמשחקים האחרונים", אמר דראפיץ' במסיבת עיתונאים לקראת המשחק. "אסור לנו להתייאש, אסור לנו לאבד נקודות. אנחנו צריכים לשחק כמו ששיחקנו במשחקים האחרונים ולהבקיע מהמצבים שלנו. חסרות לנו נקודות בקופה ואני כן מאמין בקבוצה הזאת".
עוד הוסיף המאמן: "אני בהחלט מאמין שעם ניצחון או שניים אנחנו יכולים להיכנס ל-״זון״ שלנו. בשלושה-ארבעה משחקים האחרונים אנחנו משחקים כדורגל טוב, חסרות לנו נקודות ואני מאמין שבמשחק בשבת אנחנו נוכל לנשום לרווחה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו