רו"ח והמשפטן ג'קי מצא: "העלאת המס לא תגדיל את קופת האוצר" | צילום: יח"צ

ג'קי מצא, מומחה המס: "הוראת שעה להפחתת מס על דיבידנד תסייע במימון התקציבי של המשבר"

בעקבות המשבר הכלכלי, תקציב המדינה נמצא בגירעון של 102 מיליארד שקלים, שזהו שיא של כל הזמנים, ועדיין לא ניתן לראות את האור בקצה המנהרה. לטענתו של מומחה המס ג'קי מצא, הוראת שעה להפחתת מס על דיבידנד תעזור לכסות חלק נכבד מהגירעון, תוך גיוס כספים רבים בזמן קצר ותגדיל את הצריכה במשק

מדינת ישראל הפכה למדינה הראשונה בעולם שנכנסת לסגר מלא שני, פעם נוספת בתי עסק רבים נסגרו, ועשרות ואף מאות אלפי אנשים פוטרו או יצאו לחל”ת. המדינה נכנסה לגירעון התקציבי החמור ביותר אי פעם, וכל זה עוד לפני עוד שהצלחנו להתאושש מההשלכות של הסגר הראשון. כעת שוקלים במשרד האוצר אף להעלות את המיסים – מה שלדעת אנשים מובילים במשק ומומחים יוביל להחמרת המצב ולא לשיפורו.

 

אחד מן המומחים האלו הוא רו”ח והמשפטן ג’קי מצא, מי שהיה מנהל רשות המיסים בעבר וכיום הבעלים של משרד ‘ג’קי מצא – יעוץ מיסים והשקעות’ הממוקם במגדל עזריאלי בתל אביב. לטענתו, אם הממשלה תנקוט בצעדים להעלאת המס, האפקט יהיה הפוך מזה שרוצים להשיג.

 

“קופת האוצר לא תגדל מהעלאת מיסים, אלא רק תגרום לאנשים עניים ולאנשים ממעמד הביניים להילחם על קיומם ולהיכנס לחובות, בעוד שהעשירים ימצאו את הדרך המתוחכמת מיסויית בה העלאת המיסים לא תשפיע עלייהם משמעותית. הדרך היחידה להתמודד עם משבר מסוג זה היא באמצעות הקלות מס שיניעו את המשק ואת הכלכלה”, קבע מצא.

 

שיטה שהוכחה כהצלחה בעבר

 

אחת מהדרכים העיקריות שמציע מצא היא הפחתת המס על חלוקת דיבידנד. לטענתו, באמצעות הוראת שעה, ניתן להעניק הפחתת מס זמנית במהלכה ניתן יהיה לשלם אחוז מס מופחת על דיבידנד ועל ידי כך לגייס מיליארדי שקלים לקופת האוצר בתוך זמן קצר יחסית.

 

“אין לי ספק כי הוראת שעה להפחתת מס על דיבידנד תגייס סכומי כסף אדירים במהירות”, טען ג’קי מצא והוסיף: “בעלי מניות מהותיים בחברות שונות, ינצלו את חלון הזמן שיינתן להם, כדי למשוך דיבידנד במס מופחת. מדובר בדרך שנוסתה בעבר בהצלחה רבה והיא תעבוד גם הפעם. בכל אופן, זוהי השיטה המועדפת לגיוס כספים בזמן משבר ובטח שלא העלאת המס”.

 

 

 


רו”ח ג’קי מצא: “לטיפול במשבר כלכלי דרושות הקלות מס – בטח שלא העלאת מס | צילום: Canva

מצא מדייק בעובדות. הוראת שעה להפחתת מס על דיבידנד נוסתה פעמיים בעבר והצליחה לגייס הון עצום בזמן קצר יחסית. בפעם הראשונה בין התאריכים 1.10.09 – 30.09.10, במהלך תקופה זו הופחת המס על דיבידנד מ-25% ל-12% בלבד. בפעם השנייה, הוכרזה הוראת שעה בין התאריכים 1.1.17 – 30.9.17, במהלכה הופחת המס על דיבידנד מ-33% ל-25% בלבד.

 

 

 

כעת מציע מצא להכריז פעם נוספת, שלישית במספר, על הוראת שעה להפחתת מס על דיבידנד מ-33% לשיעור נמוך יותר של 20%-25%. “גם ב-2009 וגם בשנת 2017, הוראות השעה היו הצלחה מסחררת. אין לי ספק שגם בפעם השלישית נראה את בעלי המניות מנצלים את חלון הזמן. חשוב להבין שרבים מהם אף מחכים להפחתת המס, על מנת למשוך רווחים, והם לא יעשו זאת לפני שתחל הוראת שעה”, פירט מצא.

 

 

 

שחרור רווחים כלואים בצורה עקיפה

 

בנוסף לתשלום הישיר שיגיע מהוראת השעה, הפחתת המס על דיבידנד תוביל בצורה עקיפה גם לשחרורם של רווחים כלואים בחברות רבות, לידיהם הפרטיות של הבעלים. זה כמובן יוביל לכסף נוסף במשק שבעיתו ככל הנראה יעלה את הצריכה.

 

“בעלי חברות רבים יודעים שמדי פעם מוחלט על הוראת שעה, והם מחכים וממתינים לכך, על מנת שיוכלו לשלם מס נמוך יותר כמובן. לכן, צפויים תשלומים רבים על רווחים כלואים של מיליארדי שקלים, בעקבות העברת כספים לחשבונות בעלי החברה – זהו תוצר לוואי של הוראת השעה, אך עדיין מדובר בדבר שיגדיל את ההכנסה לאוצר בצורה משמעותית”, הסביר מצא.

 


מומחה המס ג’קי מצא: “הוראת שעה להפחתת מס על דיבידנד תסייע במימון המשבר” | צילום: Canva

מומחה המס ג’קי מצא, סיכם: “באמצעות הקלות מס והוראת שעה להפחתת מס על דיבידנדים, ניתן לגייס הון שיסייע במימון של העלויות הגבוהות של המשבר ויגדיל משמעותית את הצריכה. אני מקווה שזו שיטת פעולה שתנקוט הממשלה, כי אין לי ספק שהעלאת המס תחמיר את המצב, תוביל לגירעון גדול יותר, קיפאון במשק, וככל הנראה, מיתון כלכלי חריף יותר מזה הקיים כיום”.

 

מצא עוד הוסיף: “חייבים להעניק את ההקלות עכשיו – זאת לצד חבילות הסיוע לשכירים ועצמאים. הוראת שעה להפחתת מס על דיבידנד חייבת להיות הצעד הראשון בשורת הקלות נוספות, ועל הממשלה לקדם זאת כמה שיותר מהר”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...