שחקני הפועל ב"ש חגגו את ההעפלה לשלב הבתים של הליגה האירופית עד השעות הקטנות של הלילה. הניצחון על ויקטוריה פלזן (0-1) שווה עבור המועדון 2.9 מיליון יורו כאשר יחד עם הסכומים שכבר קיבלה ב"ש מסיבובים קודמים, ההכנסות עומדות על 4 מיליון יורו. במצב הכלכלי החדש בבירת הנגב מדובר בסכומים משמעותיים בכל הקשור לתפעול השוטף של המועדון והשארתו עם סגל שחקנים איכותי.
במועדון החמיאו לא רק למאמן יוסי אבוקסיס ולשחקנים שרשומים על ההעפלה השלישית לשלב הבתים של הליגה האירופית, אלא גם למנכ"ל אסי רחמים שהיה אמון על השארת שחקני המפתח בסגל והקיצוצים שאפשרו לקבוצה להישאר חזקה. "זה יום נחת עבור אסי רחמים, כל כך מגיע לו" אמרו שחקנים בקבוצה שהוסיפו: "הוא עומד בשקט מאחורי הקלעים ודאג שתהיה כאן קבוצה חזקה ותחרותית". אגב, חלק מהשחקנים יקבלו מענק עבור ההעפלה, מה שינגוס מעט בסכומים שייכנסו לקופת המועדון.
רחמים וז'וסוואה חוגגים אמש במושבה // צילום: עודד קרני
בבירת הנגב החמיאו לשחקנים על הלחימה מול הקבוצה הצ'כית. "נלחמנו על החיים שלנו, אם היינו מודחים המועדון היה מפסיק פעילות בעקבות החלטת משרד הבריאות" סיפרו במועדון כל החשש שכל הפעילות תיפסק. אם יש טעם חמצמץ להעפלה החשובה לשלב הבתים, היא שהוא יתקיים ללא קהל. "הקהל יהיה חסר לנו מאוד בבתים, גם אצטדיון טוטו טרנר" הודו במועדון. אגב, שלב בתים עם קהל היה שווה הכנסה של עוד 15 מיליון שקלים לפחות.
אגב טרנר, כפי שפורסם כאן, עיריית ב"ש החליטה שלא לפרק את הגג אלא לתקן אותו ללא פירוק והרכבה מחדש. הדבר יחסוך הרבה זמן בתיקון ובמועדון עוקבים אחר המצב. בכל מקרה, בחודשים הקרובים הקבוצה מבירת הנגב תנדוד למגרשים בפ"ת וירושלים (ליגה).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו