"מי שמאמין לא מפחד", שרו אמש שחקני מכבי תל אביב בחדר ההלבשה אחרי הניצחון הגדול שלהם על סיבאספור, שהפך אותם לקבוצה הישראלית הראשונה אי פעם שמשיגה 6 נקודות מתוך 6 אפשריות בשלב בתים אירופי.
הצהובים שיבחו את הבלם לואיס הרננדס, שהיה המצטיין על כר הדשא ובינתיים הוא מראה שאין לו בעיה להיכנס לנעליים הגדולות שהותיר ז'איר אמאדור. גם דור פרץ הציג יכולת טובה וכבש את שער הניצחון וכעת הצהובים מקווים להביא את היכולת הזאת גם לליגה, שם כידוע האלופה טרם ניצחה העונה.
במכבי, שהכניסו משני הניצחונות האחרונים יותר מ-1.1 מיליון יורו, מעריכים ש-10 נקודות יספיקו להם כדי להעפיל לשלב 32 האחרונות מהמקום השני בבית, כך שעל פניו הם צריכים להשיג 4 נקודות ב-4 המשחקים שנותרו. "אנחנו אוהבים לשבור שיאים ואם נמשיך ככה יהיה אפשר להגיע העונה רחוק בליגה האירופית", אמרו במכבי, שם מקווים להשיג ניצחון גם נגד מכבי חיפה בסמי עופר שיהווה עבורם "נקודת מפנה" לפתיחת העונה הרעה בליגה.
הרננדז וטננבאום מאושרים אמש בסיום המשחק // צילום: רויטרס
הבלם איתן טיבי סיפר אחרי הניצחון: "היה משחק לא קל כי סיבאספור קבוצה טובה מאוד. ספגנו שער דווקא בזמן ששלטנו ונראינו טוב אבל אני שמח שחזרנו בצורה טובה מאוד. אין ספק שלטוס הביתה עם ניצחון זו התחושה הכי טובה שיכולה להיות אבל כבר אנחנו מכינים את עצמנו למשחק הבא שלנו. יש לנו עוד הרבה אתגרים ובליגה האירופית יש עוד 4 משחקים ועוד משחק מאוד מאוד חשוב נגד מכבי חיפה וכרגע הפנים שלנו רק לשם".
טיבי, ציין אתמול את הופעתו ה-67 במסגרות האירופיות במדי מכבי תל אביב. הבלם בדרך לעקוף את השיא של יניב קטן, שמחזיק בשיא ההופעות לשחקן ישראלי במסגרת אירופית עם אותה הקבוצה, כאשר לקטן יש 68 הופעות אירופיות עם במכבי חיפה. "אני שמח על הזכות שניתנה לי לשחק כ"כ הרבה משחקים בליגה האירופית ואני מקווה שזה רק ימשיך", אמר טיבי.
דור פרץ סיכם את הניצחון: "היה משחק שהתחיל קשה במיוחד במחצית הראשונה. אחרי הגול רצינו להשוות והלכנו על כל הקופה ואז בא הפנדל והאדום שפתח את המשחק. זה ניצחון חשוב וקאמבק מאוד חשוב לקראת המשך הדרך שלנו בליגה האירופית. נצטרך להתאושש מהר מאוד כי יש לנו משחק מאוד חשוב בליגה ביום שני".