.היה ברור שהקבוצה היחידה שלא ניצחה העונה, תגיע לארנה למפגש מול הקבוצה היחידה שלא נוצחה ודווקא שם כמובן לא תשיג ניצחון ראשון. העניין הוא שהייתה לפחות ציפייה שתיראה אחרת - שתיראה כמו קבוצה שמודעת למצבה. בפועל, הרבע האחרון מול הפועל ירושלים הציל אותה מתבוסה מהדהדת.
היו ציפיות מהעונה החדשה של העולה החדשה בני הרצליה - עם שרון דרוקר על הקווים ושני זרים איכותיים ששייכים לרמות הגבוהות באירופה - פרנק גיינס וקות׳י קלארק.
אם פורטים את הקבוצה הזו לחלקים מגלים שזה מה שנבנה בהרצליה העונה: זר אחד שהוחלף (ג׳אקים דונלדסון) זר אחד חדש (ת׳רל פארקס), זר אחד כל הזמן בסימן שאלה (קנדל אנתוני), גייב לווין שכבר עונה שלישית בונים עליו גדולות ונצורות ובכל פעם זה נעצר בפציעה כמו עכשיו, הוותיקים אלישי כדיר וניצן חנוכי (מעבר לשיאם), יאיר קרביץ פצוע, אבירם זליקוביץ׳ שבעבר היה כדורסלן טוב בהרבה בקבוצה הזו ואייזה אייזנדורף הבינוני. עם הצוות הזה אפשר להגיע רק למקום אחד - בחזרה לליגה השנייה. ״שינויים דרסטיים״, הגדיר זאת המאמן שרון דרוקר.
2.אחד שהיה יכול לעזור מאוד להרצליה הוא נועם אביבי שעבר בקיץ ממנה למכבי ראשל״צ. אביבי, אתמול בניצחון על נס ציונה עם הצגת שיא ושיאי קריירה בנקודות (22), ריבאונדים (10), אסיסטים (3) ומדד (29). הוא נתן חותמת שצומח כאן עוד משהו טוב מנבחרות העתודה האחרונות. אביבי הוא בוגר שתי הנבחרות האחרונות והוא מחזיק בשתי אליפויות אירופה (2018, 2019).
הקפיצה של אביבי גדולה. בעונה שעברה הוא עוד היה בליגה הלאומית ולא בלט במיוחד ב-15 הדקות שקיבל בבני הרצליה. דחיפה קיבל הפורוורד בן ה-21 בזכות ליגת הקורונה. מכבי ראשל"צ השאילה אותו מהרצליה לחלק המסיים של הליגה בעונה שעברה. ראשון ואביבי ראו כי טוב והוא נשאר העונה בקבוצה. לא רק נשאר אלא הפך לשחקן מפתח. מאמנו גיא גודס אמר שבלעדיו לא היה סיכוי לקבוצתו לנצח אתמול. הוא מה שנקרא 4 עם קליעה (52 אחוז מחוץ לקשת) והוא הולך ומזכיר יותר ויותר את תומר גינת שעזב הקיץ לצרפת.
3. בזכות ההגנה יאניס קאסטריטיס המשיך העונה בהפועל תל-אביב. בסיום העונה שעברה הפגינה הקבוצה לחץ הגנתי לא אופייני לקבוצה ישראלית. זה אפילו הביך מאוד את מכבי תל-אביב ברבע גמר הפלייאוף. בצד האדום היו מרוצים וציפו שהמאמן היווני יפתח DNA הגנתי למועדון גם העונה.
על פי הפתיחה זה ממש לא קרה. הפועל היתה הכל חוץ מקבוצת ההגנה וגם נראה שסגל השחקנים שנבנה גם לא בנוי לכך לשחק הגנה. האדומים היו על ממוצע ספיגה של כמעט 90 נקודות.
כשהחבל על הצוואר קורים דברים וביום ראשון בנהריה ראינו ניצוצות מההגנה של סיום העונה שעברה. הפועל קיזזה כמעט 20 נקודות מכמות הספיגה הממוצעת וראו זה פלא גם ההתקפה תפקדה אחרת וקלעה 94 נקודות (16 מעל הממוצע). שחקנים שנראו כמו של צל עצמם פרחו כמו רג׳י אפשואו שקלע 33 נקודות ושילש את הממוצע שלו. גייב יורק, שחקן חדש בקבוצה שעד עתה לא הרשים, סיפק מחצית שניה מעולה. כמו שאמרנו הכל מתחיל בהגנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו