מרדכי ברמי (68) ממושב ניר ח"ן שבשפלה, לא ישכח את הרגע שבו הפך לאחד הבודדים בעולם שנדבק פעמיים בקורונה.
באמצע אפריל שוחרר מבית החולים, ולא היה לו ספק כי הוא כבר מחוסן. לקראת ראש השנה, מתוך געגועים לבני משפחתו, אירח את בתו, בעלה וילדיה ביחידת דיור הצמודה לביתו. בארוחות הקפידו לשבת רחוקים, אלא שיומיים אחר כך התגלה כי אחד הנכדים נושא את הנגיף.
"אירחתי אותם כי ידעתי שהם מקפידים על ההנחיות", הוא אומר בנימה מתנצלת. "ההורים עבדו מהבית, הילדים למדו בזום, והבכור היה בישיבה סגורה. בשלב מסוים, אני מודה, הקפדתי פחות על מסיכה, כי הדעה הרווחת היא שזה לא יגיע אלי שוב. כששמעתי ששניים מהנכדים, הבת ובעלה נדבקו, ידעתי שאכלנו אותה. דאגתי לאשתי".
ברמי טוען שאינו יודע איך נדבק בפעם הראשונה, בסוף מארס. "זה קרה קצת לפני שמשרד הבריאות הורה ללכת עם מסיכות", סיפר על התקופה שבה היו בארץ כמעט 5,000 חולים. "אולי נדבקתי בסופר. מהר מאוד הרגשתי רע ונעלמו לי חוש הטעם והריח. אשתי השתעלה והיה לה חום. למחרת הגיע אמבולנס ולקח אותנו לאסותא באשדוד. אני נמצאתי חיובי, אשתי שלילית. ראיתי במחלקה אנשים שלרגע נראים רגיל ושנייה אחרי זה קורסים. לא ישנתי בלילות מהפחד להיחנק".
כשחזר הביתה, טופל ברמי במרפאת המחלימים של בית החולים בילינסון שבניהולה של ד"ר דנה ילין. הוא סבל מתופעות לוואי קשות כגון קוצר נשימה, סחרחורות, חולשה ובעיות זיכרון קיצוניות עד שנשלח לבדיקות אלצהיימר. כשנראה היה כי חזר לעצמו, קיבל את הבשורה הקשה.
"הפעם שנינו נמצאנו חיוביים. התסמינים היו קשים. נתפסו לי השרירים. כל עלייה במדרגות הבית מרגישה לי כמו ריצת מרתון. נראה שהקורונה עשתה אצלי מנוי".
השבוע נבדקו ברמי ואשתו ונמצאו שליליים לנגיף.
הראיון המלא - מחר ב"שישבת"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו