ממש לא בטוח שתיראו את מכבי ת"א בכושר מספיק טוב בתחילת העונה. הסיבה: לצהובים יש בעיה גדולה, והיא מיעוט משחקי אימון איכותיים כהכנה ליורוליג.
מכבי ת"א תפתח את העונה במפעל הבכיר ב־1 באוקטובר, אחרי שערכה רק שלושה משחקים בלבד. שני משחקי אימון מאחוריה (חולון והפועל חיפה), ובסוף השבוע ישחקו הצהובים ברבע גמר גביע ווינר (מול הפועל ב"ש או הפועל חיפה).
נגיף הקורונה הוא כמובן הגורם המרכזי לבעיה. האלופה לא יכולה לצאת באופן סדיר למשחקי הכנה באירופה, כפי שהיא נוהגת לעשות בכל קיץ עם לפחות שישה מפגשים. אבל יש סיבות נוספות, כמו הסיום המאוחר של ליגת העל (בסוף יולי) שהצריך את מכבי ת"א להתחיל את האימונים לעונת 20/21 מאוחר מהרגיל עקב החופשות לשחקנים. לנוכח המצב שנוצר גם הקבוצות האחרות בארץ, שהן יריבות אימון פוטנציאליות, החלו להתאמן מאוחר.
אבל זה לא רק מיעוט משחקי ההכנה, אלא גם איכותם. מכבי ת"א תתחיל את העונה מבלי שפגשה יריבה אירופית אחת, שלא לדבר על יריבות מהיורוליג. אלבה ברלין במחזור הפתיחה של המפעל תהיה היריבה ה"אמיתית" הראשונה, אבל זה יהיה כבר במשחק רשמי. היריבות של האלופה ביורוליג לא רק שיחקו יותר, אלא גם פגשו יריבות חזקות יותר וחלקן יגיעו אחרי כמה משחקי ליגה (בישראל הליגה מתחילה 17 יום אחרי היורוליג) - ניסוי כלים אמיתי שלצהובים אין.
לפי בדיקה שערכנו, מכבי ת"א כובשת בגדול את המקום הראשון במיעוט המשחקים לפני פתיחת המפעל הבכיר, והנה כמה דוגמאות שממחישות את המצב: צסק"א תשחק 13 פעמים - הכי הרבה משחקים לפני פתיחת היורוליג (למרות שלא יצאה מגבולות המדינה). זה כולל ארבעה מפגשים נגד קבוצות היורוליג מרוסיה (חימקי מוסקבה וזניט) ושני משחקים בליגת ה־VTB.
מילאנו תשחק 11 משחקים, תשעה מהם רשמיים - שמונה במסגרת הסופרקאפ האיטלקי ואחד בליגה. שניים נוספים היו משחקי הכנה מול קבוצות יורוליג. שאר קבוצות היורוליג ישחקו בין שבעה לעשרה משחקים לפני המחזור הראשון, וארבע הנציגות מספרד יגיעו אחרי שלושה מחזורי ליגה. ריאל וברצלונה שיחקו גם שני משחקי סופרקאפ, כולל הגמר ביניהן. פנאתינייקוס תגיע אחרי תשעה משחקים, ואולימפיקוס אחרי שבעה. שתי הטורקיות יגיעו ללא משחק מול קבוצת יורוליג, אך עם משחקים מול צמרת הליגה המקומית.
לא הכמות ולא האיכות
מכבי ת"א תפתח את עונת היורוליג אחרי שלושה משחקים בלבד, המספר הנמוך ביותר מבין קבוצות המפעל • ובגלל שנשארו בארץ גם רמת היריבות לא היתה מספקת, והצהובים עשויים לשלם מחיר
Load more...