צילום: רויטרס // מולאי. מי ייקח אחריות על חייו של הג'ודוקא?

שערורייה: מולאי נשלח להליך גישור עם איראן

פרסום ראשון: הג'ודוקא התבקש על ידי הוועד האולימפי הבין לאומי להגיע לפשרה עם הוועד האולימפי של מולדתו לאחר שערק וסירב להמשיך להתחרות תחת דגלה • המטרה: למנוע מה-CAS לקחת את ההחלטה הגורלית שיכולה לעלות בחייו

הג'ודוקא האיראני סעיד מולאי שנתבע על ידי איגוד הג'ודו האיראני בבית המשפט של הוועד האולימפי הבין לאומי (CAS) לשוב ולייצג את מדינתו בדיון שנערך לפני שלושה שבועות בשוויץ, התבקש על ידי הוועד האולימפי הבין לאומי להגיע לפשרה עם הוועד האולימפי האיראני שמצידו נתבקש, לבוא לקראת הג'ודוקא הגולה מארצו, כך נודע ל"ישראל היום".

הצדדים נשלחו להליך גישור וזאת במטרה לא לגרום ל-CAS לקחת את ההחלטה הגורלית שיכולה לעלות בחייו של סעיד מולאי, שחוזר שוב ושוב בחודש האחרון שהוא נמצא בסכנת חיים ממשית אם יחזור לייצג את איראן.

קשה לחשוב כרגע על האופן בו הצדדים ימצאו גישור או פיתרון נוכח העובדה שמולאי מזכיר שלא מדובר רק בג'ודו אלא בחיי אדם. נראה שה-CAS  ביקש להרוויח לעצמו קצת זמן לפני שייקח את ההחלטה הגורלית בנושא.  נבחרת הג'ודו הישראלית נרשמה לטורניר בודפשט שאמור להתקיים בבירה ההונגרית בסוף החודש, ולהיות הטורניר הראשון מאז הושבת הספורט האולימפי העולמי.

 



 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...