בחיי היומיום שלנו אנו חשופים ללא מעט סכנות העלולות לקרות לנו, אם בשל חוסר תשומת לב או בשל ליקויים כאלו ואחרים. תביעת נזיקין באה לשמור עלינו ולוודא שעוולות כאלו לא יחזרו בשנית והליקויים שגרמו לנו את הנזק יטופלו. לעיתים די באיזו אבן מדרכה סוררת בכדי לגרום לנו לנזקים בלתי הפיכים בגוף בשל שבר כזה או אחר ועל כן מישהו צריך לתת את הדין.
תביעת נזיקין בגין פגיעה בשם הטוב
כיום בעידן הרשתות החברתיות, כשלכולם ישנה יד קלה על המקלדת, פגיעה בשם הטוב שלנו עלולה להגיע מכל כיוון אפשרי בשל פרסום כזה או אחר בפייסבוק. מספיק שמישהו צילם אותנו ללא יודעין והפיץ את התמונה תחת כותרת מצחיקה שהפכה את הפרסום לויראלי מאוד ולעיתים די בכך בכדי להרוס את שמו הטוב של אדם ולפגוע בזכותו הבסיסית לפרנסה או לחיים בכבוד. אם לרוב בתביעות נזיקין רגילות, שלב הוכחת הנזק הוא פשוט ונראה לעין, אז בתביעות נזיקין בגין לשון הרע או דיבה, הוכחת הנזק היא לא קלה בכלל ועל כן נדרש עורך דין נזיקין מיומן היודע כיצד להתנהל בתביעות הללו. לעיתים אף הוכחת הנזק בגין לשון הרע אינה הכרחית, תיקון מספר 6 לחוק לשון הרע קובע שאין צורך בהוכחת נזק ישיר, או יותר נכון קובע שהפגיעה בשם הטוב היא נזק כשלעצמה ועשויה להניב לתובע פיצויים בעשרות אלפי שקלים ולעיתים אף מאות, אם הוכח שהפעולה בוצעה אך ורק לשם הנזק ולא לשם מטרה אחרת כגון מחאה.
נופל וקם
לעיתים הליכה בפארק, בטיילת או סתם ברחוב עלולים להיגמר במיון וזאת רק משום שהיה איזה מפגע בטיחותי כלשהו בדרכינו ולא שמנו לב אליו. במקרים הללו ניתן לתבוע את העירייה או את הרשות המקומית בשל הפגיעה, כאן הוכחת הקשר הישיר היא פשוטה למדי, די בהוכחה שלא היה סרט סימון או תמרור המורים על התנהגות זהירה במקום. כל רשות מקומית אחראית למפגעים אשר מתרחשים בתחומה וכן ניתן גם להפגין אזרחות טובה ולדווח לעירייה או לרשות המקומית על מפגעים שראינו ולו בכדי למנוע מקרים כאלו.
הכר את המומחה
ישנן סוגי תביעות נזיקין בהן נזדקק לעזרת מומחים בתחום, אם בתביעות על רשלנות רפואית או רשלנות מכאנית במוסך. בשני המקרים הללו, אין לאדם הסביר מהרחוב מספיק מידע בכדי להצביע על הקשר הישיר בין הנזק שנגרם לנו לבין הטיפול הלקוי שקיבלנו, על כן אנו נזדקק למומחים שהם האורים והתומים בתחומם, לכן עורך דין נזיקין בעל קשרים טובים יוכל לעזור לכם לעבור את המכשול הזה בצורה איתנה. לעיתים לא די בלהביא את המומחה אלא צריך להביא את המומחה הנכון שייתן לנו את חוות הדעת הרצויה.