"שעת נעילה" עשתה אותנו רעבים

המתבצרים בחרמון אמנם לא נהנו משפע קולינרי, אך הסדרה הנהדרת עשתה לנו חשק • לפניכם מתכונים המבוססים על חומרי גלם צבאיים, עם טוויסט עכשווי

הנה משהו שלא תמצאו בכתבה הזאת - מנת קרב, צילום: אייל מרגולין / ג'יני

בימים האחרונים ובעיקר מאז אתמול (שני) בערב, כולם מדברים רק על דבר אחד - "שעת נעילה". הסדרה החדשה של "כאן 11" שכבר אחרי פרק בכורה כפול מסתמנת כאחד הדברים בשנים האחרונות בטלוויזיה הישראלית. בהשראת הסדרה, אספנו עבורכם מתכונים בהשראת חומרי גלם שאוהבים להשתמש בהם בצבא, אבל שדרגנו, לא רוצים שתאכלו משימורים חלילה.

עוד בנושא:

שעת נעילה: פצע פתוח ועוצר נשימה

טירוף ברשת: "גוף השידור הטוב בארץ"

במילים אחרות, לא שימורי טונה אלא נתח דג טרי, תירס טרי במקום שימורי תירס ואפילו קינוח חלווה משודרג ששונה לגמרי מהחטיף חלווה ההוא שכולנו מכירים ממנות הקרב. יש לכם קצת פחות משבוע עד הפרק הבא, מצפים מכם לעמוד בלו"ז ולהכין הכל, בפקודה. 

קרפצ'יו טונה אדומה יולי איז'ק, בלוג האוכל "מחשבות שהיולי"

מנה קלילה ונהדרת שתשדרג לכם ולכן כל אירוח ותוסיף צבע מרענן לשולחן בגזרת הראשונות. קרפצ'יו תמיד נתפס כמנה "פנסית" ששייכת למסעדות אבל בפועל היא מאוד קלה להכנה ותמיד תרשים את האורחים שלכם. מה שחשוב הוא לקנות חומרי גלם טריים ובנוסף על מנת להקל על הכנה, ניתן לבקש מהדייג שלכם כבר "לקרפץ'" את הדג מראש וכל שעליכם לעשות הוא לקשט עם תוספות וטעמים רגע לפני ההגשה.

בהכנת קרפצ'יו תמיד נדאג לשלב מרקמים וטעמים שיתנו ניגודיות: חמיצות, מליחות, חריפות וכן קראנצ'יות שתתן קונטרה לעדינות של הדג.

מצרכים:

  • כ100 גר' טונה אדומה טרייה מקורפצ'ת
  • חצי חופן צנוברים קלויים על מחבת יבשה
  • כף פיסטוקים קצוצים לא קלויים
  • צ'ילי ירוק קצוץ
  • שמן זית איכותי
  • מיץ לימון/ ליים
  • מלח ים אטלנטי או מלח גס (לא מלח דק)
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי עגבניה או שרי שמנה במיוחד
  • לקישוט: במיה טרייה פרוסה לכוכבים

אופן הכנה:

  • מעבירים את הקרפצ'יו טונה לצלחת הגשה שטוחה
  • מזלפים מעל שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  • מפזרים את הפיסטוקים והצנוברים הקלויים
  • מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ
  • לסחוט מעל המנה את העגבניה או השרי
  • מסדרים יפה את פרוסות הבמיה הטריה
  • לבסוף מוסיפים סקוויז לימון/ליים ומייד מגישים כי הדג נכבש עם הזמן ומשנה את צבעו.
  • מומלץ להגיש לצד לחם מחמצת או חלה טובה

קרפצ'יו טונה // צילום: יולי איז'ק
קרפצ'יו טונה // צילום: יולי איז'ק

סלט תירס מקסיקני (טבעוני) שף נועם כרמון

מצרכים:

• שני תירסים לבנים על הקלח

• עגבניה גדולה עסיסית

• חצי פלפל ירוק חריף- אם מוצאים חלפיניו אז בכלל טוב

• שתי צנוניות קטנות 

• רבע בצל אדום

• רבע צרור נענע טרייה

• רבע צרור כוסברה טרייה

• מיץ מלימון שלם או שני ליים

• מלח

• נאצוס תירס 

אופן הכנה:

• את שני התירסים צולים על גבי רשת מעל להבה מכל הכיוון עד השחמה מלאה, מורידים מהאש, מקררים ובעזרת סכין מורידים את גרעיני התירס מהקלח אל תוך קערה.

• אל הקערה מוסיפים עגבניה, בצל אדום, צנונית, פלפל חריף קצוצים דק, את הנענע והכוסברה גם כן קצוצות דק,את מיץ הלימון ומלח לפי הטעם ומערבבים טוב טוב.

• מעבירים לכלי הגשה מגניב ומניחים בצד הקערה כמה חתיכות נאצ'וס תירס טריות.

סלט תירס // צילום: נעם כרמון
סלט תירס // צילום: נעם כרמון

מוס חלווה מפנק וקל להכנה ברית בינרט

מצרכים:

• 125 גרם שמנת מתוקה

• 180 גרם טחינה גולמית

• 150 גרם סילאן 

• חלווה / שיערות חלווה

• 250 גרם שמנת להקצפה + 25 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה:

• מערבבים טחינה וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה

• מקציפים את השמנת המתוקה במהירות בינונית לדקה ואז מתחילים לזרזף את תערובת הטחינה

• מגבירים מהירות עד שמתקבלת קציפה יציבה, מעבירים לקופסאות ומקפיאים למשך כ-20 דקות

• קונים או מכינים קצפת ושמים אותה בשקית זילוף

•  מוציאים את המוס מהמקפיא, שמים בצלחת /כוס, מעל מזלפים את הקצפת, מזרזפים קצת סילאן ומפוררים חלווה

• תוספות אפשריות לחלק העליון: פיסטוק, פקאן או נטיפי שוקולד. בתאבון!

קינוח חלוה מפנק // צילום: ברית בינרט
קינוח חלוה מפנק // צילום: ברית בינרט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר